reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej :)

azile - podziwiam zapał w karmieniu; ja już na pewno podałabym na noc flachę...
joaś - 8 cm to piękny wynik; trzymam za Ciebie kciuki
hana - hmm to numer z lodówką
katrina - u nas też zawsze zastanawiamy sie nad knajpą a zawsze kończy się w domu z tym, że sosiadka robi za kelnerkę ;)
madlen - już pewnie po :)
mama - gratki!!!

A mi się Natalia pochorowała. Miała 39 st i po zrobieniu wymazu z gardła dostała neosine i tamtum verde i powinno przejść.

Pozdrawiam.

reklama
Hana
dzięki ;):**
ja się nie odchudzam w zasadzie ...ja przez ćwiczenia chcę utrzymać kondycję i talie :-p:-D
chleb zamieniłam z pszennego na żytni
na maxa ograniczam masło
rzadko ziemniaki i makaron
nie smażę tylko piekę ,gotuje lub duszę
dużo owoców i warzyw

ott tyle albo az tyle ;-)

dobrze,że sniadanie miałaś :)))

Majqa
dzięki :)
zdrówka dla córy-&&

pozdro popołudniowe :-)

witajcie

majqa - no właśnie jakbym była w Polsce to jest rodzinka i na pewno ktoś by pomógł, a tak to niestety. Wiem - coś za coś.

Mama - ja tez się muszę wziąć za siebie i troszkę zgubić brzuszek. Trochę mi po Kubusiu został. Waga ta co przed ciążą, ale wcale nie jestem z niej zadowolona, bo juz wtedy było trochę ponad normę.

dietujecie sie widze i pewnie szlag wam trafi te wszystkie diety jak swieta nadejda hahaha :-p:-p:-D
mamusiu, joas - ja od jakiegos roku nie jem produktow macznych i zbozowych - zadnych, lacznie z kasza, ryzem wszelakim i platkami owsianymi, zero wypelniaczy typu ziemniaki, fasola, groch, za to jadam maslo ( nie margaryne i inne sztuczne badziewia), olej kokosowy zamiast zwyklego (duzo), bekon, jajka na porzadku dziennym, pijam pelnotluste niepasteryzowane mleko prosto od krowy z gospodarstwa (w umiarkowanych ilosciach), swojska smietane, sery ktore robie sama , duzo warzyw gotowanych, smazonych na maselku, pieczonych, kiszonych (kapucha - bardzo zdrowa) i roznego rodzaju miesa z przewaga wolowiny i kurczaka. Ograniczam tez owoce bo zawieraja sporo cukru a cukier i weglowodany to wiadomo wypelniacz talii za to nie ograniczam dobrych tluszczow zwierzecych. Pijam dosc sporo wody i to wode wylacznie. Jedynym grzechem ktorego wiem ze nie powinnam to kawa
no i ...alkohol ;-):-D Jak wygladam to wiecie :tak:

azile - ja bym butli nie podala...nie ma to jak cyc, powtarzam po 20 latach ...nie tylko walory pokarmowe ale i ogolne spoleczne, z najstarszym mam chyba najblizszy kontakt emocjonalny z calej trojcy i wierze ze to wlasnie przez dlugie karmienie. Pomimo ze stary kon z niego i ma wlasna babe to zawsze do mamusi wraca.

majqa - zdrowka dla malej.

hana - my standartowo odkrecalismy drzwi od lodowek bo zadna by nie przeszla, tylko ze nasze to gigant maszyny na pol kuchni :-D

a u mnie pachnie wiosna, wczoraj ptaszki pieknie za oknem spiewaly. Cos im sie popierzylo biedulkom przez to cieplo. Koniec listopada i jeszcze grama sniegu nie bylo, zwykle to juz z 5 razy zasypani jestesmy. Pewnie sezon zimowy tez tak lagodnie przejdzie jak w ubieglym roku. No nic, wracam do pracy. Pozniej wam na tajniaku troche zdjec moich swiatecznych dekoracji wkleje.

Usciski dla wszystkich i milego po poludnia zycze!

Mama, Joaś gratuluje spadku wagi i wytrwałości

Majqa zdrówka dla córci

Katrinna widzę że też chcesz zadziałać to trzymam &&&&&

naatka co do poduchy to szkoda mi kasy, zwykła poduszka też daje radę, tylko kolana mnie bolą ale to juz zupełnie inna sprawa. Kuchnoa wysprzątana, najgorsze za mną, padnięta jestem, jednak w ciąży jestem:szok::tak:, więc trza odpoczywać, jutro się lenię. Planuję już powolutku święta, w tym roku prezenty tylko chłopcom robimy, inne wydatki są więc trzeba trochę pasa zacisnąć, ale co tam ja już się cieszę na BN.

