reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam
Pawimi straszna tragedia:sad:
[*]
Mama alez się cieszę że tak udany pierwszy dzień w pracy i ob takie same były ;-)
Weroniczka Gratulacje ogromne,super z niego sportowiec zdjęcia robią wrażenie.

Ja wczoraj po południu spędziłam u koleżanki na działce na grillu .Jej córka chodzi do klasy z moja Julką więc mogłam sobie posiedziec i porozmawiać a dzieci sie ładnie bawiły.U nas w prarafii jest co roczny dwu dniowy festyn i dochód idzie na organizacje koloni na które mają jechac moje panny.Cieszę się bo nie wydam kupy pieiędzy a dziewczynki spędzą fajnie czas bo my nigdzie w tym roku nie jedziemy ;-)
To strona naszej parafii
Parafia Niepokalanego Serca NMP - Misjonarze Klaretyni

reklama
Cześć dziewczyny...

Pawimi to co napisałaś wstrząsneło mną...:frown:

Magda Fajnie że mimoże wy nie jedziecie nigdzie w tym roku to dziewczynki pojadą. na pewno bedą sie dobrze bawić i bedą bardzo zadowolone:tak:

Weroniczka twój Stasiu po prostu super!!! jeszcze raz gratuluję - Tobie takiego zdolnego synka a jemu zdobycia medalu!

Mama jutro do pracy?? hehe pewnie jesteś przeszczesliwa!!! A wiesz na czemu sprzyja taka radość??? ...no oczywiście że zafasolkowaniu:-D trzymam kciuki!!!

Maureen co u ciebie?? Nie rozchorowałaś sie po tym przemoknieciu???

AnnaS fajnie że jesteś, długo cie nie było.... :-)

Zuz-Inka co u was??

Izulka ty tez sie odezwij!!!

Wczoraj w lesie nie byliśmy bo sie rozpadało. Hania mi dzisiaj wstała o 5.30:szok: cała szcześliwa i śpiewała sobie do 8 potem zasnela znowu -ale juz nie śpi...
Kurcze a ja liczyłam na to że znów pośpi do 8 lub 9 i poszliśmy z M. wczoraj spać po 1.00 i teraz oboje jesteśmy jak zombie:-D
Ide pić kawe bo bez niej w tą pogode nie dam rady.....

hejka
pawimi-to straszne co piszesz, w głowie się nie mieści i to ukochana osoba to zrobila na oczach dzieci... nie mam litości dla takich osób

ja jak byłam w 5-6 stym miesiącu to ludzie mówili do mnie że pewnie niedługo urodzę!!! też brzuch mam ogromny moze dlatego ze jestem niska i takie proporcje

mama-ogromnie się ciesze że ci się tak udało:) tez skonczyłam szkole kosmetyczną ale na razie nie czuje pociagu do pracy w tej branży

weroniczka-wielkie gratulacje dla Stasia, jestem pod wrażeniem i ten muchomorek przesłodki

joas
-piękny list od Jureczka, często myślę o nim i wierzę że dobrze będzie

a my w domku odpoczywamy, pogoda do kitu, chyba zaraz bede w szafach robic porządki bo muszę zwolnić miejsce na ubranka dla małego
życzę miłej niedzieli

Ostatnia edycja:
Cokies przyjemnego porzadkowania szaf!!:-D

Dziewczyny mam prośbe- czy któraś z was zna jakies dobre naturalne sposoby na zapalenie pęcherza?? kurka no dopadło mnie. Z samego rana jescze było w miare dobrze ale teraz leże w łóżku z termoforkiem na brzuchu bo odrobinke łagodzi ból. Próbowałam już wcinać pietruszke naciowa bo wiem ze działa moczopednie. jadłam juz tabletki ziołowe, piłam herbatke z żurawiny i jak narazie jest coraz gorzej.... pomóżcie!!!!!

Cokies- a ja czuję mega pociąg do spraw kosmetycznych :)))))

Ewunia- ja tylko 1 miałam zapalenie pęcherza-Urosept pomógł-ziołowe moczopędne tabletki..

Leika- witaj ..

Magda- dzięki :)

no i info dnia-znalazłam opiekunkę do dzieci na czas wakacji od poniedziałku do środy ,zebym mogła chodzic do pracy :)))))

mama super ze udało sie nianie znaleźc!!!! odpoczniesz troszke w pracy od dzieciaczków:-):-):-)
a po powrocie z pracy bedziesz miała wiellką radoche ze spędzania czasu z nimi:tak:

Urosept biore właśnie i Urinal ale niewiele pomogly jak dotąd....

Ewunia dzięki :**
zaproponowałam na te 3,5 h dziennie przez 3 dni 100zł-więc tygodniowo tyle bede Jej wypłacać-to chyba uczciwa kwota???
bedą już po obiedzie bo bedzie przychodziła na 13.50 do 17.10..
ma jedynie mieć na nich oko,pilnować zeby za dużo na słonku nie byli,podac picie czy jogurt,pójść na plac zabaw,na rowery...ani się obejrzy i Tom bedzie a oni w 2ke ładnie się sobą zajmują(Zuza ciągle rodzi:szok:a Domi opiekuje się "maluszkiem"-i zabawa w dom trwa pół dnia)...

a Ty kochana jutro podejdz do apteki-na pewno cos Ci doradzi przy karmieniu piersią..może jakieś nasiadówki...

eeeh, witam panie, dzis juz mi lepiej ale wczoraj ta tragedia strasznie mna wstrzasnela i nawet ta dziewczyna snila mi sie cala noc, budzilam sie co chwile do tego jakies inne koszmary nocne mialam. Na szczescie dzisiaj moje mysli sie troszke uspokoily. Nie wiem, moze wizyta w kosciele pomogla no i fakt ze rodzinnie sobie czas spedzamy. Dzis jest Dzien Ojca tutaj wiec za chwile odpalamy grilla i zjemy sobie obiadek na tarasie.

