reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

cześć kochane..

Martika
rozmawiałam z mamą dziś ..ale tata był obok a On nie chce ,żeby na ten temat rozmawiać-wiem ..dziwne to,ale tata nie chce współczucia........
więc jak mamę zapytałam to odpowiadała mi na inne pytanie..
powiedziałam Jej-tata jest obok?
odpowiedziała,że tak..
zadzwonię jeszcze na dniach może się wtedy uda..

narazie mam dolinę bo 3 dziewczyny ,które były u mnie na hybrydach-patrzyły jak robie ,potem przyszły jeszcze raz żeby zobaczyć jak się ściąga i ....kupiły sobie na all.jakieś zwykłe i robią ...
a do tego od m-ca jakaś laska daje ogłoszenie-nie płacę zusu ,nie płacę wynajmu dlatego robię taniej i od tego czasu też kilku klientek nie widziałam :-(

na prawdę nie wiem jak to bedzie dalej ...nie wiem

Jotemko
widzę ,że imię wybrane :) czyli czekamy na Marka :)
kiedy masz fryzjera ?jutro??

pozdrawiam wszystkie .

reklama
Witam się popołudniu.
Jadę właśnie do kuzynki mojego m żeby jej pomóc w sprawach urzędowych. Niedawno przyjechała do nas do pracy bo w Polsce niestety same długi zostawiła.
Małżonek w domu z dziećmi. Byliśmy dzisiaj w parku z dziećmi i psem ale niestety złapał nas deszcz i mam górę prania bo wszystko w błocie.
Mamo oby wreszcie wyszło słońce i rozwiało te chmury nad wami

Jotemka. Zdrówka dla was. Już bliżej niż dalej. ..;-)

Katrina gratuluję prawka. Ja muszę się wziąć w garść i też zrobić.

Bedismall - Ty jak zwykle masz serce dla innych na dłoni. Wspaniale, ale walcz o siebie - wiesz o co chodzi....
Mamo - a ja nadal wierzę, że to tylko takie zachwianie zawodowe, zobaczysz. Hybrydy im zniszczą paznokcie i przyjdą w łaski, a nie wiem, czy nie mozna donieść na kogos kto się tak reklamuje. Choćby do US. Moze to wredne, ale w innym kraju byłoby oczywiste...
Marti_ka - dziękuje, mój Arti juz powędrował do przedszkola.
Mamo, dziś zasuwam do fryzjera, fotkę strzelę i wyślę. Nadal deliberuję nad grzywka, ale przed porodem chyba jeszcze sie nie zdecyduję, bo nast wizyta u fryzjera za 6-8 tygodni...

Jotemka ma racje mamo, nie saze, zeby po szybkiej nauce tak ladnie robily te pazurki jak Ty, na pewno oszczedzaja na produktach i predzej czy pozniej klientki zrozumieja swoj blad.... a co do ogloszenia to ja bym je podeslala w odpowiednie miejsce, moze to wredne, ale popatrz Ty robisz wszystko legalnie, placisz podatki, zusy inne sprawy. A ta kobieta nie robi to poza prawem, nielegalnie i zabiera Tobie prace i "chleb" Twoim dzieciom. Ja bym sie nie szczypala. A co do Twojego Taty mama ,ja rozumiem, ze nie chce wspolczucia, ale Wy raczej pytacje z troski i wiary, ze mozna cos jeszcze zrobic prawda? mam nadzieje, ze znajdzie sie jakas alternatywa leczenia i bedziecie sie soba cieszyc jeszcze dlugo...
Jotemka lozeczko skrecone? ;-)

Witam się wieczorkiem.

Martika mądrze piszesz. I zgadzam się z Tobą i Jotemka w sprawie zgłoszenia jej gdzie trzeba. Poważnie. W Anglii to jest nie do pomyślenia. ..
U nas ferie wielkanocne na całego. Dzieci wracają do szkoły dopiero po smigusie dyngusie. A wraz z nimi ferie ma mój mąż. Dzisiaj byliśmy całą rodziną w Ikei. A w święta wybieramy się jeszcze do Blackpool nad morze i do aquaparku. Tak na co dzień brakuje trochę czasu i energii oraz samochodu. ...ale dajemy radę w miarę możliwości.

Mamo. ..co do taty to najgorsze że czasem człowieka nie zmusisz ale szczera rozmowa może się uda w końcu i tata może zrobi to dla was. Myślę o leczeniu

cześc dziewczynki..

