reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

natkaa - wydaje mi się, że Alinka szybciej już te rzeczy potrafiła robić, ale postępowało to stopniowo. A u kuby to takimi skokami, nic a potem szybko jedno po drugim.
A co do chodzenia to Magda miała 10 mies. i 10 dni jak zaczęła nam maszerować, a Alinka roczek + 1 dzień. Tez później. Zobaczymy jak ten maluch.

reklama
Mam już dwóch chłopaków, Jakub , zbuntowany prawie 14 latek, i Piotr mamusina przylepka prawie 10 letnia. Pierwszego urodziłam w wieku 20 lat, już myślałam że więcej dzieciaczków nie będzie, a tu wielka niespodzianka...:-) Chłopaki odchowane, miałam się skupić na rozwoju w pracy, zamierzałam wreszcie od marca skończyć studia, itp, ale los zadecydował inaczej, będę musiała te plany troszkę odsunąć... i nauczyć się od nowa być mamą takiego maluszka. Jak wszystko dobrze pójdzie, to w sierpniu zostanę mamą po raz trzeci, co ogromnie mnie przeraża Cieszę się że tu taka duża społeczność mamuś, będzie kogo podpatrywać....:-)

cześć mamuśki kochane;))

ja do pracy lecę ostatni raz ..bardziej na szampana jak to szefowa powiedziała,niż do pracy ..
no i po wypłatę :-p

Zaczarowana
witaj i rozkładaj u nas kocyk:)) gratuluję 3ciej ciąży ;)
ja starałam się 2,5 roku ,ale nic z tego--> juz nawet nie napiszę Ci co z mężem robilismy ,żeby nam sie udało...:(
no ,ale teraz za miesiąc otwieram swoją firmę wiec na nowo rozwijam skrzydła bo już myślałam,że skończy się depresją ...

widzę ,że my w tym samym wieku :tak:

Natka
tak,tak dzień mielismy bardzo udany w sobotę ..najważniejsze,że dzieci podoskonaliły nurkowanie :-)

Katrina
ślicznie Kubula sobie radzi ;)
uściski dla Niego a dla Ciebie info: już niedługo nie posiedzisz spokojnie :-D

kończę kawę i ide sie szykować ..
wlecę jeszcze do Was popołudniu :)

a tymczasem miłego

Hej hooo :) wpadam w osotni dzien roku sie przywitać z oznakami depresji ktora mam co rok.. podsumowanie roku wyglada nastepujaco nie schudlam nie zwiedzialam swiata nie nauczylam sie hiszpanskiego ale za to no wlasnie co za to ehhh..
Chcialam wyciagnac mojego M na jakis spontaniczny wypad sylwetrowy ale popukal sie po glowie i powiedzial ze mnie juz to kompletnie sie w glowie miesza i mam nie czytac tyle romansow.. faceci bleeee

Natka ty juz choinke rozebralas hehe ja swoja zamierzam do lutego 3mac taki fajny nastrojowy klimat wieczorkiem przy swiatelkach;)

Mamusia nawet nie wyobrazasz sobie jak chcialabym miec choc troche twojego powera do zycia.. az bije radoscia od ciebie

Zaczarowana witam witam , podejrzewam ze taraz to raczej bedziesz jak nowicjuszka przy maluszku :) ja tez mialam 20 lat jak urodzilam pierwsze dziecko i bardzo pragnelam 3 po 30 ;) no ale zycie pisze swoje scenariusze .. a jak wspominasz swoje mlode rodzicielstwo ??

Katrina a ty tez masz taka duża przerwe miedzy 1 a 2 dzieckiem jak to było ??

zawsze zastanawialo mnie czy rozni sie wczesne rodzicielstwo od pozniejszego ..

oki zmykam bo glupoty pisze to wlasnie taki dzien .. zamiast sie cieszyc ze bylo mi dane przezyc koniec swiata to ja zamartwiam sie

Ech ze scenariuszami życia, ja miałam w planach na dobre wyjść z pieluch, wrócić do pracy a tak szykuje się kolejny okres siedzenia w domu, czasami jestem tym bardzo zmęczona, poza tym podejrzewam, że nie jest łatwo iść do pracy jak jest trójka dzieci w domu, ale mam w planie spróbować, także zaraz siadam i piszę swoje cele na 2013:-)

Stefaa facetów czasem chciałoby się posłać na księżyc, mój ostatnio non stop działa mi na nerwy, brak słów.

