reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Ale się cieszę :) W poniedziałek wieczorem jedziemy na cały tydzień na wieś :) Odpocznę sobie troszkę i będęmieć męża bez komputera :) Ale cudownie :)

marze by męza jakos od kompa oderwać chyba ja dziś go zbałamucę wszsytkie piszecie o bałamuceniu przez męza to ja zrobię na odwrót a co mi tam :p

Cześć :)

Byłam wczoraj u gina, wszystko na razie ok :)

Dziś mam trochę zaległej pracy w domu... mrozicie truskawki na zimę?

bardzo dobrze ze wsio u maluszka oki
ja wsio praktycznie mrożę na zime ja nei do słoika dam to mrożę nawet dumam nad kupnem osobnej małej zamrażali by wiecej owocy się zmieściło

reklama
Witam! :-)

Ewunia - Ale się musiała KAsia ucieszyć :-D A jak było na wycieczce - na pewno Ci naopowiadała już więc i nam sprzedaj!
No i ja proszę dużo tulać bo słomiana jeszcze przez 1,5 tyg jestem...

pawimi - powodzenia i kciuki za biznesplan! :-) Izulka modrze pisze - oczyść umysł ;-) to potem samo się napisze niewiadomokiedy :-)

Joaś - współćzuję roboty... mnie czeka pakowanie i przebieranie do i po przeprowadzce niedługo - już mnie ciarki przechodzą ;-)

Magda - szybkie godzenie i bałamucenie gotowe :-D

Leika - ja nie mrożę, bo nie mam w czym :-D

Cokies - czekam na wieści po wizycie :tak: ja się zawsze pakowałąm jakoś w okolicach 37 tyg. ZAwsze mi się wydaje że jak sie wcześniej spakuję to bedzie wszystko stało i się kurzyło a ja przenoszę ;-)

Wiecie - ja całę dzieciństwo uwielbiałam jagodzianki... tyle że bez tego "świństwa" w środku :-D Więc żadne prośby o suchy makaron, delicje bez galaretki czy ciesto z truskawkami bez truskawek mnie nie dziwią :-D Teraz na szczęście znormalniałam i objadam się jagodziankami już w całości, ale moje dzieci jedzą jak kiedyś ich mamusia ;-) Aaaaa jagodzianki mam najpyszniejsze na świecie bo w naszej wsi jest główna piekarnia oskroby :tak: Jedyny minus to to, że pieką je tylko w sezonie, bo nie pieką z mrożonych jagód tylko ze świeżych.

I bardzo proszę - nie straszcie! wszyscy w około zaczęli mi mówić że na pewno nie dojadę do szpitala (mam do mojego ok 40km :szok:) a ja bardzo chciałąbym jednak dojechać... i choć mam po drodze inne to jednak zależy mi na tym właśnie...
Kurczę - a jak wypadnie mi tym razem rodzic w dzień??? toż to ze 3 godz jazdy moze być! Bo w nocy jak się dociśnie to i w 45 min dojedziemy. Aaaa - się zaczęłam stresować...

U nas dziś dzień lenia. Domi już śpi, chłopcy w przedszkolu i jest cisza! Zaraz i ja się zdrzemnę bo coś głowa zaczyna mnie ćmić...

Miłego dnia!

Ja właśnie mrożę truskawki pierwszy raz w tym roku - zamroziłam już 3 kg całych owoców, teraz jeszcze ze dwa kubeczki musu - będzie na sos truskawkowy do makaronu :-)

niech no sie dorobię mojej lodówy z zamrażarką :-D ;-)

Makaron z serem i musem truskwakowym to od 2 tyg moje najczęstsze danie kolacyjne :-p

Magda - czemu tabletki odpadają? przez hormony? bo jak tak to zastrzyki i plastry również. Zostaje Ci spirala (też nie każda), gumki lub kalendarzyk...

leika-wrzuciłaś mi dobry pomysł z tym musem zeby zamrozić, dzieki

Asia
- a ja licze po cichutku ze wczesniej urodze moze w lipcu w drugiej połowie i ze nie zdąże do szpitala tylko szybko w domu hehehe

magda- ja tabletek nigdy nie uzywałam, mimo że pracuje w aptece, jedynie gumki i raczej tym razem też bedą gumki, dla mnie hormony to nie jest to w kazdej postaci tabletek, plastrów, wkładek i mam nadzieje że nigdy ich nie uzyje,niestety moje chore podejscie i świadomość działania, skutków ubocznych nawet po wielu wielu latach

A ja sobie siedze w stroju kąpielowym w cieniu moich winogron i patrze co moje maluchy wyprawiają oooo i włśnie motylek usiadł na budzie od wózka:-D

Weroniczka no szkoda ze nie udało ci sie jeszcze z męzem O TYM porozmawiać!!! I super ze sobie troszke odpoczniecie na wsi:tak:
Rybka na pewno bedzie cudowną niespodzinką dla dzieciaków!!!! Zwłaszcza jesli juz od dawna o tym marza!!! Zycze super udanego wypoczynku :)

Magda no nie wiem za bardzo co ci poradzić. Jak dobrze znosisz hormony i chcesz karmić piersią to polecałabym zastrzyki. jeden na trzy miesiące ( nie trzeba być systematycznym Hehehe) No a jak myslisz ze i o tym nie bedziesz pamietać no to Mirena na 5 albo 10 lat i masz antykoncepcje z głowy!!!

Cokies nie wiedziałam ze masz takie przezycia z poprzedniego porodu!!!:szok:
A co do antykoncepcji no to mam podobne zdanie co ty w tej kwestii.... W tej chwili to nie stosujemy zadnej metody poza wstrzymaniem sie wtedy kiedy moze sie coś wydarzyć:-D to troche jakby metoda zeby sie cos przytrafiło :-D

Asia nie martw sie bedzie dobrze!!! i tule cie z caaaałych sił (zamiast męża)

reklama
Ewunia nie no 3 miesiące to na pewno będę pamiętać ja mam z codzienną systematycznością problem ;-)
Po zakończeniu karmienia będę musiała z lekarzem sobie pogadankę urządzić i zobaczymy co on doradzi ;-)

Do góry