reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witam sie z rana:tak:u nas zapowiadali piekne slonko:-Da tymczasem:baffled:zachmurzenie i wiatr:wściekła/y:mialam plany na ten weekend glownie zwiazane z dzialka i pozadkami po zimie-chyba,ze sie pogoda rozkula;-) IZA- chusta ma takie spokojne kolorki,ale jesli nie o to Ci chodzilo to zawsze jest powód zeby kupic inna a ta sprzedac:tak:WERONICZKA-dzieci lepiej:tak:pozdrawiam wszystkie mamusie i ich SLONKA:-D:-D:-DMILEJ SOBOTY.

reklama
Hej hej.
Moje dzieci mają się już dużo lepiej. Pozostał jeszcze troszkę katar i kaszel zmienił się z mokrego głębokiego w suchy i gardłowy. Tak więc wychodzimy na prostą.
Ja dziś w planach mam posadzenie ziół w doniczkach :) Moje dzieciaki są wielbicielami aromatycznych świeżych listków.

Hej Babeczki,

u nas wczoraj była piękna pogoda, to i nastrój od razu był lepszy ;-) dzisiaj jakies skoki cisnienia i niebo zachmurzone, ale mam nadzieje, że się rozpogodzi..

Ja również życzę wszystkim chorującym dzieciaczkom zdrówka !!!

Moja Paula też przeziębiona, nie poszła na zajęcia do polskiej szkoły..ale nie jest za bardzo nieszczęśliwa z tego powodu, bo przytargała na weekend ze szkoły.. chomika :-D Co weekend jakieś dziecko zabiera go do domu, żeby się nim zaopiekować i w końcu Paulina dostąpiła tego " zaszczytu " ;-) Tylko, że jak zobaczyła go Amelka to sobie ubzdurała, że to kotek i ciągle chce go nosić i płacze za nim i woła " mniau " ;-)

Wczoraj miałam tyle energii, zakupy, sprzątanie, spacerek, ugotowałam osobno zupkę dla małej, nam zrobiłam tortillę i jeszcze ciasto upiekłam.. a dziś..jak przekłuty balonik jestem :zawstydzona/y:

Ale wieczorem idę na babską parapetówkę do koleżanki, to chyba ostatnia impreza przed porodem, a i potem długo nic się nie będzie zapowiadać, więc.. ;-)

Wam Babeczki życzę udanych, rodzinnych weekendów :tak:

witajcie Mamuśki
długo nie było ale naprawde nie mam czasu tyle spraw miałam do pozałatwienia ze na kompa ani chwili a tak to po za tym to staram się wiecej cwiczyc wiec wole gubić cm nic tracic czas na kompa ale strasznie mi was brakuje, Angelinka 2tyg nie chodziła do przedszkola bo była chora Ala też, mame 2 razy sciągałam bo to do urzędu, na bezrobocie itp. musiałam jeździć.

piękna pogoda wiec latam z dziewczynkami 2 razu dziennie na spacery.
nadrabiam zaległosci ale wszystkiego nie dam rady więc wybaczcie.

pozdrawiam serdecznie
PS może od poniedziałku uda mi się czesciej zaglądać i dziekuje za zaproszenie do grupy;)

