reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

u nas w nocy sa tez przymrozki ale dni sa juz dosc cieple....zreszta widac na zdjeciach ktore wczoraj wkleilam, moje dzieciatko w jeansowce z polarkowa podpinka, cienkich wiosennych spodniach i bez czapencji na glowie :-D Ja mialam plaszczyk ale rozpiety calkiem ...a jeszcze niedawno rekawice i czapy obowiazkowe! My uwielbiamy wloskie knajpy i czesto sie stolujemy po wlosku:-p, mamy dwie ulubione....mniaam, wlasnie dzis piatek to moze sie wybierzemy, zamiast pichcenia w domciu to jakis obiadek na miescie ;-) musze uzgodnic z mezem jaki dzis ma grafik...
A jeszcze teraz doczytalam...o problemie z psimi kupami i powiem wam ze nie znam zupelnie co to za problem! Juz mi jedna kolezanka z Warszawy pisala kiedys na ten temat i strasznie mi to dziwne bylo..ona zwracala uwage wlascicielce psa ze nie pozbierala po swoim pupilu to ta morde na nia wydarla ze sie wtraca !!! U nas wszyscy wlasciciele musza sprzatac...nie widzialam ani jednej bezpanskiej kupy :-) jesli nie pozbierasz to podejrzewam ze drozsze sa mandaty niz zatrudnienie pacholka do zbierania zwierzecych odchodow po naszych pieskach wiec kazdy woli to zrobic....zreszta, zacznijmy od tego ze chyba tutajsi ludzie nie maja w ogole w swojej mentalnosci pomyslu na to ze kupe mozna by tak sobie zostawic na chodniku i odejsc....:no: :-D:-D:-D alem sie rozpisala w ...gownianym temacie :-D:rofl2::rofl2::rofl2:

reklama
PAWIMI-ale sie usmialam z zakonczenia Twojego postu:tak::-D:-Dno u nas z tymi kupa to niestety tak jest-nawet dzis w wiadomosciach o tym mowili,ile to tego jest jek snieg stopnial i ze sie zarazki salmonelli rozsiewaja i co tam jeszcze:szok:no dobra,ale nie o tym:-pMAUREN- w sumie to sobie nie strzelilam lufki bo w domu tylko...szampan;-):-Dale jak maz wroci to przyniesie piwko:-D:tak:no trudno,chcemy jezdzic to trzeba placic:blink:przyjemnosci na spotkaniu.buziaki

trudno,chcemy jezdzic to trzeba placic:blink:
wspolczuje tych samochodowych problemow....widac szczesciara jestem bo my wydatkow zwiazanych z samochodami nie mamy zadnych. Moj maz jezdzi starym 10 letnim gratem ktorego uwielbia - toyota camry i ten samochod przez ostatnie 7 lat ktore go ma (kupil uzywany) zepsul sie tylko raz z jego winy, mianowicie popsula sie pompa wodna ktora po prostu sie zuzyla bo ma jakis tam przeznaczony przez producenta przebieg swojego zywota i wymagala wymiany a on tego nie zrobil na czas wiec praktycznie kolo domu moze jakies 5 km przed naszym osiedlem samochod mu przestal jechac...male holowanko ktore pokrylo nam ubezpieczenie i biedak sam sobie wymienil ta pompe na nowa. Jedynie koszt nowego urzadzenia zaplacil ktore i tak z jakiejs hurtowni zamowil na necie za pol ceny ;-) teraz tez wspominal ze juz musi to zrobic bo powtorzy sie sytacja. Ja mam juz prawie 3 letniego ( alez ten czas szybko biegnie, wydawalo mi sie ze mam nowke samochod :szok:)Chyslera Pacyfike SUV, duzy ale zgrabny wozek z trzema skorzanymi rzedami siedzen, ladnie wykonczony lakierowanym drewnem, telewizorkami dla dzieciakow, sporym bagaznikiem na moje wozki :-D i poza wymiana oleju nie dolozylam do niego ani centa. A jezdze naprawde duzo! W dni kiedy siedze w domciu wozac malego tylko do szkoly i z powrotem robie jakies 50 km!!! nie wspominajac juz o wypadzie do sklepu czy na spacer.... Az musze szybko odpukac w niemalowane zeby moja passa sie nie zmienila :baffled:

Witajcie wieczorowo, moje dziewczynki nocują dziś poza domem, cisza......
A mnie jakoś nic sie nie chce, oprócz spania, do wiosny będzie ciężko, u nas też chwilowy powrót zimy, dziś miałam z małym dłuższy spacer na pobranie krwi, miał robioną morfologie, chyba nie do końca dobrą, musze poszukać na necie wyjaśnienia tych oznaczeń...

Do jutra, może chociaż troche słońca do na zajrzy....

