reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

cześć kochane..

Martika
rozmawiałam z mamą dziś ..ale tata był obok a On nie chce ,żeby na ten temat rozmawiać-wiem ..dziwne to,ale tata nie chce współczucia........
więc jak mamę zapytałam to odpowiadała mi na inne pytanie..
powiedziałam Jej-tata jest obok?
odpowiedziała,że tak..
zadzwonię jeszcze na dniach może się wtedy uda..

narazie mam dolinę bo 3 dziewczyny ,które były u mnie na hybrydach-patrzyły jak robie ,potem przyszły jeszcze raz żeby zobaczyć jak się ściąga i ....kupiły sobie na all.jakieś zwykłe i robią ...
a do tego od m-ca jakaś laska daje ogłoszenie-nie płacę zusu ,nie płacę wynajmu dlatego robię taniej i od tego czasu też kilku klientek nie widziałam :-(

na prawdę nie wiem jak to bedzie dalej ...nie wiem

Jotemko
widzę ,że imię wybrane :) czyli czekamy na Marka :)
kiedy masz fryzjera ?jutro??

pozdrawiam wszystkie .

reklama
Witam się popołudniu.
Jadę właśnie do kuzynki mojego m żeby jej pomóc w sprawach urzędowych. Niedawno przyjechała do nas do pracy bo w Polsce niestety same długi zostawiła.
Małżonek w domu z dziećmi. Byliśmy dzisiaj w parku z dziećmi i psem ale niestety złapał nas deszcz i mam górę prania bo wszystko w błocie.
Mamo oby wreszcie wyszło słońce i rozwiało te chmury nad wami

Jotemka. Zdrówka dla was. Już bliżej niż dalej. ..;-)

Katrina gratuluję prawka. Ja muszę się wziąć w garść i też zrobić.

Bedismall - Ty jak zwykle masz serce dla innych na dłoni. Wspaniale, ale walcz o siebie - wiesz o co chodzi....
Mamo - a ja nadal wierzę, że to tylko takie zachwianie zawodowe, zobaczysz. Hybrydy im zniszczą paznokcie i przyjdą w łaski, a nie wiem, czy nie mozna donieść na kogos kto się tak reklamuje. Choćby do US. Moze to wredne, ale w innym kraju byłoby oczywiste...
Marti_ka - dziękuje, mój Arti juz powędrował do przedszkola.
Mamo, dziś zasuwam do fryzjera, fotkę strzelę i wyślę. Nadal deliberuję nad grzywka, ale przed porodem chyba jeszcze sie nie zdecyduję, bo nast wizyta u fryzjera za 6-8 tygodni...

Jotemka ma racje mamo, nie saze, zeby po szybkiej nauce tak ladnie robily te pazurki jak Ty, na pewno oszczedzaja na produktach i predzej czy pozniej klientki zrozumieja swoj blad.... a co do ogloszenia to ja bym je podeslala w odpowiednie miejsce, moze to wredne, ale popatrz Ty robisz wszystko legalnie, placisz podatki, zusy inne sprawy. A ta kobieta nie robi to poza prawem, nielegalnie i zabiera Tobie prace i "chleb" Twoim dzieciom. Ja bym sie nie szczypala. A co do Twojego Taty mama ,ja rozumiem, ze nie chce wspolczucia, ale Wy raczej pytacje z troski i wiary, ze mozna cos jeszcze zrobic prawda? mam nadzieje, ze znajdzie sie jakas alternatywa leczenia i bedziecie sie soba cieszyc jeszcze dlugo...
Jotemka lozeczko skrecone? ;-)

Witam się wieczorkiem.

Martika mądrze piszesz. I zgadzam się z Tobą i Jotemka w sprawie zgłoszenia jej gdzie trzeba. Poważnie. W Anglii to jest nie do pomyślenia. ..
U nas ferie wielkanocne na całego. Dzieci wracają do szkoły dopiero po smigusie dyngusie. A wraz z nimi ferie ma mój mąż. Dzisiaj byliśmy całą rodziną w Ikei. A w święta wybieramy się jeszcze do Blackpool nad morze i do aquaparku. Tak na co dzień brakuje trochę czasu i energii oraz samochodu. ...ale dajemy radę w miarę możliwości.

Mamo. ..co do taty to najgorsze że czasem człowieka nie zmusisz ale szczera rozmowa może się uda w końcu i tata może zrobi to dla was. Myślę o leczeniu

cześc dziewczynki..

