reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

AnnaS-tak sobie pomyslalam,ze w sumie oba imiona sa ladne i jak urodzisz i spojrzysz w cudowne male oczka to sprawa sama sie rozwiaze-zobaczysz. my tez nie moglismy sie zdecydowac przy pierwszym- Hania czy Zuzanka i jak urodzilam to juz wiedzialam ,ze Zunia:tak:tak bedzie i u Ciebie:-D to nieciekawie jak trzeba bylo paznokcia zrywac-jejku biedna Mala,tak sie nacierpiala:zawstydzona/y:az mnie boli na sama mysl:-(ukochaj Ja od "cioci"trzymaj sie i skoro potrzebujesz to ja Ci zycze,zeby synek poczekal jeszcze z tydzien;-)do napisania i jak cos sie zacznie to daj znac bedziemy parly razem z Toba:laugh2:zawsze to Ci bedzie lzej!!!!!!!!spokojnej nocki.

reklama
Dziękuje Mamo z całego serca za te wszystkie cieplutkie słowa pod moim adresem. Mój mąż nie wchodzi na takie fora, więc o urodzeniu i wyborze imienia dam znać dopiero jak wrócę ze szpitala :tak:Mnie sie bardziej chyba jednak Fabian podoba, tylko kilka ważnych dla mnie osób kręci na to imię nosem i chyba dlatego sie wacham.... najgorsze, że to mąż rejestruje dziecko i może dać takie imie jak jemu sie spodoba.....bo tego chyba zmieniać nie można jak bym doszła do siebie
co?
A ja od półtorej godziny mocze małej palca w rywanolu i nie chce sie opatrunek odkleić.....chyba będzi etak siedzieć do wieczora....boje jej sie tego pociągnąć, bo to dla mnie sadyzm...ech...

witam sie obiadowa pora,dopiero wrocilam z Poznania-u fryzjera bylam;-)AnnaS- mam nadzieje,ze maz zarejestruje Malego pod tym imieniem co trzeba:-Dale wiem,ze masz na ewentualna zmiane az pol roku-moj kolega z bylej pracy dal synowi Artur a jak Maly mial 5 m-cy to poszedl do USCywilnego i bez problemu Mu zmienili na Oliver,tak wiec w razie co to masz jeszcze pole manewru:laugh2::tak: oj,wspolczuje Malej-nie dosc,ze tyle sie nacierpiala,nie ma paznokcia to jeszcze opatrunek nie chce sie odkleic-co za pech:crazy:i wspolczuje Tobie takiego nawalu obowiazkow i do tego ta ospa-nia masz lekko:no:trzymaj sie bo my mamuski silne i dzielne jestesmy:tak:poglaszcz sie po brzuszku ode mnie i do napisania pozniej.

witam

nie oddzywalam sie bo w domu mam istny szpital,jedno po drugim mi choruje
jakis wirus nam w domu sie kreci,jeszcze mnie wzieło teraz :baffled:

witam nowe mamusie :-) fajnie,ze nas coraz wiecej

AnnaS na zarejestrowanie dziecka ma sie 2 tygodnie,wiec jak boisz sie ze maz moze numer zrobic to pojedzcie razem do urzedu,bo faktycznie potem juz nie mozna sprawy odwrocic :tak:
co do imienia to oba mi sie podobają,sama dla synka zastanawialam sie nad imieniem Olaf,ale Gabriel zwyciezylo
u nas w rodzinie tez bliskie nam osoby krecily nosem na Gabriela :tak: tesciowej sie nie podobało,moja siostra ma suczke Gabrysie i mowila,ze dziwnie bedzie jak damy synkowi na imie Gabrys :sorry:
ale to imie tak nam sie spodobało,ze mimo iz inni krecili nosami a mi bylo smutno,ze nie wszystkim to imie sie podoba jak nam to synus jest Gabrielek i inne imie do niego by nie pasowało :-)
wiele razy spotkalam sie z opiniami,ze dalismy dzieciom super imiona,takze nie patrz na innych a kieruj sie sercem :-) jak tu ktos ci juz napisal-ujrzysz maluszka to bedziesz wiedziala jakie mu imie nadac :tak: cos w tym naprawde jest

mamo05 skad jestes? pytam bo widze,ze pisalas,ze bylas w poznaniu u fryzjera
ja pochodze z dalszych okolic poznania z wolsztyna :happy: i jezdze do pozka na zakupy,kina i dentysty :-D

mam chwilke,bo na 16 jade do pracy
kicha jak nie wiem,akurat sie na basen wybieralam,zeby sobie pocwiczyc,bo mojego ciałka jest za wiele :-D a tu marsz do roboty
i jeszcze chory synek odstawia arie w sypialni zamiast spac:baffled: od 3 dni odkad jest chory zamiast spac to marudzi a potem zasypia,wyciagnac go nie ma co bo tez placze i wszystko go denerwuje
a we mnie wszystko lata,bo mam dosc :baffled:

LILKA- witam,ja mieszkam w Rokietnicy,za Kiekrzem mam do Poznania nie cale 20km. Od praeie 5 lat tu mieszkamy,mamy dom-blizniak i kawalek dzialki,takze dobrze nam sie tu zyje. no i jak napisalam od czerwca zabieramy sie za powiekszenie rodzinki wiec juz sie do Was odezwalam i pewnie nie raz poprosze o rade:tak::-Dpozdrawiam

Jeśli faktycznie pół roku zapasu na zmiane imienia to nie mam sie czego bać ;-) A daliście dziecim podwójne imiona czy tylko po jednym? Bo autentycznie myśle, że oba byłyby niezłym kompromisem.
Ja dziś prawie cały dzień walczyłam z tym opatrunkiem małej i wyobraźcie sobie, że sam nie chciał odpaść :no: po kilku godzinach moczenia w tym rywanolu wiedziona intuicją mama przyszła i go pociągnęłam, ja jakaś miękka teraz jestem :zawstydzona/y: chyba skupiam sie już głównie na porodzie i maleństwie...A tu jedno w sumie niewielkie pociągnięcie i po sprawie.Oby jutro nie było podobnie :baffled:
A poza tym na razie nic nie czuje, może uda mi sie jeszcze chwile przetrzymać, bo Oliwia z tym palcem to chyba jeszcze długo do przedszkola nie pójdzie, nie wiecie po jakim czasie taki palec jest "zdatny do ludzi"?

Mamo dzidzia pogłaskana :-) jakie macie doświadczenia z ruchliwością w brzuchu a grzecznością niemowlaków? pokrywa sie czy nie bardzo?

Lilka dzięki, pocieszyłaś mnie, oby było tak jak piszecie, że buźka mi powie jak ją nazwać :happy:

ANIA-niestety z paluzkiem to Ci nie pomoge bo nie mialam nikogo kto by mial podobna sytuacje:no:pewnie trzeba duzo cierpliwosci,zeby sie wszystko zagoili jak powinno:sorry:a jesli chodzi o ruchliwosc to Zuza byla mega ruchliwa,kopala jak smok az czasem lzy lecialy z bolu:-(i od poczatku jest bardzo ruchliwa,ale ADHD nie ma:-Dnatomiast Domi bardziej sie przeciagal i szturchal niz kopal i brykal i tak bylo po urodzeniu-jeden spokuj,natomiast teraz uczy sie duzo od Zuzy i czasem tak dokazuja,ze brak slow:-)ale krzywdy sobie nie robia tylko mega dzikuja-ile tylko maja sil.ale przez ponad rok Domi to oaza spokoju i w ogole jet bardziej usluchany niz Zuza-jak to mowia-kazde dziecko jest inne!!!!!!!ciekawe jakie bedzie trzecie????????:laugh2:trzymaj sie dzielnie. mysle o Tobie i zycze,ze jak sie zacznie,zebys pojechala na porodowke-dwie godziny i masz synusia w ramionach.:happy:

witam:-) nie ma mnie tu za często bo przecież się nie rozdwoje, chłopcy w szkole, Angelinka w przedszkolu Alicja spi, powinnam się zabierac za porządki i gotowanie obiadu ale musiałam tu zajrzec.

Jestem w trakcie konczenia karmienia piersią i myslałam ze łatwiej mi pójdzie ale jest gorzej niz źle.

dzis tłusty czwartek więc chyba dzis sobie zrobie odpust zupełny z dietką i cwiczeniami i pojemy sobie troszkę poczków, męża nie ma bo wyjechał na 3dni więc smutnawo mi .

Pozdrawiam Mamuski

witam sie w ten meeega zimny dzionek,wieje jak smok:sorry:WIOSNO-gdzie jestes???????? ja wzielm sie za przemeblowanie pokoju synka-u mnie nic dlugo nie jest tak samo:tak::-Da od czerwca i do rozpoczecia staran coraz blizej,wiec za m-ca bierzemy sie za wykanczanie ostatniego pokoju,ktory bedzie pokojem Maluszka;-)AnnaS-kochana jak tam u Ciebie,corcia spi ladnie w nocy czy ten paluszek Ja boli i spac nie daje Malej:-(Synek jeszcze w brzuszku???pozdrawiam pozostale mamusie i trzymajcie sie cieplutko z goraca kawa lub herbatka w reku:happy:

reklama
Do góry