Zagladam na chwilke wieczorkiem
Aniu normy dla niemowlat sa inne jak dla doroslych wiec nie martw sie na zapas
Pawim jak czytam co macie...sorki to nie zazdrosc...tylko w Polsce to wszystko jest jakies inne. Moj maz zawsze sie smieje ze trzeba bylo dobrze (czytaj bogato) wyjsc za maz i mialabym inaczej. ale czy ja wiem czy bylabym szczesliwsza?

Pozdrawiam i zycze dobrej nocy, a Tobie Pawim milego popoludnia

Pawim jak czytam co macie...sorki to nie zazdrosc...tylko w Polsce to wszystko jest jakies inne.
Pozdrawiam i zycze dobrej nocy, a Tobie Pawim milego popoludnia
:-D nie do konca zrozumialam ale chodzi chyba o to ze w Polce jest inaczej? czy jak? no w sumie w kazdym kraju jest chyba wszystko inne....poczawszy od mentalnosci ludzkiej, poprzez poziom gospodarczy do ogolnego wygladu i funkcjonowania panstwa. Dodajac do tego fakt ze Polska dlugie lata miala tak jak...miala, to wszyscy wiedza. Strasznie bym chciala w tym roku jednak zrealizowac swoje plany i odwiedzic Polske....po tylu latach ciekawa jestem jak to wszystko wyglada.
Dziekuje za zyczenia milego popoludnia, owszem mile jest bo siedze plackiem jak leniuch i nic nie robie ;-) pogoda piekna...jak maly sie zbudzi to wyganiam za dom powietrza swiezego powdychac. Udekorowalam stol w glownej jadalni juz wiosennie ;-) Zycze wam lepszej pogody i dobrej nocy :-)

Witam sie z rana-my za chwile wychodzimy bo dzis jest dzien otwarty w przedszkolu gdzie Dominik pojdzie od wrzesnia:tak:życze milego dnia,u nas slonko się przebija może stopi tez śnieg który napadal w nocy:dry:do napisania póżniej:-D

Witam z rana!
Moje dzieci wczoraj do 23.00 ogladaly "Ksiezniczka i zaba" i teraz jeszcze slodko Ja juz zdazylam posprzatac, pranie nastawic i zakupy zrobic a teraz z kawka zasiadam na BB
Maz pojechal w sprawie pracy...ale mam dziwne przeczucie ze nic z tego nie wyjdzie :-(
Pawim jakos to metnie napisalam fakt, chodzilo mi o to ze jak czyta sie dziewczyny z zagranicy to 2 samochody to norma, niania, pomoc domowa, luz psychiczny bo zarobki sa takie ze mozna sobie na to pozwolic. np taki zasilek dla bezrobotnych na zachodzie to jest 80% ostatnich pensji a w Polsce...511zl porazka. Ale i w Polsce w wiekszych miastach jest inaczej tylko ja w pipidowie mieszkam
Mamo to udanego przedszkolowania :-D

Pozdrawiam wszystkie i zycze udanego weekendu!!!

nie zgadzam sie z opinia ze 2 samochody i niania to zagraniczna norma a w Polsce jest inaczej, bo prawie wszystkie moje kolezanki i ja to mamy(no z nianią mam chwilową przerwę od miesiaca..). A luz psychiczny to sprawa indywidualna i niezalezna od stanu posiadania..
Ale na pewno mentalnosc jest inna - straz miejska dzielnie walczy z samochodami parkujacymi na zakazach w centrum miasta (parkuja tam nie z checi łamania przepisów, a z dolegliwego braku miejsc do zaparkowania), a nie interesuje sie w ogóle pieskami robiacymi wprost na chodnik kupy. Bo te przykładowe kupy to moim zdaniem nie jest kwestia porzadnosci włascicieli psow(schemat myslowy: czemu tylko ja mam zbierac kupy, skoro wszyscy inni nie zbierają, co widac na pierwszy rzut oka), tylko niemocy służb porządkowych, która powinna reagowac, a tego nie robi :(

a i pochwalę się, wczoraj przyszła w końcu moja nowa chusta:) jest cudownie wiosennie żółciutka.. uwielbiam intensywne, nasycone kolorki..
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/31b008702179a0f3.html
coś z wklejaniem zdjęć się zrobiło :(

Ostatnia edycja:
reklama
witam w weekendowy poranek:-)
w 100 procentach popieram IzaBK
mam malenkie porownanie poniewaz moj maz czesto bywa w nowym jorku i z tego co widzial i opowiadal to tak pieknie wszystko tylko na filmach wyglada:-)
a czasami z opowiesci kolezanek ktore mieszkaja zagranica mam wrazenie ze zyjemy w jednym z drozszych krajow na swiecie poczawszy od jedzenia a skonczywszy na oplatach.

Do góry