reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hello!
Witam w sobote rano. I już grudzień. Cieszę sie, ze adwent niedługo, bedę dzis robić wieniec, i duuuuuuuuuuuużo jedzenia, bo przyjaciele przychodzą do nas. Baaaaardzo sie cieszę.
A teraz uciekam, jestem lekko chora - tak juz 2 gi tydzień mnie ciągnie. Dzieciaki na prostej i to najważniejsze.
Wczoraj z M byliśmy w kinie na Operacji ARGO. Przed ogladaniem filmu niczego nie czytałam o samej operacji, wiec mało co nie zeszłam z tego swiata takie było napięcie. A film super, polecam. Na koniec filmu jakoś sala nie opustoszała, ludziska czekali na koniec literek :szok:
Hana pytałaś o "Blonda" ;-) Mi się podobał, mimo, ze wcześniej przeczytałam kilka niepochlebnych recenzji. Podobał mi sie klimat, muzyka, zaskakująca akcja. Ale to moje, może mało się znam, ale chętnie obejrzałabym ten film ponownie.
Dobra, uciekam, Arti już tu pokrzykuje, że chce do kompa :szok: On ma 2 lata a juz kuma bazę...

reklama
witajcie kochane :)

Joaś
przyjemności z przyjaciółmi ;))
kochaj dzieciaczki :))
ja czekam aż znajde kogos do dzieci i chcemy isc z Tomem na Zmierzch ;)
wszystkie książki przeczytaliśmy ...4 filmy na dvd mamy w domu to i oststnią część by się chciało obejrzeć ;)

Weroniczka
przytulam ....

Majqa
dobrze,że u Was git ;))

mąż mi wczoraj taki wieczor zafundował ,że o matkooo z córką ;))
łapałam tylko oddech i dalej ;)) ale chyba potrzebna mi byla taaaaaka doza przyjemności po ostatnich wiadomościach ..
dziś sielanka w domostwie ..po tyłku mnie poklepuje ,całuje gdzie popadnie ...chyba kocha hahahahaaa

miłego dnia babeczki:)

Hejka

Mamo ja już byłam na Zmierzchu 2 tygodnie temu - wybrałam się z sąsiadką i kumpelka z córką - było super - potem jak nawiedzona odtwarzałam sobie muzykę z filmu na youtube przez kolejny tydzień:zawstydzona/y:

Weroniczka a ja tam się nie przejmuję i rzucam słuchawką jak mi takie dziady dzwonią i tyłek zawracają - dzięki temu mam święty spokój. Moja babcia tak się daje mamić i chodzi na te śmieszne prezentacje - kremiki dostaje albo płyn do naczyń. Ostatnio mi facet dzwonił że rząd wprowadził nowy program zwrotu podatku nienależnie pobranego itd. i wypytywał mnie w jakim banku jestem a ja mu na to a skąd pan ma mój nr???? A on że to narodowy program na wielką skalę i takie tam. Nic mu nie powiedziałam oprócz tego że nie mam czasu z nim gadać i niestety muszę się rozłączyć - sorki:rofl2: Albo z banku dzwonią i pytają czy nie zechciałabym nowego kredytu albo coś. Jak będę chciała to sama się u nich zjawię. Promocje i inne programy pomocowe to dla mnie jakiś pic na wodę. Jak coś to wolę nie odpowiadać na żadne pytania i dziękuje za uwagę.

Laski a co kupujecie dzieciakom? Ja nie mam pojęcia - moje starsze w wieku 7 i 5 i nie potrafią klocków posprzątać po zabawie. Lego im się marzy a te które mają nie potrafią układać - więc mąż kategorycznie odmówił kupowania. On chce młodemu Nintendo Ds sprawić a nie stać nas na oryginał a chińskiej podróby nie chcę....Jestem w kropce.

Ja też mam dziś powera - posprzątałam kuchnie i dwie łazienki na tip top i teraz tylko lunch i obiad będę robić. Nie pojechałam do polskiej szkoły bo wszyscy cherlają...

pawimi u nas w polskiej szkole też Mikołaj będzie ale nie idziemy - brakuje tam organizacji i dzieci i rodzice nudzą się okropnie - Mikołaja ubierają w szaty kościelne na złoto a prezenty są tragiczne. Wolę już stare dobre paczki ze słodyczami.

