reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Jak ja się wkurzyłam dziewczyny. Jakiś czas temu dzwoniła do mnie teklemarketerka wciskając mi maszynkę do golenia z ceną tylko za pakowanie. Ja jej tłumaczę że nie mam pieniedzy, że dwa mieszkania na utrzymaniu, trójka dzieci, pieniedzy nie starcza na jedzenie i nie wiem kiedy to sie skończy itd. a ta dalej nawija e to naprawdę okazja itd. itd. Mówi mi żebym nie patrzyła pesymistycznie na zycie bo nim przesyłka dojdzie to może już wszystko finansowo sie unormuje itd. Po pół godziny ( tak 30 min.) mojego tłumaczenia jej że nie dam rady i jej namawiania mnie ( a dzwoniła o 21 więc uwierzcie mi byłam koszmarnie zmęczona i do tego łeb mnie wtedy bolał)powiedziałam jej że jak chce niech sobie wysyła a ja przesyłki i tak nie odbiorę bo nie chcę jej więc ona powiedziała dobrze, najwyrzej pani nie odbierze. I co się okazało? Przesyłka była nie płatna przy odbiorze tylko wrzucona do skrzynki z rachunkiem w środku. tak więc nie miałam mozliwości jej nieodebrać. Przez tą przeprowadzkę nie zdążyłam zapłacic na czas i co? dostałam karę 15 zł, która muszę zapłacić bo jak nie zrobię tego to dostanę za miesiąc następna karę 15 zł itd. Zadzwoniłam do firmy z pretensjami to usłyszałam tylko" taki jest dziesiejszy świat proszę pani, my nic z tym zrobic nie możemy. Musi pani zapłacić". Normalnie ryczeć mi się chce. Sukinsyny jedne.

reklama
Weroniczka!! Ty nic nie płac to sa naciagacze ! przecierz nie potwierdzalas odbioru przesylki wiec tak naprawde ona mogla nawet do ciebie nie trafic a z drugiej strony wyraznie powiedzialas ze jak chca to niech sla ale ty i tak nie odbierzesz bo nie jestes zainteresowana. Masz dwa wyjscia : albo naciagniesz troche faktow i napiszesz do nich pismo ze przesylka nie dotarla i ty nie bedziesz placic za cos czego nie masz a tym bardziej za cos czego niechcesz albo poprostu napiszesz ze nic nie zamawialas wiec odsylasz towar i niech w tylek cie pocaluja ;) te firmy wlasnie na takich zasadach dzialaja. Moj maz kiedys zalogowal sie na pewnej stronie i po jakims czasie przychodzily pisma ze mamy zaplacic za to 40 zł a on z niej nawet nie korzystal wysylali mi mnostwo e-maili wrecz mozna je bylo odebrac jako grozby to ja im napisalam ze jak jeszcze raz wysla do mnie cokolwiek to pozwe ich o streczycielstwo od tamtej pory cisza a potem w uwadze bylo bardzo glosno na temat tej firmy.
A jaka to firma ? moze poczytaj na necie pewnie nie ty jedna masz problem.

Zuz-inka ja wiem ze sa jeszcze dostepne te opony tylko nawiazalam do komuny bo to był czas ze albo bierzesz wielosezonowe albo potem w ziemie bedziesz na letnich jezdzic.
Moj syn wyszedł wczoraj popoludniu juhuuu !! On ma na stale leki juz od 1.5 roku inhalatorki i tabletki oraz codziennie rano i wieczorem badamy poziom objetości pluc takim przyrzadem plisometer czy jakos tak sie nazywa ;)

A noo i w odpowiedzi na Wasze pytanie do Krk mamy ok 100 km wiec nie jest daleko ja jestem z okolic Katowic wiec i droga super ;)

3majcie sie cieplutko niewiem jak u was ale u mnie zimnnooooo !!

Stefaa
Ty juz na zimówkach ?
a co do prezentu to tak jak Pawimi pisze ..ciężko radzic jak się chłopa nie zna :-D
może perfum ,zegarek,seksowną bieliznę sobie to i On skorzysta hahahahaaa:-D

ja już mam zimówki od pierwszych sniegów które pojawiły sie w październiku, nie dało sie jeździć a Ty jeszcze nie masz ?

