reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam ponownie nasz spacer zakonczył sie wizyta u lekarza michas zrobił mi znow zielona wodnista kupe wiec stwierdzilam ze dosc i ide do pediatry okazalo sie ze ma podejrzenie CELIAKII czy któras z was moze ma ten sam problem ?

Mam skierowanie do gastrologa czy ktos orientuje sie jakie bedzie miec badani Michas ma rok dopiero..

Jesli ktoras z was mi odpisze z gory dziekuje

reklama
Witajcie
Ta zajrzałam ostatnio tutaj i skusiłam się odezwać :-
W wrześniu zostaną po raz trzeci mamą.Mam dwie córcie 9 lat Julia i 5 lat Kasia.Teraz czekamy na narodziny synka.
Ma m sporo obaw jak sobie z organizujemy zycie w m3 ale na pewno jakoś to będzie.Bo trójeczka będzie musiała zamieszkac w jednym .
pokoju.
Pierwszą córcie urodziłam w wieku 25, drugą 28 a terz spodziewam się trzeciego szkraba

Witam kochane moje......zaczynam powoli wracac do realnosci, w nocy otrzymalam swoj wyczekiwany telefon ktory trwal 15 sekund...rekrut G. dojechal bezpiecznie na miejsce...A teraz to juz wszystko w rekach Boga ktory wie co robi ;-) Nastepnym razem zobacze syna to bedzie juz prawdziwym marinesem.

Ostatnie kilka dni u nas upaly nieziemskie, chwala temu co klimatyzacje wymyslil bo na zewnatrz da sie dopiero wyjsc tak po 20-tej bez obaw ze sie czlowiek brakiem powietrza udusi. Wlasnie wieczorkiem wykonujemy sobie takie spacery nad jeziorkiem, przedwczoraj to chyba gdzies o 1-szej w nocy poszlismy sobie na jeziorowa randke z mezem;-)a w dzien niestety trzeba egzystowac w chlodnym pomieszczeniu. Jutro i pojutrze ma byc cos chlodniej bo przejsciowe burze beda. I dobrze bo jutro mam kilka waznych pracowych spraw do zalatwienia a w takiej duchocie to sie czlowiekowi nie chce myslec konstruktywnie.
Moje dzieci sie wlasnie obudzily i slysze ze szaleja, musze isc jakies sniadanie im zapodac i moze kawke sobie. Wroce tu jeszcze dzis a tymczasem sciskam wszystkie, stare i mlode ;-) :-D

jestem,dzieci odebrane...lody zjedzone a teraz mamy mini burzę...grzmi gdzieś w oddali u nas lekko pokropiło przez 2 min..może się jeszcze rozkręci:sorry2:

Witam ponownie nasz spacer zakonczył sie wizyta u lekarza michas zrobił mi znow zielona wodnista kupe wiec stwierdzilam ze dosc i ide do pediatry okazalo sie ze ma podejrzenie CELIAKII czy któras z was moze ma ten sam problem ?

Mam skierowanie do gastrologa czy ktos orientuje sie jakie bedzie miec badani Michas ma rok dopiero..

Jesli ktoras z was mi odpisze z gory dziekuje

Linka- ja nie miałam tego problemu...pewnie na necie coś znajdziesz...z tego co kojarzę to tu chyba żadna mamuśka nie miała z celiaką problemu...

Witajcie
Ta zajrzałam ostatnio tutaj i skusiłam się odezwać :-
W wrześniu zostaną po raz trzeci mamą.Mam dwie córcie 9 lat Julia i 5 lat Kasia.Teraz czekamy na narodziny synka.
Ma m sporo obaw jak sobie z organizujemy zycie w m3 ale na pewno jakoś to będzie.Bo trójeczka będzie musiała zamieszkac w jednym .
pokoju.
Pierwszą córcie urodziłam w wieku 25, drugą 28 a terz spodziewam się trzeciego szkraba