dzien doberek....u mnie jakis kataklizm pogodowy dzisiaj..caly tydzien ponad 20 stopni a dzis minus 2 i sniezyca :-D ale tylko dzis ma byc, jutro deszcz a w poniedzialek 15 stopni i sladu po sniego nie bedzie, poki co jest bialo ;-). Nic dziwnego ze wczoraj umieralam migrenowo, nic mi sie nie chcialo, nawet na rytmike z Vincentem nie pojechalam... ja dzialam troche jak taki barometr, wszelkie zmiany w aurze odrazu odczuwam na swojej glowie...Nie wierzylam jak cos o tym sniegu wspominali w ubieglym tygodniu ale jak mnie wczoraj glowa rozbolala to juz bylam prawie pewna ze radary sie nie myla...No coz, sprzatania w garazach i prac ogrodkowych w tym tygodniu nie bedzie.
Iza - znam ta TAGE, tak a propos to jestes juz ktoras kolejna osoba ktora mi ja wkleja i poleca ;-) i szczerze to mysle nad nia ustawicznie, przeraza mnie troche koszt i fakt ze dopiero w ubieglym roku dorobilam sie nowego rowera w podobnie wysokiej cenie, do tego mamy specjalny hak w moim samochodzie zeby mozna bylo swobodnie transportowac 4-5 rowerkow a z tym to niewiadomo jak zaczepic, gdzie to zmiescic..no i koszt trasportu i ewentualnego serwisu dochodzi bo u nas nie ma Tagi i trzeba importowac z Europy. Ja mam taki klasyczny tutejszy wagonik starej formy Burley ktory odkupilam od kolezanki w 2003 roku a w tej chwili moje drugie dziecie go tlucze. Swietna sprawa! Burley d'Lite - Kozy's bike shop

dla takich swirow rowerowych jak nasza rodzinka tego rodzaju wagonik to mus konieczny.
A dzisiaj po poludniu mam pierwsza sesje z trenerem na silowni ;-) trzeba rozruszac troche te zastale zima kosci, mam nadzieje ze facet okaze sie profesjonalista, to moja pierwsza lekcja z nim bo kiedys przez 2 lata mialam kogos innego ale to daleko bo az do Chicago trzeba jechac i nie chce mi sie bawic juz w takie dalekie dojazdy.
Pozdrawiam weekendowo wszystkie wielomamusie ;-)

w Polsce taka przyczepka na dzieko jest niestety nielegalna :( Nasza rodzinka też ma rowerową manię, do ubiegłego roku wszędzie wyjeżdżaliśmy z rowerami na dachu. W zeszły, sezonie byłam w ciąży, w ty musze sobie odbić ;) kombinnuję jak mogę.. z dzieckiem w chuśnie uwiązanym nie bardzo.. chyba fotelik zostaje, ale to dopiero w lipcu/sierpniu, jak mała podrośnie i będzie pewne siedziała

slyszalam juz o tej kwestii nielegalnosci czego nie do konca rozumiem bo majac wagonik i dwa foteliki uwazam ze jednak wagonik jest o wiele bezpieczniejszy nie wspominajac juz o wygodzie.....no ale coz, co kraj to obyczaj, u nas foteliki nie sa popularne i jak jade gdzies sama tylko z malym w foteliku to ludzie mnie zaczepiaja pytaja czy to bezpieczne i legalne jest wozic w ten sposob dziecko....My rowery wozimy z tylu na takim haku specjalnym, nie na dachu ;-) Thule Ridgeline 4-Bike Hitch Rack at REI.com

myślę, ze w ramach dostosowywania do UE i u nas zalegalizują te wagony.. oby szybko ;) fotelik jest super, ale takiego malutkiego bobaska przeciez nie posadze :( strasznie mnie korci, zeby z Gają z przodu zamotaną w chuście spróbować na rowerze jechac...
szkoda ze 6200 na ten wózkorower nie mam ;)

reklama
witam sie wieczorkiem:tak:nam dzien zlecial rodzinnie:-Dteraz Zuza zasypia-Tom Jej czyta;-)Dominik zaraz do kapania i spac:-)i kolejny dzien do przodu:-D:-Dmamusie w Polsce nie wiem czy ogladalyscie tydzien temu serial nowy na tvn-usta usta??mozna sie niezle posmiac,dzis drugi odcinek o 20.00:tak:u nas dzis 3/4 dnia padalo:baffled:spokonej nocy Waszym maluszkom i Wam i do napisania jutro.PAWIMI- udanej lekcji:tak:MAUREEN- jak imprezka:confused:IZA-cos wymyslisz i Gaja bedzie z Wami podróżowac:tak:BODZIO -zagladaj czesciej:))

Do góry