Ewunia sprobuj tak jak Ci mama radzi jakies ziolowe nasiadowki. Wiem to straszny bol jest, kiedys miewalam czesciej infekcje pecherza wiec wiem jak to sie cierpi.

cokies - jak tam dzien na porzadkowaniu szaf minal? zakonczylas projekt? :-D

AnnaS - fajnie ze jednak do nas wpadlas chociaz na moment...czesciej zagladaj kochana to nie bedziesz miec takich zaleglosci :-D

maureen - jak tam u Ciebie niedziela mija?

reklama
Joaś
serce się kraje...

Maureen jak samopoczucie?

Magda aleś ty piękna;-) i najmłodsza całkiem jak ty.... fajne dziewuchy, ja się ostatnio zapatruje na wózki z malutkimi bobaskami w wersji żeńskiej :eek: pogięło mnie chyba....hahaha

Ewunia bo się czerwienię...ojejku jakie ty komplementy walisz mi tu. Ja to ci zazdroszcze spokoju ducha, a Haniula na fotc z pieskiem - powaga - BEZCENNE!!

Weroniczka życzę ci jutro poprawy nastroju i zdrowia, właśnie jak Staś?

Pawimi &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dobry duszku przyda ci się

Mamo powodzenia w pierwszym dniu, masz zaprawę i dasz radę

Cokies gratuluje i niech rośnie zdrowo, słodkości, czasem mi tęskno

Agatulka a ty gdzie
Anna S ,Iwosz, Izulka, Zuz - Inka, i reszta

Joaś idz wypocznij i choc raz nie zamartwiaj sie ze czegos nie zrobilas, ja to czesto sie stresuje ze nie wyrabiam normy:confused2:

nie pamietaj co mialam jeszcze i ktorej napisac ale dobranoc,spijcie slodko i jutro dzien bedzie lepszy

ja caly weekend w pracy i jestem taka wypluta nie ma perspektyw na umowę
nie chca dać nawet wolnego na Srodę na wizytę u gina wiec chyba musze ich opuścić w oóle cały tydzien był problem z dogadaniem się z szefami w sobotę były dni otwate naszej gminy koncert itp w pracy byłam od 11 rano do 23 od 18 nalewałąm piwo na stadionie marzłam i jeszcze przy ludziach opierdziel dostałam bo szef miał zły humor i zmieniając mi beczkę przeszkadzało mu ze stoję i czekam az zmieni :szok::szok:wydarłs ie jak głupi ludzie sia gapili a ja nei wiedziałam gdzie sie mam schować

Weroniczka - gratuluję Stasiowi!!!
pewnie łezki poleciały co :)??

Maureen,Ewunia ,Pawimi...i reszta moich babeczek-dziękuję za ciepłe słowa i &&& :))

było super..dałam radę ,Pani Ewa jest bardzo ugodowa-sama ma dzieci i wie jak jest..teraz do sierpnia bede pracowała w poniedz.wtorki i środy od 14.00 do 20
a od września jak dzieci beda w przedszk.i szkole to od 8.15 do 15.00 też w poniedz ,wt.i śr.
powiedziałam ze umowa o pracę jak najbardziej wchodzi w grę chyba ze chce umowę zlecenie...nie chcę wiadomo-wrazie ciąży bedzie kasa na macierzyńskim...
wypłate na pól etetu bede miała 760zł + procent od obrotu :) jak na fakt ,ze bedzie umowa i taka wypłata-pracując 3 dni w tygodniu to bardzo mi pasi :)))na opiekunkę grosza nie wydam od grudnia a na paliwo góra 100-150 zł ( mam 10km w 1dną str)wiec sporo zostanie-jestem zadowolona..
pózniej jak już się "poukładamy" to może na 2/3 etatu i wtedy ponad 1000zł :)

zrobiłam dziś:
manicure + malowanie jasnym lakierem
depilacje woskiem pach + dep.woskiem brwi
-----//--------- + dep.brwi pęsetą
manicure +malowanie bordowym kolorem...
byłam w pracy 2,5 h i dostałam ..50zł :))
myśle ,ze to całkiem miło-powiedziała,ze jest ze mnie bardzo zadowolone i jeśli wykazuję chęć do pracy to na pewno się dogadamy bo pójdzie mi na ustępstwa(jeśli chodzi o godziny pracy)..

zaraz siadamy do obiadu a potem Tom idzie walczyć z płotem :)
posprzątal ładnie cały dom,zrobił naleśniki z serem i dżemem..

pozdrawiam Was wszystkie i miłego weekendu:))

Linka ,Weroniczka- fotki śliczne
c014.gif
c014.gif

super że z pracą sie ułozyło i że się podoba tak bierz umowę na stałe jak nic ja sie 2 miesiące doprosić rzadnej nie mogłam i widze ze rzadnej nei dostanę i teraz zostaje z ciązą bez kasy :(((
dobrze ze opiekunka sie trafiła

Pawini straszna tragedia i to bliska jej osoba
[*]

Ewunia mi kiedys te nasiadówki pomagały i urosept bez recepty bardzo pomaga

przepraszam nie wszystkim odpisałam ale mam takiego doła jak z pomorza do Krakowa
dzis mam egzamin z prawka nie mam jak tam jechac bo męzowi nagle dali inna zmianę w pracy stres mnie zżera za dużo ostatnio mi na głowę sie zwaliło :-:)-(

Do góry