reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

kochana ,,powiem Ci tak-ja po swoich przejściach bym jechała jutro do tego szpitala...a tymbardziej Ty po swoich powinnaś być przez lekarzy wzięta pod skrzydła a nie wystawiana na taki stres...

trzymam &&&&&&&&&&&&& za jutrzejszy dzień ..
06.06.14 -ładna data ;-)

reklama
Też bym pojechała. ...m przy dwójce ostatnich to się śmiał ze mnie że się zrobiłam nadgorliwa ale wolę to niż zaniedbac coś. ..

A z tym zabiegiem to sama też raczej pójdę żebyśmy byli już na 1000% pewni...u nas urodzaj taki

Katrina. Wszystkiego najlepszego dla Kubusia! !! My chcemy zrobić Mayi roczek ok . 21 czerwca

Witam. Tyle czasu mnie nie było. Ta choroba Tosia i wizyta teściowej. Maćka wyjazd wybiły mnie całkiem z obiegu
A więc zamelduje się poprawnie.
U nas już na szczęście po chorobie. Ale te oskrzela Tosia wszystkich nas wykończyły. Noce nieprzespane. Dni na rękach. Koszmar i trwało to 2 tyg. Już chcieli do szpitala nas skierować i wtedy Toś zaczął zdrowieć.
Teraz już na szczęście jest dobrze.
Miki zdrowa i przedszkolna. Jest taka mądra ze byłam dumna jak Paw kiedy czytałam jej opisowa ocenę w przedszkolu.
Kupiliśmy wózek. Z przyczyn ekonomicznych i ponieważ ma być wykorzystany głównie do galerii i dojec hania do żłobka rano jest to 4baby. Parasolka. Czytałam opinie i fachowe i na forach i na blogach. Złych nie miał więc wzięliśmy. Kolorek nie bardzo bo zielony a ja nie lubię ale był o połowę tańszy.
Szykuje się do pracy pomału. Kompletuje garderobę i kiepsko mi to idzie bo strasznie nie podoba mi się moja figura a waga znów stanęła.
W mieszkaniu trochę remontujemy. Głównie malowanie. We wrześniu jak zacznie się żłobek Tosia i teściową pojedzie to Maćka pokój przerobimy na Miki a Miki na Tosia. I będziemy w końcu oglądać normalnie tv wieczorem.
Maciek w Zakonie. Brakuje mi go i nawet sobie nie wyobrażam tego jego wyjazdu do stanów w przyszłym roku.
Pogoda u nas dziś piękna i taka ma być dość długo. Może na działce coś w końcu zacznie rosnąć.
Przepraszam że o sobie tylko. Poprawie się

hejka..
my cały dzień poza domem ..byliśmy na pikniku z męża pracy-atrakcji dla dzieci mooooc..pełno konkursów,nagród,radochy i co najważniejsze pogody ducha bo na pogodę też moglismy liczyć :-)

jedzenia duuużo,lody,picie,wata cukrowa,hot-dogi i grill...pieczone ziemniaki,szaszłyki no wszystko co kto chciał...sałatki ,ciacha,piwo....

udany dzień i rodzinny.

teraz już wszyscy po prysznicu jestesmy ..dzieci śpią .

Wisieńka
no to Ci syn wybył z domu ....Jego decyzja.
a do Stanów po co leci ???
no i czytam Miki i gdybym nie wiedziała jak Twoja córka ma na imię to w życiu bym nie wpadła ..czemu Miki???:blink:

Martika
jak u Ciebie ...cały dzień się nie odzywasz czyżby ????????;-)

pozdrawiam wszystkie ;)

Melduje sie, ze zyje juz rozpakowana. :-) Pojechalam w piatek na te wywolanie, dostalam 2 razy zel z prostagladyna mimo skurczy rozwarcie nic a nic sie nie ruszylo, wiec sie nastawilam, ze w sobote ponownie tak bedzie i odpuszcze, bo nic na sile. Dostalam zel o 9.30 poszlam na spacer mialam bole, o 11.30 mialam tylko 2-3 cm, o 13 poszlam ze nie daje rady z bolami, polozna, powiedziala, ze jeszcze troche za wczesnie na znieczulenie, ale poda mi antybiotyk (bo wyszlo mi zakazenie paciorkowcem) minelo jakies 30 minut, sprawdzila rozwarcie 5 cm, poszlam z wielkim trudem do wanny, zdazylam zadzwonic do meza bo pojechal na chwile do domu i 10 minut pozniej wszedl na sale, gdzie darlam sie, ze nie dam rady, ze chce znieczulenie, polozna sprawdzila rozwarcie bylo pelno i musialam rodzic. Co sie wydarlam to moje ;-) bo to ze 5 cm zrobilo sie w 10 minut, mnie osobiscie strasznie bolalo, zeby nie powiedziec niecenzuralnego slowa. Mala Li przyszla na swiat o 13.46.Nawet lekarz nie zdarzyl przyjsc . Jak przy dziewczynkach zastanawialam sie czemu inne kobiety tak krzycza, teraz juz wiem ;-) ale nagroda ktora otrzymalam jest niepowtarzalna, jedyna, ma czarna czuprynke ktora wszystkie polozne, lekarki i pielegniarki sie zachwycaly i ciagle jak ktoras przychodzila to musiala ja poglaskac (jakbym brala 5 euro za dotkniecie to zrobilaby sie z tego niezla sumka do skarbonki ;-) Mala Li urodzila sie wiec w wodzie, wazyla 3075 g, ma 52 cm, obwod glowki 34 cm.

Ostatnia edycja:
Martika - Gratulacje!!!!!
Niestety ale wywolywany porod bardziej boli, bo fazy nastepuja bardzo szybko I gwaltownie po sobie (niestety tez mialam okazje tego doswiadczyc).
Super, ze juz corcia jest po tej stronie mocy. Szybciutko dochodz do siebie I duzo zdrowka dla Was obu.

reklama
Dziekuje dziewczyny. Katrina ja nie wiem co to porod naturalny, ze wszystko dzieje sie samo, bez "wspomagaczy", dwa na oksytocynie ale z pda wiec nie bylo tak strasznie, no i ostatni na prostagladynie, popsuta jestem po prostu ;-)
mama dziewczyny najchetniej ciagle by ja mialy na kolanach, ciagle calowaly itp.
Ja czuje sie dobrze bo mala tfu tfu tfu, zeby nie zapeszyc na razie je, wypelnia pieluchy, i spi. Czasami troche poplacze, jak jej sie nie odbije, bo ciezko jej te odbijanie idzie, po prostu aniolek ;-)

Do góry