Stefaa
hej ..
u nas jeszcze sniegu nie było ...ja wielkopolska.
jutro kupujemy i pewnie jutro mąż zmieni.
dobrze,że syn juz w domku-zdrówka dla Niego .

no i przyjemności w Krakowie ;)
mąż już wie??

Weroniczka
:szok:
tu już nawet nie chodzi o 15 zł ...ale ,żeby o 21 dzwonić do ludzi i głowę zawracać tak długo-pół h!!!
i teraz jeszcze taka sytuacja .....:baffled:

do mnie często dzwoni NUMER PRYWATNY ..
odbieram a tak nagrane info ,że jestem w quizie i zaraz dalsze instrukcje:nerd:
rozłączam się od razu i teraz jak dzwoni prywatny to nie ,że nie odbieram ..
naciskam przycisk odrzuć -dzwonią 3 razy ...3 razy odrzucam ...

masakra! współczuję nerwów!!

dostałam rano powera i do 10.30 miałam pomyte wszystkie okna na dole i u góry ..

Witajcie!
Objechalam z rana z Krzysiem do logopedy, obiaek juz gotowy wiec poki dzieci ze szkoly nie przyjda mam wolne :cool2::rolleyes:
Umowilam sie z pania na kupno szynszyla i okazalo sie ze to sasiadka mojej dobrej znajomej z rodzinnej miejscowosci. Mamy zwierza odebrac w niedziele

Zuz-inka ja wiem ze sa jeszcze dostepne te opony tylko nawiazalam do komuny bo to był czas ze albo bierzesz wielosezonowe albo potem w ziemie bedziesz na letnich jezdzic.

Pamietasz komune ;-):szok: to stara jestes :-D

Fajnie ze syn wyszedl ze szpitala! A jakie inhalacje mu robisz? Tuba czy nebulizatorem? Przyrzad o ktorym piszesz to spirometr tylko nie wiem po co codziennie ale lekarz pewno wie lepiej...

Mamo
to faktycznie masz powera!!!

Weroniczka ja to sie nawet nie wyklocam tylko odkladam sluchawke. Paczke odeslij na adres firmy a kary nie plac!

Pawimi dzieki bo jakos nie moglam zalapac o czym mowa

Pozdrawiam i udanego weekendu zycze!

hej mamuski, juz piateczek - jak tam nastroje???
Weroniczka - no to faktycznie chamstwo, nie da sie z tym nic zrobic? jakas skarge konsumencka na nich czy jak? no przeciez nastepnym razem dostaniesz kare na 50 zl i rownie dobrze umyja rece???:no:

Stefa - wlasnie a co Ty taka stara babcia ze komune pamietasz? :-D ja w podeszlym wieku ale ledwie co tam zarejestrowalam w swojej lepetynce. Kolejki po papier dupnyj najbardziej mi w pamieci utknal. Przyznaj :-psie ile masz latek.
Pokaz nam tego chorowitka Twojego, biedaczysko, dlugo sie juz tak z ta astma meczycie?? i mialam pytac - ktore okolice Katowic? bo ja tez pochodze z tamtych stron, pozniej w cielecych czasach przenioslam sie do Warszawki ale rejony slaskie sa mi znane jak wlasna kieszen.

Mamusiu - rozpedz sie z tym powerem i do mnie skoro masz tyle energii na zbyciu. Mi sie po tym Dziekczynieniu nic nie chce i teraz osiadlam na laurach. Cale szczescie ze swieta spedzamy nie w domu tylko ide na gotowca.