Mama jak się pożegnanie udało?

Zaczarowana, wyzwanie przed Tobą, wydaj mi się, że będziesz miała troszkę łatwiej bo starszaki zawsze mogą trochę pomóc przy Maluszku.

Szczęśliwego Nowego Roku Mamusie:-)

Witajcie dziewczyny, fakt że ta ciąża , to ja moja pierwsza, już tak dawno były te wózki, pieluchy, szczepienia itp. Jak miałam 20 lat to jakoś to było wszystko łatwiejsze, może też mniej się myśli czy wszystko w porządku jak się ma mniej lat? Różnica też między dzieciakami duża raczej na złapanie wspólnego języka między nimi nie mam co liczyć, ale napewno będzie mi dużo łatwiej z opieką, bo chłopaki się trochę wykorzysta:-).
Dziewczyny, w nowym roku, wszyskiego dobrego dla Was i Waszych rodzin, oby dzieci rosły zdrowo, a Wam spełniały się marzenia, nawet te najmniej realne.... A, i oczywiście pociechy z tych "brzydszych" połówek..

Zaczarowana - będzie dobrze, u mnie jest 18 lat. Najstarsza jest córka z pierwszego związku, a oba maluchy z drugim mężem. Teraz kontakt maja mały, choćby dlatego, że nie mieszkamy razem z najstarszą - po roku wróciła do Pl.

Mamusiu - dziękuję za życzenia.

Ja również życzę Wam wszystkim szczęśliwego Nowego Roku 2013 i miłego Sylwestra!!!!

Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny!!!! Dużo zdrówka, miłości, zrozumienia, radości i spełnienia marzeń:-):-):-)

Ja w sylwestrowy wieczór siedzę sama przed tv, dziewczynki śpią, emek w pracy...eh za rok może poszalejemy:-p
Przedwczoraj dopadły mnie nad ranem bolesne skurcze - utrzymywały się ponad godzinę, na szczęście "straszaki" - ale i tak byłam przerażona - kurcze zbliżam się mety - z jednej strony się cieszę, bo jakoś ciąża mi ciąży:-p a z drugiej strony zaczynam się bardzo bać porodu:baffled:

zaczarowana Spokojnej i radosnej ciąży:-) Ja mam siostrę 12 lat młodszą i może jako nastolatka nie miałam z nią bardzo bliskiego kontaktu, za to teraz relacje mamy bardzo dobrą - a szczególnie teraz jest dla mnie dużym wsparciem i w ogóle nie czuję że ma tylko 20 lat;-) tak więc Twoi chłopcy na pewno się jakoś dogadają z młodszym bratem lub siostrzyczką:-)
Steffa nie dołuj się starymi postanowieniami - ja miałam schudnąć co najmniej 10 kg, w maju wymyśliliśmy z emkiem staranka o synka więc Nowy Rok 2013 witam z nadbagażem prawie 18 kg :szok: języki też miałam szlifować, w zamian strzępię:-p w kierunku dziewczynek:rofl2:
a więc wszystko przed nami:tak:
majqa, Natkaa jeszcze trochę czasu zostało, imiona zdąży się wybrać:tak:
Natkaa na pewno nie jest łatwo pracować gdy ma się trójeczkę i to maluchów, ale wspieram Cię duchowo i wierzę że się uda:tak: sama wracam do pracy zaraz po macierzyńskim i urlopie wypoczynkowym, czyli gdzieś we wrześniu 2013;-)
katrina Brawa dla Kubusia!
mamusia i jak tam szampan z już "byłą" szefową?;-)

Buziaki dla Was! Dla wszystkich udanego wieczoru:-)

reklama
Witam w Nowym Roku!

Patik ja też planuje we wrześniu iść do pracy,tyle że ja znów zaczynam od zera. Także tak w lipcu, sierpniu zacznę poszukiwania pracy. Trochę zazdroszczę Ci że masz tak blisko do końca ciąży. Mi też robi się ciężko, M. wczoraj popił na sylwku więc ja wstawałam do chłopaków, nie było za wesoło, tyłek urósł trochę za bardzo i ciężko z łóżka wstawać:-(

My po obiadku i czekam na kawkę:-) długi spacer zaliczony, lista celów ustalona można z czystym sumieniem zaczynać Nowy Rok:-)

Do góry