reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
U mnie juz naszykowane dzieciaki i po sniadaniu;;P
Zastanawiam się jak ja dam sobie rade jak Hania od wrzesnia idzie do przedszkola.... :no:

pawimi, bedismall witam Was:tak:

Liza witaj ponownie ;))

Asia- no dokładnie-facet też może brać L4-to samo odpowiadam-zę te dzieci maja ojca i też morze brać zwolnienie-ale jak grochem o sciane...

no to &&&&&&&&&&&&& za połówkowe i za córcie:)))

mąż wrócił do domu-nakładam Mu obiad a On mówi-żono płodziciel wrócił
c007.gif
c008.gif

Joaś-:ninja2:

hehehheehh ale tekst

Joaś dzieci planowane nie" robione " i najjbardziej kochane na świecie :)
Jestes tu najbardziej zorganizowana , najbardziej cierpliwą i najcieplejszą mamuską :)

Mama no jakoś bym sobie nie potrafiła wyobrazić sytuacji ze wchodzisz do ogrodniczego i nic nie kupujesz:-D Krzewy już w ziemi????? A twój mąż to chyba taki temperamentny?
hmmmm chciałabym miec takie powitania w domku:-D coś czuje ze niedługo nam tu newsa o dwóch kreseczkach sprzedasz!!!!! Trzymam kciuki!!!

Pawimi jak u ciebie? wszystko po twojej mysli???

Liza witaj wsród wielodzietnych!!!!

Asia no ja wiem ze nasz sposób antykoncepcji najpewniejszy nie jest ale świadomie byśmy sie w tej chwili na maluszka nie zdecydowali bo juz ciezko finansowo ale jak sie "samo trafi" to sie wychowa i bedzie miało bardzo kochających rodziców i rodzeństwo....

Maluchy juz smacznie chrapią a ja odpoooooczywam i doarmiam moj nałóg:-D (o bb chodzi oczywiście):-D

Aha Hania pierwszy raz dzisiaj sama trzymała sie za stópki- w sumie to pól dnia sie nimi bawiła i ani razu nie spała:szok:

o tak te nie do końca planowane tez kochane

mamo czyżby płodziciel znów działał że zamilkłaś? :)
Ale mi dziś dzieciaki dały w kość. Tadek zrobił sie taki obrzydliwy. Ciągle krzyczy i zaczął szczypać i pluć. Muszęjutro powiedziec o tym w przedszkolu bo to napewno nawyk przyniesiony z przedszkola. A jak on tak robi do Małgośka dokładnie to sama. I tak dziś cały dzień darli się na siebie i na mnie. Masakar jakaś. Oby jutro pod tym wzgledem był lepszy dzień bo jutro jestem zalatana od samego rana. Najpierw na 8.30 zaprowadzam chłopców do przedszkola, potem na 9.30 znów do przedszkola na oficjalne zakończenie przedszkola dla Stasia, o 13. 30 odbieram chłopców i na 16.15 jedziemy na zawody Stasia a potem zabieram moją rodzinkę na lody na szwagra do restauracji. A w tak między czasie jeszcze muszę położyć spać Małgosię i zrobić obiad. Aż się boję jutra. Tyle bieganiny i co chyba jeszcze "gorsze" pełno wzruszeń :)

Życzę miłej nocki i do jutra albo pojutrza.

łomatko ale dzień oby kolejny był spokojniejszy

jestem wieczornie ;)))

spotkałam koleżankę-dała mi namiary i zadzwoniłam...
proszę jutro o 10.00 o &&&&&&&&&&&&&&-idę na rozmowę w sprawie pracy do salonu kosmetycznego :)))))))))))
c013.gif
c013.gif

Weroniczka- płodziciel mi sie tu przymilał,ale na koniec stwierdził ,ze skoro budzę się koło 4 (ostatnie 2 nocy tak mam,budzę się i rzucam z boku na bok-nie wiem o co kaman) to jutro On też sie tak obudzi i sprawi by poranek był milusi
c031.gif
f055.gif

a potem niech
p010.gif
lecą do jajka :)))

Asia,Ewunia- dzięki za &&&& :))

no mój czasami ma takie teksty
p030.gif

Weroniczka- oj kochana no to miałas cięzki dzień-niech noc przyniesie ukojenie dla uszu..

no to trzymamy kciuki podwójnie &&&&&&&&&&&&&&&

hejka
u mnie 5.56 a ja juz kawke popijam...:no: no coz, bez rolety w sypialni skierowanej na wschod........hahahahasmieje sie ironicznie bo nie jest mi do smiechu

no wiec tak Patrys teraz o niebo lepiej, wysypka mu schodzi, przestaje sie tak strasznie drapac gdzie mial okropna skore czerwona swedzaca i okropne odparzenia pod broda na szyjce,pod kolanami w zgieciach generalnie i faldkach, takie mial te odparzenia ze czasem skorapekala do krwi...