Moje dzieciatko wczoraj do mnie dzwonilo, niestety krocej bedzie przez swieta niz myslal ze moze byc pierwotnie ale dobre i to. Biore co daja i sie ciesze :tak:

Sciskam piatkowo wszystkie po kolei - ale tydzien zlecial :szok:, my jutro Mikolajki mamy w szkole polskiej wiec rodzice kupowali drobne prezenty i jutro maja przemycic Mikolajowi w szkole przed lekcjami zeby rozdal. Juz widze mine Vincenta, no bo Oli to stary kon;-) A za dwa tygodnie obchodza uroczyscie Wigilie i zapisalam meza na zrobienie nalesnikow :-D niestety robi je najlepiej wobec tego nie bede mu zaszczytu odbierac. Zajety ten grudzien bedzie...oj zajety, za tydzien Oli ma wycieczke do polskiego muzeum, pozniej z "normalnej" szkoly maja koncert swiateczny i to musze wozic dziada dwa razy bo na probe najpierw a to dosc daleko :baffled: Dobrze ze mu chociaz to granie na tej jego "trabie" zaczelo dosyc dobrze wychodzic bo z poczatku lapalam sie za glowe jak piszczal :-D Maja tez specjalna lekcje - workshop na ktorym beda wykonywac prezenty swiateczne. Oczywiscie urodziny jakiegos dziecka po drodze sie trafia hehe. Wiecie mam juz dosc bo od poczatku roku szkolnego doslownie co weekend jedziemy na jakies urodziny jak nie z jednym to z drugim. No dobra, to se popisalam sama ze soba a teraz laski wracac na watek bo to sie malo wesole staje.
To ide. Pa.

ha ha dziewczynki :D komuny to ja nie pamietam urodzilam się w sumie chyba juz na samej koncowce ;) ale za to dziadkowie pamietaja ja dokladnie wiec bardzoooo czesto slyszy a za czasow komuny hehe wiec jakos tak nawiązałam ;)

Zuz-inka to nie jest spirometria, te badanie ma wykonywane co miesiac na kontroli u alergologa. A ten przyrzad to nazywa sie pikflometr i ona mierzy szybkość przepływu powietrza przez drogi oddechowe. Dzieki temu wiemy kiedy zmniejszac a kiedy zwiekszac dawki zeby nie doprowadzic do zaostrzenia. Bardzo nam ten przyrzad ułatwił zycie ale czasem jest to silniejsze i nie mamy na to wplywu ;( z astma Adika męczymy sie juz od 1,5 roku gdzie ataki poczatkowo pojawiały sie co 2 tygodnie a leczenie było bardzo trudne- źle reagował na leki i lekarze zwiekszali dawki przeplatajac coraz to rozniejsze .. Teraz moge powiedziec ze jest to w miare opanowane.

Krakow odwołany !!!! :( niestety szwagier sie rozchorował i dzieci nie ma z kim zostawić wiec pozostala tylko wspólna niedzielna wycieczka jak pogoda dopisze ! teraz robie pyszna kolacje wlasnie lasagne w piekarniku sie robi no i bedziemy swietowac a naszej sypialni haha :D

Zuza niestety ale nie da rady odesłać paczki. Tzn. da radę ale musiałabym zapłacić za wysyłkę do niemiec bo właśnie stamtąd nadają te przesyłki. Wyprzeć się nie mogę że niedotarła bo dziś zadzwoniłam z informacją że mam tę przesyłkę, a ponieważ rozmowy są nagrywane to wyprzeć się nie mogę. Generalnie jestem w sytuacji bez wyjścia. A szkoda bo te maszynki są naprawdę świetnej jakości bo juz kiedyś je miałam i nawet ostatnio zastanawiałam sie czy ich znów nie zamówić jak tylko sie odbijemy trochę od dna finansowego. A teraz juz wiem że nigdy więcej ich klientką nie będę. Żałuję że wtedy nie powiedziałam tej babie żeby się odczepiła ode mnie i nie odłorzyłam słuchawki. ale niestety z domu wyniosłam kulturę i wiem że słuchawką sie nie rzuca w trakcie rozmowy. Tzn. już rzucam bo facetowi dziś powiedziałam że dzięki" niestety taki jest dzisiejszy świat" moje dzieci nie dostana prezentów mikołajowych bo muszę zapłacic za maszynkę, której nie chciałam.

reklama
Do góry