reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Mama05,

dziękujemy z Amelką za życzenia :-) Rozrabiaka z niej po prostu mega wielka, ale jak zrobi słodką minkę, uśmiechnie się łobuziarsko, to mi od razu serce mięknie :-D:-D
Dzisiaj po spacerku nie chciała za nic wsiąść do wózka, darła się wniebogłosy i rzucała :angry: ale ktos, kto by to obserwował z boku miałby niezły ubaw, bo miała na sobie kostium świnki Peppy z dużym brzuszkiem i kapturem z ryjkiem, a na nogach kalosze, bo taki miała kaprys :-D:-D
I ja bym z chęcią zjadła z Tobą ten serniczek :zawstydzona/y:

Sempe,

gratulacje dla Alicji za Jej pierwsze słówko !!!:tak::tak::-):-):-)
och, to najpiekniejsze słowo w ustach dziecka, a zaraz potem będzie mówić : Mamusiu, kocham Cię :-)

Gala777,

to bierz się do roboty, a my tu będziemy Ci kibicować ;-)

Spadam, bo muszę ;-)

reklama
Witam!

Hej Gala! Super ze do nas zajrzalas! Rozgosc sie :tak: Ja mysle o 4 maluszku ale tak sie zdecydowac nie mozemy i moze los zdecyduje za nas
Sempe gratuluje Amelce!!!

pozdrawiam

PS a to poczestunek na Zuzanny;-)

gingers_main.jpgciasteczka_ryzowe_2.jpg

to ja ciasteczko schrupię. chrup chrup
dziś czeka mnie kontrol z Agencji jakiejś tam rolnej. bo ja na wsi od pewnego czasu mieszkam, mam krówkę i cielaczka i kilka byczków ( na mięsko)
i łobuzy postanowili mnie skontrolować. ale bez zapowiedzi, tylko przez znajomego się dowiedziałam....to im zrobię koło nosa. wywalę wielkie brzuszek (hihi) bo wyglądam jak w 5-6 miesiącu i ponarzekam jak się źle czuję i muszę leżeć. a,że ja teoretycznie samotna matka- bo my bez ślubu niestety ( ale to długa i trudna historia) i może dopiero w tym roku się zdecydujemy, więc tym bardziej niech mnie do obory zaciągną.... uciekną szybciej niż tu będą do mnie jechali.

kiedyś pracowałam w małym sklepiku i sanepid wpadł mi na kontrol. a pech chciał, że szef kupił jakieś lakiery i postawił na zapleczu, tylko na "chwilę" bo potem miał coś w domu malować. wiedziałam,że jek mi sanepid tam wlezie, to leżymy. więc się rozpłakałam, "bo ja tu od niedawna, a miałam dostawę i jest bałagan...a szef to mnie zwolni... a ja mam dwójkę dzieci" Panie w biegu podpisały protokół bez zastrzeżeń i uciekły. hehe, udało się. czasem dobrze udać sierotkę marysię

A ja wpadam pochwalić sie pierwszym ząbkiem :-) standardowo dolna jedynka okupiona w sumie niewielkim marudzeniem, mega ślinotokiem i lekkim spadkiem apetytu
(z jego wagą nie było obawy) - pierwszy raz zdarzało mu sie nie dopić swojej porcji mleka, nigdy wcześniej tak nie miał, dba chłopak o linie ;-)

mamo bardzo ci współczuje tych starań a wadze nie myśl tyle, pamiętaj, że wszystko jest do uregulowania, a te przyrosty to tylko chwilowo, trzymaj sie, trzymam kciuki za powodzenie.

Ja mysle o 4 maluszku ale tak sie zdecydowac nie mozemy i moze los zdecyduje za nas

ZUSKUS ja Ci z całego serca życzę, żeby ten los się pospieszył ;)
bo coś czuje, ze BARDZO duża radość by była z takiej "wpadki"....... :)

ANAWOJ ale z Ciebie numer...... takiego pracownika to szef powinien zaraz mega premią nagrodzić!!!
daj potem znać, jak sobie poradziłaś z kontrolą.
jestem pewna, że w pogonisz ich szybciutko tam skąd przyszli ;)

ANNAS gratulacje dla pierwszego ząbka!!! niech rośnie zdrowo i bezdziurkowo i służy dobrze, bo z coraz to nowym jedzonkiem będzie sobie musiał radzić :)

MAMA05 a Ty naprawdę wcinaj serniki ile wlezie,
jeśli tylko to pozwoli Ci mniej się stresować - bo wtedy większe szanse na
a010.gif

a kilogramami się nie przejmuj.............
w końcu nie ma co się odchudzać przed ciążą co nie?
a050.gif

Ostatnia edycja:
Ja również witam w ten pochmurny ( u nas ) dzionek ;-)

Nocka nie za ciekawa - Amelka się przebudziła w nocy z krzykiem, nie wiem dlaczego, nie mogła długo potem zasnąć, leżałam z nią w jej łóżeczku ( ściśnięta jak paróweczka osłonką :-D ).. Potem 2 karmienia Marceli, która wstała o 5 :baffled: O 6 kiedy już prawie przysypiała, wpadła jak burza do pokoju Amela, rozbudziła ją i tyle dobrego..........:crazy:

Ale.. damy radę, bo kto jak nie my - czyli sztandarowe hasło naszego wątku :-D

Mama05,

miłego wypadu do koleżanki :-)

AnnaS,

wielkie gratulacje dla Fabianka z powodu 1 ząbka :tak:

Anawoj,

ależ to strategię wymyśliłaś :-D Powodzenia na kontroli, napisz potem co i jak :tak:

Zuskus,

ja też tylko ciasteczko, za trunek chwilowo dziękuję ;-)

Gala777,

jak tam w pracy, dużo tych zaległości Ci się nazbierało przez lekturę wątku ? ;-)

Pawimi,

kochana, proszę odezwij się do nas !! Bardzo Ciebie brak..

