reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam poniedziałkowo!!!

Pawimi, Mama, agatulka dzieki za rady.... Dziś już troche lepiej (tzn moge sie ruszać bez bólu) Ale niestety ani nasiadówki ani Urosept ani Urinal nie pomogły- męczyłam sie do wieczora- potem nie wytrzymałam i wzielam Furagin (niestety:-()
Ale na dobrą sprawe jak dziś już mniej boli to zmniejsze dawke o polowe i nie odstawie Hani od cyca - mam nadzieje ze nic jej nie bedzie... W sumie teraz na wszystkich lekach jest napisane ze nie powinno sie stosować w okresie karmienia.

Mama no myśle że to ile bedziesz płacić pani opiekunce jest wystarczającą sumą:tak: Dzieci na pewno bedą zadowolone, tym bardziej jak mówisz ze sie tak ładnie razem bawią - to pewnie nawet tak nie odczują braku mamusi przez te pare godzin!!!!

Agatulka masz naprawde niefajnego szefa:no::no::no: Wspólczuję ci że zostaniesz bez pieniążków w czasie ciąży no i po niej.....
I trzymam mocno kciuki za zdanie prawka!!!!

Musze isc bo Hania coś wola mnie

reklama
witajcie ;)

ja od dziś mam dzieci w domu,niedawno wstalismy ,więc nie jest zle..bałam się ,ze wstaną przed 7 a tu 8.oo więc
c014.gif

Agatulka-
a102.gif
jak to szefowi przeszkadzało ,ze stoisz i czekasz aż zmieni beczkę ?????????????
a co miałas w tym czasie robić??
i jeszcze -wydarł się!!!!!!!!!! jery -współczuję kochana...

no i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za egzamin na prawko!!

czyli rozumiem ,ze szef póki co o ciąży nie wie nic??
ale Cie urządził z brakiem umowy;/;/

Ewunia- cześc kochana :)
no też tak mi sie wydaję za 100zł za 3 dni po 3,5 h to bedzie si..
jak dziś nocka??

Ostatnia edycja:
Hej kochane,

ja tylko wpadlam sie przywitac i lece, bo moje panny wstaly dzis przed 6 i sa cos obie
nie w sosie :eek: Amelka pol godziny siedziala nad sniadaniem i go nie zjadla, a Marcelina jeczy i kweczy, ech.. Wczoraj nie moglam juz dopchac sie do kompa, a jak sie zwolnil, to przyszla pora na wieczorne obowiazki i tak zleciala niedziela :-D

Buziaki, milego tygodnia. Do potem Babeczki ;-)

Mama a ty do pracy na popoludnie tak??

U nas noc wyjatkowo kiepska- najpierw Kasia miała jakiś straszny sen i wołała ze chce do mamy, potem Michał wrzeszczał "ja ciem piciuuuuuu"- a miał kubeczek z wodą nim. w łóżeczku :/, na koniec Hania- też dzisiaj źle spała, ciągle sie kręciła i wedrowała po całym łóżeczku!!!:wściekła/y: no ale cóż nie bede jęczeć bo inni mają gorzej....
W sumie gdybyśmy z M. nie chodzili codziennie spać o 1 w nocy to bylibyśmy wyspani...

Mama powodzenia dziś w pracy!!!

Czesc Maureen, Michał też pol godziny nad sniadaniem....ech

witajcie ;)

ja od dziś mam dzieci w domu,niedawno wstalismy ,więc nie jest zle..bałam się ,ze wstaną przed 7 a tu 8.oo więc
c014.gif

Agatulka-
a102.gif
jak to szefowi przeszkadzało ,ze stoisz i czekasz aż zmieni beczkę ?????????????
a co miałas w tym czasie robić??
i jeszcze -wydarł się!!!!!!!!!! jery -współczuję kochana...

no i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za egzamin na prawko!!

czyli rozumiem ,ze szef póki co o ciąży nie wie nic??
ale Cie urządził z brakiem umowy;/;/

Ewunia- cześc kochana :)
no też tak mi sie wydaję za 100zł za 3 dni po 3,5 h to bedzie si..
jak dziś nocka??

