reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dziękuje za odzew, le wiecie co? ja na prawde karmiłam zadowolona, że coraz lepiej idzie a właściwie to dobrze, aż w pewnym momencie niepodziewanie piersi zaczęły chudnąć i zarówno przed jak i po karmieniu wyglądały tak samo (i wciąż tak jest). Wiem, że psycha najważniejsza, ale u mnie sie to chyba jednak nie sprawdza. Starałam sie jeść, pić, miałam ogólnie spokój...nie wiem czemu te piersi taki małe i chude....Dziś na noc podam chyba butelke, w końcu to nie koniec świata....
A mocz na posiew zaniesiony dziś, jutro na ogólny, ciekawe....

Jest wśród was może psycholog, potrzebuje rady odnośnie córki i wpływu teściowej na nią.

A ja sie urodziłam w Myszkowie pod Częstochową :tak:

Bardzo potrzebuje takiej chusty pawimi chętnie kupię ;-)

Dziękuje mamo za jak zwkle super cieplutkie słowa, buziak

reklama
AnnaS - ale to naturalne co piszesz - tylko na początku persi tak bardzo nabrzmiewają, a później to przestaje być takie spektakularne ;)) moje piersi robią się trochę twardsze dopiero po 6-7 godzinach przerwy w karmieniu ! Jesli się matrwisz że nie masz pokarmu, to spróbuj ścągnąć laktatorem, i się przekonasz. Albo zważ dziecko przed i po karmieniu, to sprawdzisz ile zjadlo...
A jeśli zdecydujesz podac butelke to przecież nic się nie stanie:tak: karmienie mieszane nadal zapewnia dostarczanie przeciwciał dziecku, a róznica jest głównie w wyglądzie kup :rofl2:

Ostatnia edycja:
ANIA-nie ma za co kochana:tak:jak tylko moge to sluze pomoca,dobrym slowem;-)sciskam Cie. a Iza BK- Dobrze pisz,piersi tylko na poczatku sa takie DUZE potem "przyzwyczajaja "sie,choc ja pamietam,ze jak dzieci ssaly to po chwili czulam takie mrowienie,ze mleczko nachodzi,piersi robily sie pelniejsze i w miare jak dziecko jadlo robily sie "chudsze",ze tak napisze:laugh2:ja nie jestem psychologiem(jedynie na wlasne potrzeby-rozgryzlam rodzinke:-D)DZIEWCZYNY ktore nosilyscie dzieci w chustach napiszcie w czym Wam to pomoglo i ulatwilo zycie:confused:musze pomyslec,moze przy 2 dzieci mi tez chusta sie przyda:-)a skoro PAWIMI ma na sprzedaz to trzeba sie zastanowic:tak:

mi chusta ulatwiła bardzo chodzenie na spacery w śnieg, albo z szybbką sprawą do zaatwienia (wózek nie zdawał egzaminu, zwłąszcza w temacie sniegu) albo w deszcz (dziecko przywiazane, parasolka nad głową = brak konieczności parowania dziecka w wózku z folią, a potem suszenia wszystkiego).
I w domu ułatwia mi sprątanie - młoda ni ebudzi się nawet przy odkurzaniu :)
ale tego niestety Ci nie da pouch, tylko chusta wiązana albo nosidło ergonomiczne mei tai albo podobne..

co o tym myslicie? http://www.rzecznikrodzicow.pl/20100225_sprzeciw.php

Ostatnia edycja:
A to,że cycka godz. albo 2 też pasuje do normy?....no i ta waga...:dry:
Mnie chusta potrzebna na krótkie wypady, no chyba że by mi sie spodobało.... więc myśle, że taka w zupełności mi wystarczy.
Jakaś taka....byle jaka...jestem, albo to brak wiosny, albo brak snu, albo jakiś baby blues???:confused:

pewnie, że pasuje !! tylko ta waga nie pasuje... ciekawe jak wyniki badań..

to chyba przez ten wiatr.. ja też jak potłuczona..

zagladam do Was wieczorkiem a tu cisza:sorry2:Zuza spi,Domi zasypia a ja ide pod prysznic i zasiadam do tv-na M jak milosc-a mąż obiecal masaż:tak:utro mam męża w domu bo ostatnio byl na kontroli inwentury i teraz dostal za to dzień wolny:-)dobrej nocki mamuski kochane:laugh2:

Weronika faktycznie pechowo Ci sie dzien zaczal, ale mam nadzieje ze potem juz nie bylo przykrych niespodzianek
Mamo u nas Krzys na nowo pomalowanej scianie namalowal markerami rysunek. Maz go wola i krzyczy co to jest??? a Krzys na to jak to co Ania
Aniu ja tez mialam raczej male piersi i nie nabrzmiewaly a troje wykarmilam. A nawet jak podasz butelke, wazne jest to zeby mama byla szczesliwa i spokojna to i Maluszek bedzie

Pozdrawiam1

witam sie rankiem

unas śnieg wnocy usypał:szok::szok:a kurcze wkiedy do nas wiosna zawita:angry::angry:
temat chust sie rozwinoł ja na ten temat sie nie wypowien bo żadnego nie nosiłam w chuście;-);-)

Ania jak karmienie lepiej nie zamartwiaj sie tak że mały nie przybiera na wadze zobaczysz wszystko bedzie dobrze napisz koniecznie jak wyszło badanie moczu a co do psychologa to ci nie pomoge ja nie psycholog mnie też by sie przydał psycholog tylko jakoś niemoge sie wybrać:tak::tak:

mama05[/

super że tak ci dzieci chodzą wcześnie spać mije gadzinki to 21 30 wganiam siła do łózek bo jeszcze by nieposzli spać i gabi razem z nimi szaleje a rano to już o 6 tej mała robi pobutke:tak::tak::-D:-D

zuskus

dzieci to mają pomysły gabi to tak maluje ściany lepiej niż pikaso obrazy:-D:-D:-D:tak::tak:i pokazuje i mówi mama maluje :laugh2::laugh2:

Weronika to dzień zaczoł ci sie pechowo ale myśle że reszta dnia już bylo spoko

reklama
Witam.
Przeżyłam wczorajszy dzień i to po porannych incydentach całkiem spokojnie:tak::tak::tak::tak:

A dziś czeka mnie basen z dzieciaczkami. No i dobrze bo troszkę się poruszam, a komu jak komu ale mnie się to przyda bardzo.

Co do chust to ja miałam długą wiązaną i napewno jakbym miał jeszcze jedno maleństwo nosiłabym je w niej. Dzieciątko przytula się do mamy więc jest spokojne a mama ma wolne ręce i może wiele rzeczy porobić w domu:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry