reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej:)

joaś - komoda śliczna
mama - fajna fotka, zdrówka dla Domisia
bedi - jak znosisz uroki ciąży?
weroniczka - i jak kupiłaś test?
agapa - hej, każda chwila w ciszy na miarę złota :tak:

Mnie już spojenie boli, jak za długo postoję to kręgosłup daje w kość. Już niedługo ... Wizytę mam w środę.
Markowi wychodzą wszystkie 5-ki naraz - dzielnie znosi choć gorzej śpi.
Pozdrawiam.

reklama
Witajcie kobietki.
U nas weekend spokojny. P zdał ostatni egzamin i zaliczył semestr. Teraz juz tylko 1 i obrona. Ja nadal bezsilna jakas i rózne dolegliwości mnie meczą. Młody zawalił matematyke i musze dziś dzwonić do szkoły a nie znosze takich rozmów a Milusia wstaje o 5! Co to się z nia porobiło.:szok:Obiad mam wczorajszy więc dziś mogę w tej kwestii się wylenic ale prania i prasowania cała góra! Jej żeby mi się chciało tak jak się nie chce:-D Rośnie we mnie mały sabaryta jak nic.
agapa witaj. 3 córki i synek! Rewelacja, pewnie masz wesoło. Ja tez czekam na wiosnę. Uwielbiam grzebać w ziemi a tu ciągle śnieg!
mamuś my obgadane:tak:
Joaś skorzystam z polecenia. Ostatnio zastanawiałam się nad kinem, póki jeszcze możemy się urwać na 2 godzinki:tak: Mówisz, że senior hehe całkiem mu się nie spodoba, chociaz tetryczeje mi coś ostatnio:-D
bedi witaj kochana, oczywiście tęskno było.Chociaz pewnie zauwazyłas mnie też nie było i przegapiłam aferjozę jak nic....A u ciebie wiadomo już kogo nosisz w brzuszku? Ja tam jestem za albami bo róznice w możności rodziców, zwłaszcza dziewczat tylko o kompleksy dzieciaki przyprawiają. ja do dzis pamiętam sukienkę i wianek kolezanki ala panna młoda, z Londynu!
katrinka a jak tam u was z ząbkowaniem, zawsze tak gorączkowo? Mili nie wiem kiedy wychodzą.
Weroniczka dobrze , że robota się ruszyła w końcu! I czekam gorąco....
mamuśki prosze o pomoc:ninja2:sprawa intymna

witam .. Domi znów z gorączką wstał ..Zuzę zawiozłam a On ze mną został .. pranie wstawiłam ,poodkurzałam i zaraz wsiadam na szmatkę kurze oblecieć . Majqa piekna fotka nie :) ukochać ząbkującego Marka .. Wisieńka gratki dla Pawła zdania egzaminów. no i powodzenia w rozmowie z dyrektorką ...ehhhh Bedii jak tam dziś ..lepiej ciut...?? mi cos net co chwilę się rozłącza...wrrrrrr

jestem...

mama05 nie pakuje się:-(

za nami 8 dni bez piersi w dzien
biggrin.gif
pije mleko z kubka lub łyżeczką, ok 110-150ml podaje bebilon pepti z bebilon ha dodaje zawsze 1-2miarki kaszki dla lepszego smaku pije i jest zadowolony, tylko musiałam zmienic technike usypiania, bo tak to przy piersi prawie zasypiał i go odkładałam a teraz się troszke drze więc lulam go w wózku z jego ulubioną szmatą
biggrin.gif

jak mam zacząć odstawiać piers w nocy? pije ze 3 razy budzi się od razu przystawiam pije jakies 3min i spi dalej kolejne 3-4h...
próbowałam mu dać przez sen butelke, menda wyczuwa smoczek i nie chce a dzis mnie tak ugryzł ze az krzykłam na cały dom:baffled::baffled:

Weroniczka testuj się:-) a jak nie to zrób sobie te wuzetke mniam mniam... tez bym cos słodkiego zjadła..

u mnie waga nadal bez zmian... mało tego to juz 3tydzien mam@!!!!!!! hormony *******ca mają a ja razem z nimi..

CHCE NATYCHMIAST WIOSNE!! w sobote do kina wyskoczylismy oczywiscie godzina 16.00 nie może byc później ale i tak wrócilismy ok 20.00 w sam raz na kąpanie Bruna.. byliśmy nawet na Termach... tak sami bez dzieci... trochę nudno ale pocmokaliśmy się troszke w jacuzii i gonilismy się w wodzie:-D

ja tam Wasze dzisiejsze samopoczucie?

Ostatnia edycja:
HELOŁ!
Brzydko i zimno u nas
Wiesieńka - Ja podzielam w 100% twoje zdanie na ten temat....ale jest jedno ale. Ja wiem że ona się będzie czuła pokrzywdzona bo ona ma taki charakter. Zgodzi się na wszystko jak łagodny baranek a potem cierpi. Ona lubi się stroić i jak będzie sama jedna w albie to co wtedy?
A w brzuszku u mnie mieszka panienka...Nie mam weny jak ją nazwać:baffled:

Sempe
czemu sie nie pakujesz?? za wcześnie czy cos poszło nie tak..
gratki odcycowania w dzień ..
powodzenia w nocy.

no iiii jak milusio czytać ,żeście się poprzytulali w saunie..poganiali w basenie :-D

Bedii
co to Cię dopadło ,żeś taka zdolinowana:-(
może to już przesilenie wiosenne..
kurcze za 3,5 tyg przestawienie czasu i godzinę krócej śpimy :baffled: to dopiero będzie dolina :nerd:

Ty nie wiesz jak nazwać córę ,Wisieńka i Majqa nie mają pomysłu na imię dla synków..
a ja imiona miałam wybrane ino ciąży brak..

bedi w takiej sytuacji jak władujesz ją w albę na pewno będzie źle. Stroj więc nie masz wyjścia. A my mamy kłopot z imieniem dla chłopca czyli ten sam co wy.:-D
sempe moje same się odstawiły i nie mam pojęcia co bym zrobiła bo ja miękka jestem i bym uległa pewnie płaczowi za cycem:dry:
mama może się posłuchajcie u lekakrza bo 5 dni goraczki nie wrózy nic dobrego

A u mnie z samopoczuciem różnie. Wczoraj mieliśmy z mężem wymianę zdań i on próbuje mi narzucić swój punkt widzenia. Niecierpię kiedy się tak zgrywa jakby pozjadał wszystkie rozumy. Nic nie dociera do niego, żadne argumenty. Po prostu podejmuje za nas wspólne decyzje i w ogóle uważa że jego rodzina na komunii to świętość a mojej nie trzeba zapraszać.:no:Tzn nie ujął tego tak tylko powiedział że jakbyśmy w Pl robili to trzeba by robić drugie wesele bo na komunię się całą rodzinę zaprasza - no ja w szoku byłam...wszystkie ciotki - pociotki i kuzynki - to chyba jakiś żart. Ten człowiek nie zna umiaru. Zastaw się a postaw się a dodatkowo potrafi wszystkich naspraszać a potem być grubiański w stosunku do nich. Siostrze powiedział że transport z lotniska niech sobie sama płaci a w ogóle to on nie ma ich gdzie położyć więc niech śpią na podłodze. Zero pomocy i zrozumienia. W dodatku boli mnie to że traktuje mnie i dziecko jak nadbagaż. Nie chce nawet dotknąc jak mała kopie - to ja muszę o to zabiegać a on ma w nosie. Boli mnie to okropnie.:-(

Wisieńka
dzwoniłam do pediatry i powiedziała,że teraz masa dzieci ma zapalenie gardła-->sprawdziłam i ma lekko malinowe-->kazała kupić rutinoskorbin,neoangin junior i zbijać gorączkę ..
jeśli do środy nie przejdzie to do pediatry..
za 1,5 h jadę po Zu to zajadę do apteki..

Bedii
ehhhhhhhhhhh..ten Twój chłop
przytulam..

Pawimi
tu się tęskni..

Katrina
życzę żonkili w wazonie :-)
ja do gabinetu kupiłam goździki--->uwieeelbiam te kwiaty:):)

reklama
mamo - koleżanka mi dzisiaj mówiła że ma dla mnie miód lipowy - ponoć najlepszy na przeziębienia. Spróbuj może? Załatwia jej teściu z polskiej pasieki i wysyła do nas w paczce. Zdrówka dla małego chorowitka

Patryś wlazł na krzesło, potem na blat i już do szafki ze słodyczami. Przyniósł sobie całą tabliczke czekolady - mówi mama nie ma ciuciu...kake mam

Do góry