Jotemka,Martika,Bedii dziękuję za wsparcie ...

w przyszłym tygodniu mam babeczką na zabiegu ,która pracuje w US i wszystko się Jej wypytam..co mogę zrobić i jak..

co do taty...

rak moczowodu jest schorzeniem rzadkim, występującym w l,0% wszystkich chorób nowotworowych.
Rozpoznanie raka moczowodu nie jest łatwe, ponieważ objawy kli­niczne są podobne do objawów spotykanych w nowotworach nerki. Ba­dania diagnostyczne rozpoczynamy od wykonania urografii, Wtóra wy­kazuje poszerzenie układu kielichowo-miedniczkowego i moczowodu po­wyżej przeszkody lub brak wydzielania środka cieniującego przez nerkę. Jest to obraz często spotykany w chorobach układu moczowego np. ka­micy moczowej. Innym badaniem ułatwiającym rozpoznanie jest cysto­skopia, dzięki której można wykazać samoistne krwawienie z moczowodu, w którym znajduje się guz. Czasem widoczny jest brodawczak wystający z ujścia moczowodu do pęcherza. Dla wstępnej diagnostyki pewne zna­czenie może mieć badanie cytologiczne osadu moczu. Według Twinena to badanie wypada w 20,0% pozytywnie (4). Rozstrzygające znaczenie ma ureteropielografia, podczas której przy wprowadzaniu cewnika mo­czowodowego wydobywa się z ujścia krew wskutek uszkodzenia guza cewnikiem, a przez cewnik wypływa przejrzysty mocz zalegający po­wyżej przeszkody.

tata może mieć tylko cystoskopię bo przy cukrzycy nie mogą Go klasycznie "ciąć" bo się rany nie goją ..

jest to rak brodawczakowaty lub lity. Daje on w 80,0°/o przerzuty do niższego odcinka dróg moczowych i także odległe do węzłów chłonnych, płuc, wątroby i kości.

tata ma już przeżuty na dolne części ..

a najgorsze ,że

Radioterapia jest raczej nieskuteczna ze względu na słabe Unaczy­nienie, moczowodu. Podobnie mało skuteczna jest chemioterapia.

te teksty które zacytowała pochozą ze strony urologia polska..

czytam i czytam i ryczę bo widzę ,że sytuacja jest beznadzieja...

wczoraj się przemogłam i zadzwoniłam do 2 klientek których ponad m-ąc nie było...porozmawiałam tak "wesoło" ,że kawki dawno nie piłyśmy i taaakie tam i ogólnie jest oki-to znaczy nie robią u tej dziewczyny bo to bym wyczuła...jedna z nich umówiła się na piątek a druga ma zadzwonić w przyszym tyg bo ma chyba taką sytuację jak ja z tatą ...trochę mi powiedziała i tyle wywnioskowałam ..

Jotemka
śliczny ten brązowy kolorem masz :) ja tez dziś się farbuję -to znaczy odświeżam i siwki przykrywam :blink:

Bedii
i jak tam po wizycie pomocowej?

Hanuś
przytulam caaały czas ..

Katrina
jak u Ciebie?

Patik
pracujesz ?? dzieciaczki zdrowe ??

Martika
pogłaszcz córcię brzuszkową i ukochaj te biegające koło Cibie..i psiaczka za uszkiem wytargaj ..

ja myślę i myślę ,mąż myśli i tak razem myślimy.......w maju T.chcę wziąć poniedziałek wolny(ja mam poniedz.wolne a dzieci będą w szkole) i chcemy pojechać do Ośrodka Adopcyjnego zorientować się czy mamy szansę na adopcję ...
są OA które pierwszeństwo dają parom bezdzietnym(co oczywiście rozumiem) ale w takiej kolejce nie mamy co stać ...dlatego przejedziemy się i zobaczymy jakie szanse..

wywaliłam elaborat :baffled:

kawa się kończy idę sprzątać ..

Witam, melduje sie rana. Dzisiaj mam wizyte u gin, mam nadzieje, ze potwierdzi sie plec, bo juz sie przyzwyczailam do mysli o 3 corce, ale pewnie mala wypnie pupke i tyle z podgladania bedzie ;-)

mama rzeczywiscie czytajac to, co zacytowalas sytuacja jest bardzo ciezka, ale moze jednak cos sie uda jeszcze zrobic :-(dziadostwo te nowotwory, zycze wam, Twojej mamie i tacie duzo sily...
Bedismall juz Ferie? oby wam nic nie zaklocilo planow i byscie wybawieni, radosni i pelni nowej energii wrocili z wycieczek ;-)
tu ferie od 14 do 26 kwietnia, a potem 10-21 czerwiec
Jotemka jak samopoczucie i zdrowie?

milego dnia dziewczyny

reklama
uparte te moje dziecko, jak mama. Stwierdzilo, ze nie zamierza ani pokazac co ma miedzy nogami, a juz tym bardziej buzi... Na 3d widzialam az dolna warge, reszte zaslonila raczkami ;-)wazy juz 1,5 kg, jest "wymiarowa", tetno ponizej 140, organy w porzadku, zero skurczy :-)

Do góry