własnie nie wiem co miałam robić jak on ta beczkę zmieniał
a wyobraź sobie wyraz twarzy ludzi czekających na piwko jak ten się tak wydziera co ludzie sobie o nim pomysleli
deszcz padał nie dali nam dużego parasola tego firmowego bo postawili stoisko z piwem jako kolejny by wiecej zarobić i jak zaczeło padac i się upomiałam o jakiś parasol uwaga dali zwykłą parasolkę i miałysmy se trzymać tak o
potem cały ten kij z piwem miał przeciążenie i mie kopał w dłonie prądem i cały blat kopał jak powiedziałam szefą o tym to kazali go tez kopać :szok::szok:
cały dzień był bardzo nerwowy i niedziela tez tak samo nerwowa nie mam sil po prstu na tych ludzi

Agatulka- jery co za cwel!!!!!!!!!!!!!!!!!
normalnie nie mogę!!!
Ty mu zgłaszasz ,ze jest przebicie a on Ci tak odpowiada????????????????????????????????
kochana-lepiej Ci poszukać pracy w jakimś tesko czy coś -na kasie-i po 2 m-cach iśc na L4 niż męczyć się u niego.......
współczuję kochana-po jego zachowaniu mam wrażenie ,ze nawet zawodówki nie skończył-wrrrrrr

Ewunia- nie kochana ,ja zaczynam pracę za tydzień..
powiedziałam pani Ewie ,ze nie szukałam już pracy(skoro nie mogłam znależś ) i mamy zaplanowany wyjazd teraz do rodziny bo w środę jedziemy na Pomorze do niedzieli-powiedziała ,ze nie ma sprawy :))
zaczynam za tydzień :)
a nocka faktycznie niewesoła-współczuje:((
moje zasnęły o 19.40 Zuza wstała po 7 ,ale nie wychodziła z pokoju -układała puzle a Domi spał do 8.10 i mimo,ze zakładam mu na noc pieluchę to już daaaaawno budzi się z suchą a w nocy nie ma pobudki na siku:-)

agatulka-nie fajnie u ciebie, coś trzeba z tym zrobić, trzymam kciukasy za egzamin

mama-szczerze ci powiem ze nie mam orientacji co do płac opiekunce, ale chyba w porządku kwota tym bardziej za trzy godziny dziennie

ewunia-wracaj do zdrówka i duzo siły życzę

pawimi-bidna, męczyłaś się w nocy, współczuję, odpocznij troszkę, jakiś relaksik zafunduj sobie

a ja wczoraj u Julki w szafie robiłam segregację ciuchów, myślałam że zwolnie chociaż 1 półkę dla małego rzeczy i nie udało mi się, później zabrałam się do mojej szafy (pościele, ręczniki) i mężuś wpadł na pomysł że w jedniej części szafy gdzie jest rurka na wieszaki, obnizy o połowe do dołu a na górze wstawi duzą półkę, co za tym idzie będzie miejsce na rzeczy dla małego (o wstawieniu dodatkowej szafy czy komody nie ma mowy-brak wolnych miejsc w domu!!!)

dzisiaj pochmurnie paskudnie-Julka moja kurtke ubrała heheh

miłego dzionka dziewczyny

reklama
Mama to na wycieczke sie wybieracie - fajnie!!!:tak::tak: przyda wam sie!!!! Pewnie już poisałaś o wyjeździe ale ja taka rozkojarzona chodze ostatnio ze :szok:
super że synuś już nie siusia w nocy:tak:. Ja Michałowi tez zakładoam na noc, no i na wszystkie spacerki bo niestety on niebardzo chce wołać ze coś mu sie chce. Tzn wieczorem przed kąpielą jak go rozbierzemy to sam biegnie na nocnik ale w ciągu dnia jak sie bawi to zapomina jeszcze ze nie ma pieluchy no i zdarza mu sie:-(

Cokies dziekuje :*
Wydaje mi sie ze twój M> wpadł na bardzo dobry pomysł z tą dodatkową polką w szafie:tak:
U nas też pochmurno i paskudnie. Pol nocy padało (chociaz roślinki w ogrodzie sie cieszą)

Ostatnia edycja:
Do góry