reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

AnnaS-tak sobie pomyslalam,ze w sumie oba imiona sa ladne i jak urodzisz i spojrzysz w cudowne male oczka to sprawa sama sie rozwiaze-zobaczysz. my tez nie moglismy sie zdecydowac przy pierwszym- Hania czy Zuzanka i jak urodzilam to juz wiedzialam ,ze Zunia:tak:tak bedzie i u Ciebie:-D to nieciekawie jak trzeba bylo paznokcia zrywac-jejku biedna Mala,tak sie nacierpiala:zawstydzona/y:az mnie boli na sama mysl:-(ukochaj Ja od "cioci"trzymaj sie i skoro potrzebujesz to ja Ci zycze,zeby synek poczekal jeszcze z tydzien;-)do napisania i jak cos sie zacznie to daj znac bedziemy parly razem z Toba:laugh2:zawsze to Ci bedzie lzej!!!!!!!!spokojnej nocki.

reklama
Dziękuje Mamo z całego serca za te wszystkie cieplutkie słowa pod moim adresem. Mój mąż nie wchodzi na takie fora, więc o urodzeniu i wyborze imienia dam znać dopiero jak wrócę ze szpitala :tak:Mnie sie bardziej chyba jednak Fabian podoba, tylko kilka ważnych dla mnie osób kręci na to imię nosem i chyba dlatego sie wacham.... najgorsze, że to mąż rejestruje dziecko i może dać takie imie jak jemu sie spodoba.....bo tego chyba zmieniać nie można jak bym doszła do siebie
co?
A ja od półtorej godziny mocze małej palca w rywanolu i nie chce sie opatrunek odkleić.....chyba będzi etak siedzieć do wieczora....boje jej sie tego pociągnąć, bo to dla mnie sadyzm...ech...

witam sie obiadowa pora,dopiero wrocilam z Poznania-u fryzjera bylam;-)AnnaS- mam nadzieje,ze maz zarejestruje Malego pod tym imieniem co trzeba:-Dale wiem,ze masz na ewentualna zmiane az pol roku-moj kolega z bylej pracy dal synowi Artur a jak Maly mial 5 m-cy to poszedl do USCywilnego i bez problemu Mu zmienili na Oliver,tak wiec w razie co to masz jeszcze pole manewru:laugh2::tak: oj,wspolczuje Malej-nie dosc,ze tyle sie nacierpiala,nie ma paznokcia to jeszcze opatrunek nie chce sie odkleic-co za pech:crazy:i wspolczuje Tobie takiego nawalu obowiazkow i do tego ta ospa-nia masz lekko:no:trzymaj sie bo my mamuski silne i dzielne jestesmy:tak:poglaszcz sie po brzuszku ode mnie i do napisania pozniej.

witam

nie oddzywalam sie bo w domu mam istny szpital,jedno po drugim mi choruje
jakis wirus nam w domu sie kreci,jeszcze mnie wzieło teraz :baffled:

witam nowe mamusie :-) fajnie,ze nas coraz wiecej

AnnaS na zarejestrowanie dziecka ma sie 2 tygodnie,wiec jak boisz sie ze maz moze numer zrobic to pojedzcie razem do urzedu,bo faktycznie potem juz nie mozna sprawy odwrocic :tak:
co do imienia to oba mi sie podobają,sama dla synka zastanawialam sie nad imieniem Olaf,ale Gabriel zwyciezylo
u nas w rodzinie tez bliskie nam osoby krecily nosem na Gabriela :tak: tesciowej sie nie podobało,moja siostra ma suczke Gabrysie i mowila,ze dziwnie bedzie jak damy synkowi na imie Gabrys :sorry:
ale to imie tak nam sie spodobało,ze mimo iz inni krecili nosami a mi bylo smutno,ze nie wszystkim to imie sie podoba jak nam to synus jest Gabrielek i inne imie do niego by nie pasowało :-)
wiele razy spotkalam sie z opiniami,ze dalismy dzieciom super imiona,takze nie patrz na innych a kieruj sie sercem :-) jak tu ktos ci juz napisal-ujrzysz maluszka to bedziesz wiedziala jakie mu imie nadac :tak: cos w tym naprawde jest

mamo05 skad jestes? pytam bo widze,ze pisalas,ze bylas w poznaniu u fryzjera
ja pochodze z dalszych okolic poznania z wolsztyna :happy: i jezdze do pozka na zakupy,kina i dentysty :-D

mam chwilke,bo na 16 jade do pracy
kicha jak nie wiem,akurat sie na basen wybieralam,zeby sobie pocwiczyc,bo mojego ciałka jest za wiele :-D a tu marsz do roboty
i jeszcze chory synek odstawia arie w sypialni zamiast spac:baffled: od 3 dni odkad jest chory zamiast spac to marudzi a potem zasypia,wyciagnac go nie ma co bo tez placze i wszystko go denerwuje
a we mnie wszystko lata,bo mam dosc :baffled:

LILKA- witam,ja mieszkam w Rokietnicy,za Kiekrzem mam do Poznania nie cale 20km. Od praeie 5 lat tu mieszkamy,mamy dom-blizniak i kawalek dzialki,takze dobrze nam sie tu zyje. no i jak napisalam od czerwca zabieramy sie za powiekszenie rodzinki wiec juz sie do Was odezwalam i pewnie nie raz poprosze o rade:tak::-Dpozdrawiam

Jeśli faktycznie pół roku zapasu na zmiane imienia to nie mam sie czego bać ;-) A daliście dziecim podwójne imiona czy tylko po jednym? Bo autentycznie myśle, że oba byłyby niezłym kompromisem.
Ja dziś prawie cały dzień walczyłam z tym opatrunkiem małej i wyobraźcie sobie, że sam nie chciał odpaść :no: po kilku godzinach moczenia w tym rywanolu wiedziona intuicją mama przyszła i go pociągnęłam, ja jakaś miękka teraz jestem :zawstydzona/y: chyba skupiam sie już głównie na porodzie i maleństwie...A tu jedno w sumie niewielkie pociągnięcie i po sprawie.Oby jutro nie było podobnie :baffled:
A poza tym na razie nic nie czuje, może uda mi sie jeszcze chwile przetrzymać, bo Oliwia z tym palcem to chyba jeszcze długo do przedszkola nie pójdzie, nie wiecie po jakim czasie taki palec jest "zdatny do ludzi"?

Mamo dzidzia pogłaskana :-) jakie macie doświadczenia z ruchliwością w brzuchu a grzecznością niemowlaków? pokrywa sie czy nie bardzo?

Lilka dzięki, pocieszyłaś mnie, oby było tak jak piszecie, że buźka mi powie jak ją nazwać :happy:

ANIA-niestety z paluzkiem to Ci nie pomoge bo nie mialam nikogo kto by mial podobna sytuacje:no:pewnie trzeba duzo cierpliwosci,zeby sie wszystko zagoili jak powinno:sorry:a jesli chodzi o ruchliwosc to Zuza byla mega ruchliwa,kopala jak smok az czasem lzy lecialy z bolu:-(i od poczatku jest bardzo ruchliwa,ale ADHD nie ma:-Dnatomiast Domi bardziej sie przeciagal i szturchal niz kopal i brykal i tak bylo po urodzeniu-jeden spokuj,natomiast teraz uczy sie duzo od Zuzy i czasem tak dokazuja,ze brak slow:-)ale krzywdy sobie nie robia tylko mega dzikuja-ile tylko maja sil.ale przez ponad rok Domi to oaza spokoju i w ogole jet bardziej usluchany niz Zuza-jak to mowia-kazde dziecko jest inne!!!!!!!ciekawe jakie bedzie trzecie????????:laugh2:trzymaj sie dzielnie. mysle o Tobie i zycze,ze jak sie zacznie,zebys pojechala na porodowke-dwie godziny i masz synusia w ramionach.:happy:

witam:-) nie ma mnie tu za często bo przecież się nie rozdwoje, chłopcy w szkole, Angelinka w przedszkolu Alicja spi, powinnam się zabierac za porządki i gotowanie obiadu ale musiałam tu zajrzec.

Jestem w trakcie konczenia karmienia piersią i myslałam ze łatwiej mi pójdzie ale jest gorzej niz źle.

dzis tłusty czwartek więc chyba dzis sobie zrobie odpust zupełny z dietką i cwiczeniami i pojemy sobie troszkę poczków, męża nie ma bo wyjechał na 3dni więc smutnawo mi .

Pozdrawiam Mamuski

witam sie w ten meeega zimny dzionek,wieje jak smok:sorry:WIOSNO-gdzie jestes???????? ja wzielm sie za przemeblowanie pokoju synka-u mnie nic dlugo nie jest tak samo:tak::-Da od czerwca i do rozpoczecia staran coraz blizej,wiec za m-ca bierzemy sie za wykanczanie ostatniego pokoju,ktory bedzie pokojem Maluszka;-)AnnaS-kochana jak tam u Ciebie,corcia spi ladnie w nocy czy ten paluszek Ja boli i spac nie daje Malej:-(Synek jeszcze w brzuszku???pozdrawiam pozostale mamusie i trzymajcie sie cieplutko z goraca kawa lub herbatka w reku:happy:

reklama
Do góry