Jotemka,Martika,Bedii dziękuję za wsparcie ...

w przyszłym tygodniu mam babeczką na zabiegu ,która pracuje w US i wszystko się Jej wypytam..co mogę zrobić i jak..

co do taty...

rak moczowodu jest schorzeniem rzadkim, występującym w l,0% wszystkich chorób nowotworowych.
Rozpoznanie raka moczowodu nie jest łatwe, ponieważ objawy kli­niczne są podobne do objawów spotykanych w nowotworach nerki. Ba­dania diagnostyczne rozpoczynamy od wykonania urografii, Wtóra wy­kazuje poszerzenie układu kielichowo-miedniczkowego i moczowodu po­wyżej przeszkody lub brak wydzielania środka cieniującego przez nerkę. Jest to obraz często spotykany w chorobach układu moczowego np. ka­micy moczowej. Innym badaniem ułatwiającym rozpoznanie jest cysto­skopia, dzięki której można wykazać samoistne krwawienie z moczowodu, w którym znajduje się guz. Czasem widoczny jest brodawczak wystający z ujścia moczowodu do pęcherza. Dla wstępnej diagnostyki pewne zna­czenie może mieć badanie cytologiczne osadu moczu. Według Twinena to badanie wypada w 20,0% pozytywnie (4). Rozstrzygające znaczenie ma ureteropielografia, podczas której przy wprowadzaniu cewnika mo­czowodowego wydobywa się z ujścia krew wskutek uszkodzenia guza cewnikiem, a przez cewnik wypływa przejrzysty mocz zalegający po­wyżej przeszkody.

tata może mieć tylko cystoskopię bo przy cukrzycy nie mogą Go klasycznie "ciąć" bo się rany nie goją ..

jest to rak brodawczakowaty lub lity. Daje on w 80,0°/o przerzuty do niższego odcinka dróg moczowych i także odległe do węzłów chłonnych, płuc, wątroby i kości.

tata ma już przeżuty na dolne części ..

a najgorsze ,że

Radioterapia jest raczej nieskuteczna ze względu na słabe Unaczy­nienie, moczowodu. Podobnie mało skuteczna jest chemioterapia.

te teksty które zacytowała pochozą ze strony urologia polska..

czytam i czytam i ryczę bo widzę ,że sytuacja jest beznadzieja...

wczoraj się przemogłam i zadzwoniłam do 2 klientek których ponad m-ąc nie było...porozmawiałam tak "wesoło" ,że kawki dawno nie piłyśmy i taaakie tam i ogólnie jest oki-to znaczy nie robią u tej dziewczyny bo to bym wyczuła...jedna z nich umówiła się na piątek a druga ma zadzwonić w przyszym tyg bo ma chyba taką sytuację jak ja z tatą ...trochę mi powiedziała i tyle wywnioskowałam ..

Jotemka
śliczny ten brązowy kolorem masz :) ja tez dziś się farbuję -to znaczy odświeżam i siwki przykrywam :blink:

Bedii
i jak tam po wizycie pomocowej?

Hanuś
przytulam caaały czas ..

Katrina
jak u Ciebie?

Patik
pracujesz ?? dzieciaczki zdrowe ??

Martika
pogłaszcz córcię brzuszkową i ukochaj te biegające koło Cibie..i psiaczka za uszkiem wytargaj ..

ja myślę i myślę ,mąż myśli i tak razem myślimy.......w maju T.chcę wziąć poniedziałek wolny(ja mam poniedz.wolne a dzieci będą w szkole) i chcemy pojechać do Ośrodka Adopcyjnego zorientować się czy mamy szansę na adopcję ...
są OA które pierwszeństwo dają parom bezdzietnym(co oczywiście rozumiem) ale w takiej kolejce nie mamy co stać ...dlatego przejedziemy się i zobaczymy jakie szanse..

wywaliłam elaborat :baffled:

kawa się kończy idę sprzątać ..

Witam, melduje sie rana. Dzisiaj mam wizyte u gin, mam nadzieje, ze potwierdzi sie plec, bo juz sie przyzwyczailam do mysli o 3 corce, ale pewnie mala wypnie pupke i tyle z podgladania bedzie ;-)

mama rzeczywiscie czytajac to, co zacytowalas sytuacja jest bardzo ciezka, ale moze jednak cos sie uda jeszcze zrobic :-(dziadostwo te nowotwory, zycze wam, Twojej mamie i tacie duzo sily...
Bedismall juz Ferie? oby wam nic nie zaklocilo planow i byscie wybawieni, radosni i pelni nowej energii wrocili z wycieczek ;-)
tu ferie od 14 do 26 kwietnia, a potem 10-21 czerwiec
Jotemka jak samopoczucie i zdrowie?

milego dnia dziewczyny

reklama
uparte te moje dziecko, jak mama. Stwierdzilo, ze nie zamierza ani pokazac co ma miedzy nogami, a juz tym bardziej buzi... Na 3d widzialam az dolna warge, reszte zaslonila raczkami ;-)wazy juz 1,5 kg, jest "wymiarowa", tetno ponizej 140, organy w porzadku, zero skurczy :-)

Do góry