No nic, mąż w pracy, ja sama w domku. Miłego weekendu dziewczęta!!

hej dziewczynki sobotnio
już po zakupkach

a propos kina - joasia - dzięki za opinie-- zarezerwowałam juz bileciki na jutro - zastanawiałąm sie na co--- czytałam o tej operacji - ale właśnie opinie:sorry2: i w rezultacie idziemy na mój rower-zobaczymy---m powiedzialam zeby to potraktował jak wyjscie do teatru - znaczy sie troche kultury:-D

mamusia - az mi dech zaparło z tego czytania-romantycznie u Was - ale ja tez nie mam na co narzekać - choć ostatnio nie najlepiej się czułąm- głowa trzymała mnie 4 dni:-( ---koniecznie do kina - marsz!

bedi - ehhh te zabawki------- ja za czasów komuny:-D:-D miałam jedną lalke - szmacianego kotka i wózek - i starczyło- a dziś kupa gratów--walka ze sprzątaniem - a po paru dniach w kącie laduje:sorry2:

zuzinka - przykro mi z powodu szenszylka:-(--- nie myslalam ze takie zwierzatko mozna miec w domku - jak dizeciaczki - uporały się juz?

ide troszke posprzątać
choć zaraz ciemno to i tak nie widać:cool2:

Bedii
czyli mówisz ,że wrato iść na Zmierzch :)))
to dobrze bo mężulo mi dzis powiedział ,że weźmie w pracy wolny czwartek ,zawieziemy dzieci do szkoły ..pojedziemy od razu do miasta załatwić jeszcze jedną sprawę (z moim biznesem związaną ) i na 11.40 do kina :)yyyy na film :-D
po 14.00 się skończy to akurat w godzinę dojedziemy i poodbieramy dzieci :)

miłego weekendu i Tobie ;)

Hana
cześć kochana ;*
no już z kinem dogadane :)
no my sobie chyba odbijamy te 2,5 roku sexu na zawołanie kiedy sie staraliśmy i teraz takie rzeczy sie u nas dzieją ,że jak pomyslę o tym PO to aż

ale ..zaraz potem czekam kiedy następny raz/razy hahahaaa

opony zimowe kupione ,własnie mąż zmienia..
dzieci bawią sie u góry a ja chyba z kawą na kanapie zalegnę

mąż ma plan na wieczór ...4tą część Zmierzchu + winko ;))
a potem On i ja :-D juz mi naopowiadał co ze mną zrobi wiec hahahahaaa

miłego wieczorku wszystkim życzę :*

Ostatnia edycja:
No i jestem, nie uwierzycie, ale wszystko doczytałam:-) zeszło ponad godzinę, ale jestem już na bieżąco. Tęskniłam za Wami Babeczki.

Mama jak tam vibromax kupiony, jak poszło z elektryką i hydrauliką? Jak z płytkami? Wklej jakieś fotki. Udanego wieczorku dzisiaj z M., a raczej upojnej nocy.

Monika witam w naszym gronie.

Majqa jak tam ruchy, ja też późno czułam mimo, że to trzecia ciąża.

Marbo witaj, ja podobnie jak Ty na początku byłam załamana ale teraz już się cieszę, na pewno lekko nie będzie ale fajna taka większa rodzinka.

Lenka i jak się czujesz? Nerki już ok?

Stefaa super, że synek lepiej. Zazdroszczę, że masz tak blisko do Krakowa, marzy mi się od jakiegoś czasu tam pojechać i pozwiedzać, ale ciągle jakoś nie po drodze. Szkoda tylko że wyjazd się nie udał.

Madlen gratulacje. Jak nocki? Jest już poprawa?

Vivienne witaj.

Pawimi, dzia za przepis, na pewno skorzystam.A powiedz mi czy mogą być buraczki takie które mam zawekowane w słoikach?