Magda- witaj i gratki synka:tak:nie widać suwaczka więc nie wiem-rodzisz niedługo czy to połowa ciąży??
rozgość się i pisz kiedy masz ochotę:)
ja półtora roku walczę już o ciążę:-(

Pawimi-ja miałam wczoraj randevu z mężem ,ale na tarasie-ja ,mąż i chłód:-D:-Da przepraszam...jeszcze piwko:tak::-D

Magda- witaj i gratki synka:tak:nie widać suwaczka więc nie wiem-rodzisz niedługo czy to połowa ciąży??
rozgość się i pisz kiedy masz ochotę:)
Suwaczek jest na dole pod dziewczynek suwaczkami.To już 25 tydzień ciąży termin na wrzesień mam.
No i życze Ci by spełniło się twoje oczekiwanie na dzidziusia.U nas w sumie do końca ciążą nie była planowana ale widocznie Bóg taki ma plan i chce nas obdarzyć wieksza gromadką

Magda- a faktycznie-jest suwaczek :))
no ja mam nadzieje,też być wielodzietną mamą :)
mam nadzieje,ze nasze pragnienie kiedys się spełni..

imię wybrane :)??

tu są jeszcze inne mamy w ciązy to bedziecie miały o czym sobie popisać ;)
Asia,Cokies,Leah i jeszcze ktoś -mają Niunie pod sercami :)pewnie wieczorkiem wlecą..

Hej! widzę dziś dzień aktywności na bb!

Ja dziś na budowie byłam, odkurzyłam i pomalowałam pokoje. postemplowałam przy okazji przedpokój na górze bo robiłam na bosaka. Nie wiem co z tym zrobię - czy zostawię i zamaluję II warstwą czy zrobimy szlif i dopiero malowanie. Zobaczę jak wyglada jutro lub pojutrze.
Zdążyłam na pokaz angielskiego do Pawełka - znaczy czasowo zdążyłam ale sam pokaz zaczął sie wcześniej i wchodziłam w trakcie.

Wróciliśmy do domu i padłam sobie przed komputer.

Dzięki za troskę dziewczyny - maluję woskiem takim z wszelkimi certyfikatami dla dzieci i niemowlat. I do tego w przeciągach bo upał jest. Poza tym jeszcze tylko raz i wiecej nie tykam. :-) do czasu malowania reszty podłóg i ścian ;-)

Co do prac domowych... ja nie lubię zmywać - geniuszem czczonym przeze mnie jest wynalazca zmywarki :-D Prasować nawet lubię ale muszę mieć czas i spokój i najlepiej dobry film do tego :-)
u mnie gorzej niż z prasowaniem jest z akcją; za duże, za małe, do pocerowania, do wyrzucenia, do oddania, do szmat, do caritasu, mozę się przyda, bleeeee..........
U mnie tak samo - nie lubię tego segregowania i oceniania. wyjątkiem są miniciuszki dla noworodka :-) a wszystkie oddawalne daję do PKPS-u oni z wdzęcznością przyjmują wszystko bo mają wielu potrzebujacych i mało środków.

Witam nowe mamy :-) Rozgośćcie się i piszcie duuużo :tak:

Mamo - To ty pani kierownik jesteś rzeczywiście :tak: kask posiadasz? biały? ;-)

Współczuję Wam kiepskich nocek. u nas to już nie piszę - od ideału do koszmaru. Nie wiem co się dzieje ale córka zdrowa więc chyba emocje lub skok. No i jak chwalę że śpi to potem trafia się nocka do d... więc nie chwalę :-p

Ciekawa jestem bardzo lovestory Stacha :-D

Pawimi - no to macie pogodę jak u nas - znaczy temp w dzień wyższe ale burze i nocki jak u nas. No i dobrze że rekrut bezpiecznie na miejsce dotarł. Zaczyna sie dłuuugie 10 tygodni i dla niego i dla Was.

Przepraszam jak pominęłam coś - przeczytałam wszystko ale przy odpisywaniu poumykało mi.
Ściskam i znikam, może do wieczora :-D

reklama
Do góry