reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

ewuniaf z moich obiawow to tylko brak apetytu moj Kubus caly czas mi cos wmusza i kusi przysmakami ale niewiele to daje , ciagle zmeczenie ale Cezary moj 5 letni synek staje na wysokosci zadania nawet dzis sam zrobil sobie sniadanko gdy spalam przerazilam sie jak otwarlam oczy a on je kanapke z dzemem pytam jak zrobil okazalo sie ze posparowal sobie drewnianym nozem do masla i mowi mama przeciez wiem ze niemoge innego noza ruszac .:tak: Bylam dumna z niego bo zawsze taka ciapa z niego nic sam nie potrafi przy sobie zrobic ale to moze z winy jego adhd.

Dziweczyny a jak sobie radzicie z wysoka goraczka u dziecka bo niewiem co robic Misiek wczoraj dostal ponad 39 stopni i dzis nadal ma taka wysoka dalam mu paracetamal w czopku ale na niewiele to pomoglo z tego co widze to kolejne zeby mu wychodza juz jeden sie przebil z tym ze jeszcze 3 mu chca sie przebic i niewiem jak mu ulzyc lezy biedny caly czas w lozeczku badz spi nie marudzi ale widze ze cierpi , rozebralam go do samej pieluszki i okrylam cieniutkim kocykiem z polaru zastanawiam sie nad jakims zimnym okladem ale nie wiem jak zareaguje na nie roczne dziecko

reklama
No to i ja się Wam pochwalę :)

Na początek moja duma :-)
obraz010tt.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz012ow.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz026d.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz032r.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz049j.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz050an.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz053d.jpg

Shot at 2011-06-18
obraz054cy.jpg

Shot at 2011-06-18

No i występy w Teatrze Ludowym:
obraz012ho.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz021l.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz032aj.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz041pu.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz050oa.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz067we.jpg

Shot at 2011-06-07
obraz082g.jpg

Shot at 2011-06-07

Weroniczka - gratuluję Stasiowi!!!
pewnie łezki poleciały co :)??

Maureen,Ewunia ,Pawimi...i reszta moich babeczek-dziękuję za ciepłe słowa i &&& :))

było super..dałam radę ,Pani Ewa jest bardzo ugodowa-sama ma dzieci i wie jak jest..teraz do sierpnia bede pracowała w poniedz.wtorki i środy od 14.00 do 20
a od września jak dzieci beda w przedszk.i szkole to od 8.15 do 15.00 też w poniedz ,wt.i śr.
powiedziałam ze umowa o pracę jak najbardziej wchodzi w grę chyba ze chce umowę zlecenie...nie chcę wiadomo-wrazie ciąży bedzie kasa na macierzyńskim...
wypłate na pól etetu bede miała 760zł + procent od obrotu :) jak na fakt ,ze bedzie umowa i taka wypłata-pracując 3 dni w tygodniu to bardzo mi pasi :)))na opiekunkę grosza nie wydam od grudnia a na paliwo góra 100-150 zł ( mam 10km w 1dną str)wiec sporo zostanie-jestem zadowolona..
pózniej jak już się "poukładamy" to może na 2/3 etatu i wtedy ponad 1000zł :)

zrobiłam dziś:
manicure + malowanie jasnym lakierem
depilacje woskiem pach + dep.woskiem brwi
-----//--------- + dep.brwi pęsetą
manicure +malowanie bordowym kolorem...
byłam w pracy 2,5 h i dostałam ..50zł :))
myśle ,ze to całkiem miło-powiedziała,ze jest ze mnie bardzo zadowolone i jeśli wykazuję chęć do pracy to na pewno się dogadamy bo pójdzie mi na ustępstwa(jeśli chodzi o godziny pracy)..

zaraz siadamy do obiadu a potem Tom idzie walczyć z płotem :)
posprzątal ładnie cały dom,zrobił naleśniki z serem i dżemem..

pozdrawiam Was wszystkie i miłego weekendu:))

Linka ,Weroniczka- fotki śliczne
c014.gif
c014.gif

Hej
Weroniczka GRATULACJE STASIOWI!!!:)))
mama05, super ze z pracą wsio oki, ze jestes zadowolona bo to jest chyba najwazniejsze!!!

Ja dzis sie jakos dennie czuje, sorrka ze nie odpisuje wszystkim.
Ale zycze Wam milego weekendu!
Pewnie w poniedziałek zajrze:****

Mamusiu,

nasza kochana, to wspaniale, ze tak sie dogadujecie z szefowa, oby tak dalej, jesli Tobie pasuja wszystkie warunki, to super, cisze sie razem z Toba :tak::-):-)

Weroniczka,

fajniste zdjecia, akrobata the best, ale mnie powalil muchomorek :-D:tak::tak: Prze-slod-kie ;-)

Liza,

Tobie tez udanego weekendu :tak:

Ja poszlam z dziewczynkami na spacer, wstapilysmy do sklepu po soczki i w drodze powrotnej zlapala nas taka ulewa, ze hej, maluchy na szczescie mialy folie na wozku, ale ja przemoklam do przyslowiowych majtek :szok: Brr... a ja tak nie lubie moknac :zawstydzona/y:
zaraz sobie zapodam kawke na rozgrzanie, chcialam tylko zerknac czy cos naskrobalycie ;-)