zmienialam mu mleko na comfort - czyli takie co ma obnizona laktoze i zalatwia sie czesto,kilka razy na dzien a nie jak bylo raz na 2-3 dni, wczoraj strasznie sie napalil na mojego ziemniaka z obiadu to mu dalam no i ma biegunke.....zielone wodniste kupy ze sluzem.......kurcze no! a wczoraj juz mi ladna zolciutka zrobil idealnie bylo....no wiec dostal jeszcze troche owockow i resztke soku jablkowo porzeczkowego wiec odstawiam mu wszystko na jakis czas oprocz mleka zeby zobaczyc jak bedzie na samym mleku i potem powoli cos tam mu dodam

Vanessa sie zaklimatyzowala w szkole dzielnie ale sika juz nie tylko w lozko, rowniez w majtki bo nie zdazyla:crazy: za to zaczela na obiady chodzic i mowi ze zjada
Dominika woze na sasiednia dzielnice autobusem, jeszcze kawalek od autobusu trzeba isc i w domu jestem na 40 minut by znowu wyjsc i po niego jechac, paranoja! wczoraj stwierdzilam ze lepiej sie odstresuje na zakupach

siedzialam do poznych godzin nocnych nad prasowaniem, wypelnianiem papierow bo okazuje sie ze mieszkam juz 3 miesiace a nie dostaje rachunkow za gaz i musza go gdzies tam zarejstrowac potem zmieniam dostawce bo za drogo

odchwascilam ciut ogrod,dwie pelne torby byly
dzis plan jest taki ze skonczymy z mezem wypelniac wniosek o dodatek mieszkaniowy i go zlozymy, ja podzwonie na infolinie naszego towarzystwa mieszkaniowego bo musze zglosic wyciek oleju z bojlera na panele sloneczne,za duzo place za energie a mam onawialne zrodlo na dachu i nie dziala jak trzeba:angry: rowniez szafka w kuchni zdechla, drzwiczki odpadly od tak, od poczatku zle sie zamykaly, cos z zawiasami ale ja placic nie musze za naprawy to ich obowiazek

takze mam co robic, chcialam poczytac co u was ale widze ze nie dam rady, mlody wzywa mnie na gore, znudzilo mu sie łóżeczko

pozniej wlece do was

witam nowa kolezanke, rozgosc sie

mamo, zuz - inka i reszta &&&&&&&&&&&& za staranka

super że nowe mleko lepsze
ale masz spraw do załatwiania oby wsio sie powiodło i szybko załatwiło
ja mam tyle spraw z końcem remontu w domu męza gonie gonie a połowa rzaczy stoi i czeka na zlitowanie się

LIza witajj

Witam sie i ja!!!!

Wyobraźcie sobie że Hania jeszcze śpi!!!! :szok: od wczoraj od 20.15:szok: obudziła sie o 6 na cycka i jak zasnęła tak nie ma zamiaru wstawać.... Albo to ta szarość za oknem tak na ni ą dziala alboe dziewczzyna sie tak zmęczyła wczorajszym niespaniem ze teraz odsypia!!!:szok:

Joaś wiesz Hania mi do wczoraj też spała po 2 razy dziennie. Co prawda krótko ala spała. Ma swoje ustalone pory tyle że próbuje ją odzwyczaic od tego że zasypia przytulona do mnie... no i pewnie przez to ze próbowałam ją lulać w łóżeczku nie mogła zasnąć. Przez to cały dzień była śpiąca i marudna:wściekła/y:Masz jakiś dobry sposób na samodzielne zasypianie Arturka???? Prosimy o pomoc:tak: bp to nie moze tak być... Czas kiedy ona śpi ja moge spożytkować na gotowanie czy sprzatanie (albo na rozmowy z wami:-D) a tak jestem cały czas uwiązana.....

Agatulka zycze szybkiego końca remontu!!!:-D

Weroniczka jak nocka?? I jak sie dzisiaj dzieciaki sprawują???? mam nadzieje ze bedziecie mieli dzis lepszy dzien:tak:

Bedismall współczuję tych problemów z Patryczkowym jedzonkiem.... Mam nadzieje ze szybko wam sie to wszystko unormuje!!!!:-)

Mama czy poranne zabawy sie udały???;-);-);-)

Pawimi lece czytać twój referat!!!!:-)

U nas jeszcze cos sie dzieje... Znów wysłałam męża do lekarza bo kaszle od miesiąca i nic mu nie pomaga. JUż od niego Michał złapał ten paskudny kaszel no a za 8 dni operacja wiec musi być 100% zdrowy- i tak nie wiem czy jak mu jakieś leki zaczne dawać to czy go w ogóle zakwalifikują do znieczulenia....:-:)wściekła/y::-( kurka tak czekaliśmy na ten zabieg.....

Hej!