Chyba mi padło na mózg, takie byki co chwilę robię, eh

miłego wieczoru

Pawimi, no właśnie to ja sie tak teraz odżywiam od miesiąca. Teraz miałam chwilowy dół, bo to przed @ było, ale też na zasadzie: generalnie dieta i małe grzeszki. Napisz co jadasz na śniadanie? jakie masz ulubione potrawy? Może coś nam tu ubogacisz, co? Do chleba mnie nie ciągnie, jedynie co mnie martwi, ze teraz to tak słabo się zrobić warzywami :-( Lada dzień będą takie bez smaku :-( Póki co najwięcej jem cukinii,bo ją uwielbiam niezmiennie, ale np na brokuły mam już cofkę - chociaż dzisiaj znów zjadłam.
Lenka a u Ciebie już tak wysoko ciąża a tylko co pisałaś że jesteś...
Mamo, super, ze się tak udaje, do dzieła!!!!

Joas na sniadanie jadam jajka pod kazda postacia zaleznie od humoru i bekon plus odrobina kapuchy kiszonej. Z jajec rowniez robie szczegolnie w weekendy bo wiecej wtedy czasu na wymyslne sniadania np. fritaty (rozne warzywa i wybeltane jajca z przyprawami), omlety, robie tez placki z bananow i jajek albo dyni i jajek. Mozliwosci jest wiele. Z warzyw niezle sa kalafiory, mozna robic "ryz" z kalafiora, "ciasto" pod pizze, mieszac na pol surowo z salatami, piec rozyczki z parmesanem. Z zucchini mozna spaghetti robic - bardzo latwo i szybko, albo nadziewac mieskiem i serkiem i piec w piekarniku,z czerwonego slodkiego ziemniaka dlugi szerszy "makaron" z np ziolami i skrojonymi podsmazonymi pomidorkami. Ostatnio z brukselki robilam jednodaniowy obiadek ze smakowa kielbasa i cebula. Moj maz zajadal az dokladek szukal. Mozna robic salaty z gotowanych burakow, Znam tez przepis na elegancki zdrowy czekoladowy suflet, robi sie 10 minut a na zaspokojenie slodkiego apetytu przed @ dziala idealnie....albo brownie z buraczkow! Moje dzieci nigdy sie nie zorientowaly ze ich ulubione czekoladowe ciasto powstalo z burakow :-D Mozliwosci jest wiele, na prawde, chcesz jakies konkretne przepisy to moge cos podac ale to moze w weekend bo teraz te kilka dni bede dosc zajeta w kuchni.

no i jeszcze z wieczorka

jest jest jest --weszła lodówka do kuchni:happy: poukładane już i posprzątane i nie jest tak zle
pawimi - chcesz powiedziec ze tam w ameryce są jeszcze wieksze już w modzie:szok::-D...my mamy taką LG GS3159PVFV - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD -i ja chętnie też wiećej posłucham nt. tego co jadasz:-p---chciałabym troszke wziąć wasze uwagi do siebie i się zainspirować;-)

lenka - to odpoczywaj;-)
katrinka- my zwykle też planujemy coś w restauracji a kończy się w domu-- było też tak po śmierci babci
majka - zdrówka dla córci!

dobrej nocki dziewczynki

hana nasze lodowki sa ogromne od zawsze bo amerykanie maja zdolnosci do przesadnego magazynowania (i marnotrawienia tez) zywnosci, uwierz mi :-D akurat ta co wstawilas identyczna mamy w garazu jaka dodatkowa lodowke. Tzn, wyglada z zewnatrz na identyczna, nie wiem natomiast czy rozmiarem jest taka sama ale z tego co widze na pewno podobna. W srodku w glownej kuchni mam mniej wiecej taka Refrigerators with Water Dispenser | Sub-Zero & Wolf Appliances natomniast na dole mam Whirlpoola rozmiarem podobna do tej LG.
Lece na zakupki swiateczne - zywieniowe :tak:

reklama
Dzięki dziewczyny :) Już jej lepiej troszkę.
Ja robię porządki w szafach u taty. Już sporo wylądowało w pojemniku na odzież używaną ale jeszcze pewnie sporo poleci.

pawimi - nieźle z tymi lodówkami :szok: a i jadłospis mnie inspiruje
joaś, mama - ja też tak się żywiłam przed ciążą aczkolwiek gubi mnie smak na słodycze ...

A teraz dobrej nocy for all.

Do góry