Liza-Tobie również miłego weekendu :)
i dzięki :):*

Maureen- dzięki kochana :))
wiesz 760 zł niby niewiele ,ale jak we wrzesniu dzieci pójdą do szk.i przedszk.a ja i tak jestem w domu to 3 dni w tyg moge popracować skoro potem moge po dzieci ze spokojem jechać i zakupy zrobić i mąż bedzie miał obiad i domem się zajmę..
a na spożywkę wydaję 600-800zł więc akurat tyle ile zarobię
albo inaczej zawsze "moją" (bo u nas nie ma podziału na moje twoje) pensję podziele na pól i bedziemy tak jak wtedy jak pracowałam mieli po 300zł na ubrania dla siebie..
każdego m-ca mieć 300zł na ubrania to miło nie :))))

a Tobie współczuję ulewy...dobrze,ze dzieci nie zmokły bo jeszcze by się kataru nabawiły;/
a Ty gorące kakao kochana i na chwilę pod kocyk rozgrzać się a majty na suszarkę
c007.gif

Pawimi jeszcze nie mam konta na fb ale jak tylko założe to dam ci znać:tak: chetnie pooglądam zdjecia!!! KUrcze 550m :szok: a ja marudze ze sobie nie radze ze sprzataniem moich 100m:-D:-D:-D
Nie zgubiłaś sie jeszcze nigdy w swoim domku?????:-D:-D
Aha no i miałam cie jeszcze zapytać- pewnie juz kiedys pisałaś ale ja nie zarejestrowałam. Czy twoi synowie mówią choć troche po polsku????
moje dzieci mowia po polsku ale niechetnie, trzeba im uwage zwracac i poprawiac ze np. w domu mowimy po polsku;-) Najslabiej mowi Vincent czyli najmlodszy. Widac ze o wiele latwiej komunikowac mu sie po ang. Oliver mowi nawet ale ma dosc mocny akcent i przekreca wyrazy, poza tym ma slaby zasob slow. Jonathan mowi najlepiej, prawie nie ma akcentu czasem tylko smiesznie wypowie niektore slowa no i tez jego slownictwo zubozalo znacznie przez ostatnie 4-5 lat.
Nie haha, nie gubie sie w domku aczkolwiek pamietam jak sie do niego wprowadzilismy i jeszcze byl nieumeblowany to po pierwszej nocy moj maz wychodzac z naszego skrzydla sypialnianego stanal jak wryty, byl jeszcze zaspany i jakos tak sobie skojarzyl ze na jakims hangarze samolotowym jest :-D:-D:-D Akurat specyficznie jak sie otwiera te drzwi to zaraz za nimi jest taka przeogromna klatka schodowa i sufity przez dwa poziomy czyli na spiaco wrazenie wielkiej dziury;-)W dodatku do wszystko bylo biale i nieumeblowane wiec faktycznie nic tylko samolot zaparkowac:rofl2:
linka - sliczne pociechy masz:tak:

magda - ja mam do lasu o rzut kamieniem ale niestety jagod w nim nie ma:no: trzeba jechac daleko na polnoc do sasiednego stanu jesli chce sie zbierac jagodki.

Leika - wspolczuje weekendu w samotnosci ale wiesz, moj tez czesto pracuje zwlaszcza w soboty rano i jakos juz sie z tym pogodzilam, nawet mi to calkiem nie przeszkadza. Robi to od dawien dawna i na trwale taki schemat wrysowalam w nasz grafik. Mam zawsze takie leniwe soboty zwlaszcza do poludnia. No chyba ze musze biznesowo cos zalatwiac to inna sprawa.

maureen - wyslalam CI linki w takim razie i udostepnilam albumy ;-)

weroniczka - super foteczki, ogolnie fajnie to wyglada, takie maluchy przejete widac tak powaznie do sprawy podchodza jak profesjonalisci;-)

mamo - super ze w pracy Ci sie podoba, a mowilam ze dasz rade:happy2:

moja dziatwa pije mleko kokosowe z czekolada i wcina surowe migdaly i rodzynki. Takie dzis maja sniadanko:cool2:

Ostatnia edycja:

Pawimi,

powiem, krotko - oniemialam :tak:;-) I wyslalam Ci krotka wiadomosc na pw.

Mama05,

ja wiem czy niewiele, to chyba calkiem niezle pieniadze za pol etatu.. Wypadlam juz z obiegu co prawda jesli chodzi o polskie zarobki, ale tak mi sie wydaje. Pewnie, ze fajnie miec dodatkowa gotowke, obojetnie na co, czy na ubrania, spozywke, czy nawet na oszczednosci. A i tak najwazniejsze jest, ze praca Ci sie podoba i robisz to, co lubisz :tak:

Ja troche zmarzlam przez ten deszcz i nawet goraca kawka nie pomogla.. Mojego M. z Paulinka jeszcze nie ma, wycieczka widac udana..

reklama
wlasnie sie dowiedzialam ze moja wieloletnia znajoma z innego forum ktora byla rowniez moja dosc aktywna kolezanka fejsbukowa (wielokrotnie wymienialysmy sie komentarzami, chatowalysmy ze soba, mailowalysmy, prosila niedawno o pomoc w projektowaniu pokoju dzieci...) nie zyje, zostala przedwczoraj zamordowana przez swojego partnera, ojca jej dwojki malych dzieci dokladnie na ich oczach:szok: Byla zmasakrowana nozem i jak przewiezli ja do szpitala tam zmarla....

Do góry