Zresztą pouciekały nam Dziewczyny, które wcześniej pisały :-(
Hop, hop, kochane, dajcie znać co u Was i dzieci !!!!!

i już po kontroli
panowie przyszli, a ja do nich z Jaśkiem na rękach i mówię,że ciężko będzie dziś kontrolować. pogadaliśmy trochę i pojechali
może z 7 minut tu byli.

u nas piękna pogoda, słonko i cieplutko

i już po kontroli
panowie przyszli, a ja do nich z Jaśkiem na rękach i mówię,że ciężko będzie dziś kontrolować. pogadaliśmy trochę i pojechali
może z 7 minut tu byli.

wiedziałam, że ich pogonisz
a020.gif

jak tam w pracy, dużo tych zaległości Ci się nazbierało przez lekturę wątku ? ;-)

wątek tak mnie wciągnął............
że mam teraz kupę roboty.........
ale nadrabiam ile mogę.........

tak sobie postanowiłam po cichutku, że muszę się stać dobrze zorganizowaną mamą (bo daleko mi teraz do takiej......) żeby sobie w razie czego dać radę z większą gromadką ..........

ale czy to się uda...........
no nic, spróbować warto
e020.gif

a tak w ogóle to powiem Wam, że jestem trochę załamana swoją nadwagą.........
ale przede wszystkim brzuchem........

miałam 2 takie sytuacje, po których powinnam się ostro wziąć za siebie i ćwiczyć brzuszki cały dzień (zamiast siedzieć przed kompem i czytać o ciążach
r015.gif
)

* 1 *

Kilka miesięcy temu byłam na basenie.......
spotkałam tam znajomego z liceum.........
wszystko fajnie........ gadka szmatka......
a on mnie pyta na kiedy mam termin....... i wskazuje na mój brzuch.....
ja mu mówię, że nie jestem w ciąży, że to moje sadełeczko jest.........
a on "no nie żartuj"............

a090.gif

* 2 *

Wczoraj wracałam z przedszkola z Adasiem w wózku, (Jasiek "sprzedany" babci i dziadkowi) i jak szłam przez rynek, mijałam znajomą (nota bene największa plotkula jaką świat widział)....... rozmawiała z kimś więc mijając ją powiedziałam jej tylko "cześć" i poszłam .........
Jak byłam jakieś 20m dalej ona zawołała za mną..... i zapytała (zawołała tak że wszyscy na rynku słyszeli!!!):
"przepraszam, że Cię pytam, ale no muszę zapytać, nie wytrzymam, no muszę, czy Ty w ciąży jesteś???"

a096.gif

normalnie załamana jestem..........................

idę pobiegać po schodach i brzuszki poćwiczyć................

n075.gif
n045.gif
n075.gif
n045.gif
n075.gif
n045.gif
n075.gif
n045.gif
n075.gif
n045.gif

P.S.

a tak a propos tej znajomej.......... jakiś czas temu mojego męża znajomi zaczepili (żeby było ciekawiej, tez na ryneczku
a055.gif
) i pytali czy to prawda, że mamy już 3 dzieciątko.........

i chyba już wiem kto takie ploty po wsi puszcza..............

bo ta znajoma to mieszka przy rynku i może mnie z okna widziała jak z tym swoim WIELKIM brzuchem szłam.................

eh szkoda gadać............ ludzie to chyba nie mają swoich problemów że się tak cudzymi lubią zajmować.............

c001.gif
c001.gif
c001.gif

ANAWOJ teraz dopiero zauważyłam, że tez masz Jasia i Adasia w domu
c008.gif

no ja mam nadzieję, że jeśli mi się uda doczekać brzucha (żeby było jasne....... "innego" niż mam teraz........) to będe mogła wreszcie jakieś dziewczęce imię wybrać
c016.gif

......podoba mi się imię Zosia........ ale ciiiiiiiii....... co by nie zapeszać.....

Ostatnia edycja:
reklama
GALA -ale sie rozpisalas:szok::szok::szok:ale fajnie-u nas tak jest,ze piszemy posty dopiero pozniej sa czytane i kobietki odpisuja i tak sie zbiera tego z polowy dnia to nie wiadomo d czego zaczac to pizemy po kolei:tak::-D:-D
ja wrocilam od kumpeli-nagadana,ze hoho,potem zajechalismy z Domisiem do mc donalda ,potem po Zuze i juz jestesmy w domu,za godzine bedzie Tomi;-)

ANNA.S- gratki pierwszej perelki u Fabianka:tak:
SEMPE- mamamamamamam- jak pieknie-ukochaj Alunie:tak:
MAUREEN- haslo super!!! mam nadzieje,ze Amelce noce sie polepsza:tak:
ZUZKUS- jak tam u Ciebie?;-)

ANAKLIM,ANETA,BODZIO,PAWIMI,IZA, MALINKA- co u Was bebeczki????

Do góry