A u nas ostatnie dwa tygodnie szybko zleciały. Usg połówkowe udane, wszystko jest ok, na 1000% chłopak. Filmiku żadnego nie mam bo mały zasłaniał buźkę rączkami, za to jajka pokazywał jak na tacy:-)
Byłam dziś z Piotrusiem na wycieczce w Toruniu na tor-torze, udana wyprawa:-) Piotruś był zafascynowany dzieciakami jeżdżącymi na lodzie:-)
Powoli sprzątam na święta, w zeszłym tygodniu rozmroziłam lodówkę, strasznie mi leciała woda po tylnej ściance i szukałam przyczyny, rozmroziłam, wymyłam na błysk i jest w miarę ok chociaż jeszcze trochę się skrapla.
Wsadziliśmy z M.dwie sosny do ogrodu, teraz tylko pytanie czy się przyjmą, niby zabezpieczyłam agrowłókniną, ale trzeba poczekać do wiosny na efekt końcowy.
Powoli kończymy malowanie auta, i w końcu wrócę do motoryzacji:-) masakra jak się człowiek od tej maszyny uzależnia. Zimówki mamy już kupione, ale póki co leżą w garażu.
Nie wiem co by tu jeszcze napisać, jakby coś mi się przypomniało będę uzupełniać:-)

jestem..

Mamuś jakby mnie ze 125lat nie było to ale bym była juz stara i pomarszczona a tak to tylko jestem stara:-D

minęły 2tyg odkąd dieta MŻ zagosciła u mnie w życiu i 6x w tygodniu cwiczenia po ok 40min i tym sposobem mam 4kg mniej:-) jeszcze 14kg i będzie git..

Bruncio skonczył 4miesiące waży 7,5kg ale nadal butelki nie chce więc wprowadziłam łyżeczke:-) ładnie sobie radzi... wczoraj zjadł nawet 70ml kaszki ryżowej malinowej ok 21.00 myslalam ze lepiej pośpi a tu budził się co 2h...walcze nadal by jeszcze w grudniu wyskoczyc gdzies z mężem wieczorkiem może do kina?? bo Modern Talking przeszedł mi koło nosa...

a teraz dla mnie bardzo przykra sprawa i pewnie dlatego tak rzadko jestem tu... moja kochana mama ma nowotwór, operacja 8stycznia i nie wiadomo co dalej....:-(

to tyle, poczytałam co u Was ale wybaczcie ze się nie odniose ale juz mi dzieciarnia pokój roznosi a Bruncio smacznie śpi a pewnie przez te ich krzyki się obudzi...

a wczoraj wystawiłam Brunona na balkon spał 3h a ja w tym czasie pojechałam sobie do galerii:-D kupiłam 2pary butów po 50% była wyprzedaż w Deichmanie, tłuczek do mięsa i róż do policzków Inglota

miłej niedzieli

Sempe, bądź dobrej myśli,to da mamie dużo sił. Super,że zakupy udane, nie ma to jak fajne okazje.

Pawimi ciasto już upiekłam,pyszne wyszło, mega czekoladowy smak.Użyłam buraków ze słoika i jest ok. Zamiast płatków czekoladowych rozpuściłam całą czekoladę i naprawdę wyszło boskie,już poszło pół blachy.Może podzielisz się z nami innymi fajnymi przepisami?

A co tu tak cichutko,korzystacie z niedzielnego luzu:-)? M. pojechał skręcać auto i nie ma go od rana, siedzimy z Kamilkiem a Piotruś u koleżanek. Kamilek znów dostał kataru i tak musiało mu spływać do gardła jak spał popołudniu, że aż mi zwymiotował biedaczek.

Natkaa bardzo sie ciesze ze ciasto Wam smakowalo :tak: pewnie ze Wam wrzuce jeszcze jakies przepisy ale co? cos specyficznego masz na mysli??
Sempe - no nie, pomarszczona to Ty moze jestes ale nie STARA!:-D:-D

Bedi - u nas mikolajki sie udaly, dzieciaki bardzo zadowolone, rodzice chyba tez. Ta szkola to nowa szkola powstala dopiero w ubieglym roku i dyrekcja bardzo sie stara zeby organizacyjnie uczynic wszystko bardziej atrakcyjnym przy konkurencji. Wiadomo szkol u nas pelno, starszych szkol ktore maja juz pewna reputacje wyrobiona wiec tutaj wlasciciele i kadra musza sie napracowac siarczyscie zeby zachecic rodzicow do wlasnie tej placowki a nie innej :tak:

Hana
- jak tam odchamianie Wam sie udalo? wyjscie kinowe zaliczone? Kurcze za komuny czlowiek szedl na jedyny film jaki oferowali do domu kultury ale teraz wybor taki ze problem :-D

Joas - a jaki to wieniec robisz???
Mamus - jestes juz wysciskana przez meza czy pieszczot ciag dalszy? :-p

Milej niedzieli zycze!

reklama
Do góry