reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Joas, Zuza - przepis na buraczane ciasto wstawilam Wam na grupie jakos tak z rozpedu bo Joas dzis sie tam przypomniala i automatycznie walnelam pod jej postem tlumaczenie przepisu. Smacznego zycze tym chetnym ktore wyprobuja, jak macie jakies pytania to smialo :tak: Ja go robilam kilkakrotnie i jest pycha, tak jak pisalam kiedys moje dzieciaki nie mialy zielonego pojecia za tam jest tyle burakow. Buziaki.

reklama
u mnie tez pada.. ale dopiero od dziś, ulewa nadrabia zaległosci bo dawno nie padało. Zimowe oponki to ja mam bez nich ani rusz;)

DZIEWCZYNY CO MOZNA KUPIC MĘZOWI NA URODZINY MACIE JAKIES POMYSŁY !! bo mnie to juz wszystkie sie wykonczyly a to ma byc cos zaskakujacego i fajnego ;)

Mamusiu u nas na szczescie nie ma podzialu na opony zimowe czy letnie, jest jeden rodzaj wielosezonowy i dobrze, jeden problem z glowy. Ja nawet nie pamietalam ze tak w Pl jest z tymi oponami bo jak wyjezdzalam 100 lat temu hehe to nie bylam jeszcze zmotoryzowana ale moj m. mnie uswiadomil ;) opony niestety wazne sa wiec musicie zadbac o to dla bezpieczenstwa.

pawimi ja robiłam ciasto marchewkowe z polewa z serkow topionych ale o buraczanym jeszcze nie slyszalam ale jak jest tak pyszne jak marchewkowe to musze zrobic mniam :)

hehe u nas opony wielosezonowe to za czasow komuny były ;) teraz zrobili nam podzial na letnie i zimowe ale wcale mnie to nie dziwi nie wyobrazam sobie wielosezonowych w naszym klimacie ;)

marchewkowe tez robilam, z zucchini i bananow tez. Moje dzieci uwielbiaja chleb z cukiniowo-bananowy z orzechami, na mace kokosowej. Teraz w tym sezonie modne sa wszelkie dyniowe wypieki. Z serkiem topionym nic nie robilam. Chcesz przepis, to wstawie i tutaj ;-)
A z mezem, no coz nie znamy go kompletnie to ciezko doradzic, ja mam problem ze swoim i z prezentami a co dopiero z cudzym :-D
Slucha muzyki to moze jakis bilet na atrakcyjny koncert z ulubiona grupa ? Ja mojego gdybym zaprosila na koncert U2 to byly przeszczesliwy. Albo wspolna wyprawa do kina we dwoje na jakis ciekawy film czy do teatru jesli go to interesuje, a pozniej kolacja bez dzieci? Uwazam ze takie prezenty sa lepsze niz materialne przedmioty. Ale to juz Ty wiesz bo go znasz najlepiej. Powodzenia w wyborze.

Pawimi
pewnie,że zakupię opony-->juz jutro ..narazie nie ma potrzeby zmieniac ,ale skoro na dniach maja być śniegi no to już trza:baffled:

Stefaa
Ty juz na zimówkach ?
a co do prezentu to tak jak Pawimi pisze ..ciężko radzic jak się chłopa nie zna :-D
może perfum ,zegarek,seksowną bieliznę sobie to i On skorzysta hahahahaaa:-D

pożaliłam sie na grupie...:sorry:

hehe u nas opony wielosezonowe to za czasow komuny były ;) teraz zrobili nam podzial na letnie i zimowe ale wcale mnie to nie dziwi nie wyobrazam sobie wielosezonowych w naszym klimacie ;)

znaczy w jakim klimacie? bo u nas zimy bywaja tragiczne mimo wszystko w lodach i sniegach na swoich komunistycznych oponach nie mialam specjalnych problemow podrozowac swoim SUV, naped na 4 kola czyni cuda w najgorszych sniezycach :-D Ja mysle ze nasze drogi sa ciut lepsze od polskich no i samochody tez....dlatego podzialem opon na sezony zajmuja sie tylko kierowcy rajdowi i sportowcy wyczynowi. Normalni ludzie wymieniaja samochod na nowy co 4-5 lat z idealnie nowymi oponami :tak: do tego dochodzi praktyka w jezdzeniu, czlowiek siada za kierownice majac 16 lat i spedza za nia kilka godzin dziennie przez nastepne 60...

ciasto dla Stefy :

Beet Chocolate Cake Recipe

1 ¾ cups flour - 1¾ szklanaki maki

1 ½ tsp baking soda - 1 ½lyzeczki sody oczyszczanej

¼ cup cocoa - ¼szklanki kakao do pieczenia

1 lb beets, peeled, steamed, and pureed (yields 2 cups puree)* - pol kg buraczkow, uparowanych, obranych i zmielonych na puree (powinno byc okolo 2 szklanki po zmieleniu)

¾ cups sugar - ¾ szklanki cukru (ja dalam mniej i to nie zwyklego cukru ale cukru kokosowego a innym razem uzylam miod zamiast cukier)

½ cup apple sauce - ½szklanki musu (przecieru)jablkowego

3 eggs - 3 jajka

1 tsp vanilla - 1 lyzeczka wanilii

3 squares chocolate - 3 kostki prawdziwej czekolady

½ cup vegetable oil - pol szklanki oleju (ja dalam olej kokosowy bo tylko taki uzywamy albo mozna tez uzyc rozpuszczone maslo)

1 cup chocolate chips - szklanka czekoladowych chipsow - tych takich do pieczenia.

Wymieszac wszystkie suche skladniki w jednej misce i odstawic na bok. Rozpuscic w garnku czekolade i chipsy razem z olejem badz maslem na malym ogniu ustawicznie mieszajac zeby sie nie przypalila i odstawic do przestygniecia. W tym czasie jak czekolada stygnie wymieszac zmielone buraczki, mus jablkowy, cukier i jajka na gladka mase. Do masy dodac przestygnieta czekolade i calosc dobrze wymieszac. Przelozyc do standartowej duzej formy (9x13 cali) uprzednio nasmarowanej - masa bedzie wygladala krwawo czerwono ;). Piec w 170 C przez okolo 35-40 minut az patyczek ktorym sprawdzamy gotowosc ciasta bedzie suchy. Puree buraczkowe mozna sobie przygotowac 2-3 dni wczesniej i przechowywac w lodowce. Smacznego.

Mamusiu - czytalam, no psia mac no...akurat teraz jak czlowiek powinien sezonem swiatecznym sie cieszyc a nie stresy przezywac :baffled: Przytulam do minus B goraco i mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.

reklama
Do góry