reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

dzien dobry, ja dzis od dwoch godzin juz na nogach, maly cos sie wczesniej zbudzil, moze pogoda, w koncu cisnienie rosnie na leb na szyje, dzis zapowiada sie kolejny cieplutki dzien...maz sie juz nie moze doczekac ze wyplynie naszym bolidem na jezioro a tu jeszcze tyle sniegu lezy ze szok!!!! Chyba jeszcze chwile poczeka, zreszta u nas tradycyjnie lodkowy sezon zaczyna sie dopiero pod koniec kwietnia.
IzaBK a ja myslalam ze wozeczek sie elegancko wkomponowal w nature :-D
mama05 widze kochana ze juz wszystko sobie poukladalas i zaplanowalas na okres zafasolkowania i przyjecie dzidziusia ;-) super ze w przedszkolu dobrze wpadlo,to wazne jak te nasze dzieciaki czuja sie w tego rodzaju placowkach i wazny jest tez nasz spokoj psychiczny. Ja pamietam jak szukalam szkoly dla Olivera to zwiedzilam chyba ze 20 instytucji i w kilku naprawde mi cos tak wewnetrznie nie pasowalo. Na szczescie mamy ta szkole, od tylu lat juz sprawdzona i modle sie zeby nas bylo stac aby swoja edukacje w niej zakonczyl i zeby rownoczesnie Vincent mogl do niej isc za te kilka miesiecy.
ewa p ja zaproszenie jak najbardziej podtrzymuje! Kiedykolwiek ktoras z was bedzie miala okazje nawiedzic moje okolice serdecznie zapraszam na kawke i dobrego grilla.

a gdzie reszta? Maureen? jak tak samopoczucie? Weroniczka, Bodzio? nasza mama blizniakow?
Lece na sniadanko na dol bo maz przygotowywuje, do uslyszenia!

reklama
witam sie popoludniowo-PAWIMI-tak,tak-ja lubi miec wszystko zaplanowane i poukladane :))))we wtorek mam ginek to dam znac co tam sie u mnie dziee i jakie zalecenia co do rozpoczecia staran-czy mozemy probowac czy jednak beda hormony-napewno dam znac.MAUREN,BODZIO,WERONICZKA,ANIA i reszta mam-co tam u Was po weekendzie??????????

Gajka mi się zaczęła przekręcać z brzuszka na plecki ;) co ją na dywanie położe, to ona mi na goły parkiet ucieka :))
w cyrku ocywiście nie było podłogi, tylko klepisko, a raczej błotnista maź będąca kiedys trawnikiem. Buty w opłakanym stanie :(

Witam wieczorową porą.

Przepraszam że nie pisałam ale jakoś weny brak. Wdałam się w dyskusję z przyjaciółkami z grudniówek i jakoś tak nie miło mi się zrobiło i nie chciało mi się pisać.

Co do planów wakacyjnych to moi rodzice mają domek na wsi koło Nowego Sącza. Przed domkiem jest duża łąka na końcu której jest górka i las. Na dole tej góry sarny mają wodopój. Po drugiej stronie ulicy jakieś 200 m od domu jest rzeka a 3 km dalej jezioro. Super miejsce dla rodzin z małymi dfziećmi. Dzieci spędzają cały dzień na polu, na świeżym powietrzu a ja nawet nie muszę ich specjalnie pilnować. Tzn. mogę np. gotować obiad w kuchni i przez okno cały czas ich obserwować. Super sprawa.

IZA-to szybko Ci sie Gaja przekreca:tak::-Dsuper-gratuluje!!!a czyszczenia butow nie zazrdoszcze:no:domyslam sie,ze masakra!!WERONICZKA-a co sie stalo,ze bylo Ci przykro,co te niedobre grudniowki Ci zrobily:-:)-(mam nadzieje,ze wena do pisania szybko Ci wroci:tak:

Wiesz co mama wywiązała się dyskusja bo jedna z koleżanek która jest w ciąży szła na usg i zapyatała kto obstaeia cipeczkę a kto nie. No i mnie się bardzo niespodobało że tak się mówi o dziecku i to napisałam. I okazało się że niektóre mamy nie widzą nic złego w mówieniu do dziecka ty moja cipeczko kochana bo skoro mówi się ty moje serduszko to dlaczego tak nie mowić. No i mnie to troszkę zbulwersowało. Ale cóż widocznie jestem jakaś dziwna i inna.

Wiesz co mama wywiązała się dyskusja bo jedna z koleżanek która jest w ciąży szła na usg i zapyatała kto obstaeia cipeczkę a kto nie. No i mnie się bardzo niespodobało że tak się mówi o dziecku i to napisałam. I okazało się że niektóre mamy nie widzą nic złego w mówieniu do dziecka ty moja cipeczko kochana bo skoro mówi się ty moje serduszko to dlaczego tak nie mowić. No i mnie to troszkę zbulwersowało. Ale cóż widocznie jestem jakaś dziwna i inna.
mi osobiscie tez to sie nie spodobalo....hmm, w takim razie jak mam zdrobniale mowic do synka? chu..eczku? bo skoro cipeczka do dziewczynki...no nie mam corki...mam nadzieje ze jeszcze, ale nie chcialabym zeby ktokolwiek tak sie odnosil do mojego dziecka. Byc moze w swoim prywatnym gronie, maz, zona, bliska kolezanka...ale nie na forum publicznym. Niesmaczne.

Ostatnia edycja:
WERONICZKA-nie jestes dziwna ani inna-ja tez nie lubie takich okreslen:no:i wydaje mi sie ze ta laska,ktora tak napisala nie est jeszcze za bardzo dojrzala-zgadzam sie z PAWIMI-niesmaczne:dry::baffled:u nas tu na watku pelna kulturka i tylko sie cieszyc:tak:zagladaj do nas to weny nie stracisz;-)a u nas corcia juz spi a syn ma kapiel bo drzemke mial do 16.30 i teraz dopiero wykazuje checi do spania.:tak::-Ddobrej nocki mamusie kochane i do napisania jutro...:-)papa buziaków 102...:cool2:

reklama
Do góry