Pawimi Ledwo przeczytałam referat - odpiszę na bank później :-)
Ewuniaf- układać dziecko w łóżeczku trzeba z głową, szczególnie po usypianiu ciało do ciała, przy cycu itd. Polecam Każde dziecko może nauczyć się spać - Annette Kast-Zahn, Hartmut Morgenroth - książki online - księgarnia internetowa Merlin.pl Zastosowałam przy wszystkich dzieciach. próbowałam metody Tracy Hogg, ale o kant tyłka można było rozbić. U nas ustawienie Artura trwało 2 dni :szok:
Mamo - właśnie jak "brykanko" or "bzykanko"??? Skończyło się tylko na groźbach Toma?:-D:-D
Agatulka - koniec remontu najgorszy, niestety, ciągnie się zawsze, ja tak w końcówce tkwię cholernie długo
Weroniczka - współczuję przejść z młodym; wiem coś na ten temat, u nas też uczą młodsze coraz lepszych kawałków. Skutek jst taki, że trzylatek zachowuje się jak sześciolatek zupełnie nieświadomy o co chodzi. Z rękoczynami to jest tak, ze ani Karola ani tym bardziej Marcin nie używali rękoczynów. Wcale. Za to Bartek to zupełnie inny dzieciak. Jak ktoś mu nadepnie na odcisk - choćby nieświadomie - to wióry lecą: pierze jak mało kto, potrafi dać łomot Marcinowi - ma super zdolności bokserskie - pięknie wyprowadza prosty i sierpowy też niezgorzej, tak szybko, ze zanim przeciwnik się zorientuje o co chodzi to już leży na podłodze, niejednokrotnie z naruszeniem wargi :szok: A z Tynią tłuką się o cokolwiek, ale miłość i potrzeba bycia razem jest równie wielka. Opowiem Wam coś. W naszym przedszkolu zajęcia są do 15.30 a potem dzieci są sprowadzane - te które nie zostały do tej pory odebrane z przedszkola - do świetlicy. Zachodzę wczoraj do świetlicy, a na ławeczce siedzą Martysia i Bartuś trzymając się za ręce :-) Rozczulił mnie ten widok. Bardzo
Ewuniaf- u nas osłuchiwali tylko Karolcię, pytali o kontakt z chorobami zakaźnymi typu ospa etc. I to wszystko.

Ależ płodne byłyście wczoraj:szok: i oby ta płodnośc przyniosla owoce co nie którym w sypialni:-D
Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej i z nami wszystko cacy i pokaże wam dowód na 100% facecika.
Za to młodsza znów jest chora:-( a zaledwie trzy tygodnie temu chorowała.Martwie się że o takiej porze mi tak czeto choruje:-(.Miala wczoraj prawie 39 stopni gorączki i wymiotowala a dzis rano doszedł jakis kaszel:crazy:

jestem kochane ;)))

podziękowałam wszystkim za &&&& :)

Magda -gratki synka :))

Bedi- drzwiczki tak same odpadły
c029.gif
no to super teraz robią te meble!!

Ewunia,Joaś- a jakże-4.20- i ten tego ;)))))))))))))a potem zasnęliśmy :))
Zuz Inka- pewnie ,ze sie spodobały emotki-ja kiedys miałam zainstalowane w tamtym kompie a teraz Tom nie miał czasu a ja nie umiem ,no ale mam Ciebie i jest git!!

kochane -po rozmowie Pani Ewa pyta się mnie- to kiedy może pani zacząć ?????? :)))))))))))

Mamusia!!!!!! Wow!!!! Super że masz tą prace!!!!:-D Kiedy zaczynasz?

IMG_2621.jpgTo ja na rybkach jakis czas temu- chwile przed zrobieniem zdjecia miałam Hanie w chuście ale zasnęła i przełożyłam małą do wózka- chusta jak widać została na mnie :)

IMG_2732.jpgTu mój Misiek w ogródku...IMG_2768.jpgTu Hanusia w leżaczku (jakieś 3 tyg temu)
IMG_2771.jpg
I moje ulubione zdjęcie gdzie piesio wszedł w kadr by dać całuska Hani

Aha Joaś!!!! Sukces :) Właśnie położyłam Hanie po karmieniu do łóżeczka dałam jej pieluche do przytulenia i już śpi :) Pewnie nie pospi długo przez to pozne wstawanie ale zawsze to chwilka wolnego dla mnie :) A za linka dzieki może zamówimy tą ksiązke, opis całkiem ciekawy!!!! Aha no i mam nadzieje ze bedzie tak jak piszesz z Michałkiem ze go osłuchają i nie bedzie problemu.... boje sie coraz bardziej...

A pisałam już o tym Ze wczoraj Hania pierwszy raz chwytała sama stópki i sie nimi bawiła?? No to dzisiaj zstópki są co chwile pchane do buźki i już dwa razy musiałam skarpetki zmieniaac:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry