reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

bry

joasia---aleeeeeeee szczujesz od ranka---jakie pyszności mniam----daj prosze przepis - super dzieciaczki i jak grzecznie siedzą:-D
madlen - ciesz się stane---nie moge uwierzyć ze już finisz:szok: dziwne uczucie wiedziec chyba kiedy godzina 0 wybije---ja tu czekam na wieści i foto a Ty odpoczywaj:tak:

mamusia - no moj tez jak coś to ze go się nie kocha---najczęsicej jak nie chce mu się kupić czego chce-----ostatnio jak miał gorączke i urzędował u dziadka to tak się rozpłakał ze myślałam ze mu się bardzo pogarsza no i uległam z lego ninjago:-D
bedi - jakiś humorzasty Twój pan...
sempe - co to za numery??--zdrówka!
katrinka - nie wiem o co chodzi z tym palcem ale rozumiem ze coś się stało---więc zdrówka!

ja wczoraj miałam taką migrene ze po ścianach chodziłam-dziś jeszcze troszke boli ale daje rade
mały dobrał się do swinki skarbonki i do sklepu ciągnie po czerwonego nijago:sorry2: padne z nim
chata zasyfiona bo nie mam siły na przemęczanie
buziaki tymczasem

reklama
witam :-)
joas fantastyczna piatkeczka :-)..a te slodkosci to na razie prosze schowac ,bo slinotoku dostaje :-D
a poki co ,nie moge...juz mi insluline zwiekszyli..taka jestem slodka :-D
Hana wspolczuje migreny,...osobisice nie znam,ale moja znajoma ma i jak widze czasami co sie z nia dzieje,to :szok::szok:
sempe zdrowka ;-)
Mamus dzieci czesto wystawiaja nasza cierpliwosc na probe..zagryzaj zeby i przeczekaj..;-)
Bedi a co tam zchlopem znowu jest...moze zmiana pogody idzie ??,wspolczuje mdlosci ale jeszcze chwilka i minom :tak:
katrina oby z palcem juz bylo dobrze ;-)
pawimi halloo ...
ide wyciagnac pranie z pralki i wstawic nastepne i ogarnac bajzel ..jak kazdego dnia...
milego :-)

joasia a ja myślałam ze czekają na te bułeczki:-D-dzięki za przepis:tak:
madlen - mam identyczne plany jak Ty:sorry2:...kuchnia już ogarnięta..do obiadku troszke przygotowane
a jak wróce ze sklepu......to może upieke te pychotki:-p:-p

Joaś pysznie te bułeczki wyglądają!!!
a dzieciaczki masz śliczne, buźki tryskają pozytywną energią:-)

dziewczyny u mnie nic lepiej.... jestem nie do życia!!! dobrze ze mama jest teraz pisze 1 palcem trzesę się nic nie pomaga jestem taka słaba:-( biorę tylko apap i ibuprofen boje się powikłan.... i to ze pozarażam pozostałych...

boli mnie dosłownie wszystko!! nawet włosy!!!

Mamcia mam pytanie:

dostałam storczyka w czerwcu ładnego białego miał ok 6-7kwiatków ale po tygodniu juz ani jednego, zeżarł mi je KOT!! włącznie z lisciami, poobryzał je, nie wyrzuciłam doniczki bo został 1 listek i teraz zaczęły wychodzic listki!! ma juz 3 nowe i czy jest szansa ze łodyga tez wyjdzie i kwiatki??

a dziś na 16tą w przedszkolu mają dziewczynki Imieniny Przedszkola i pasowanie maluchów, występują wszystkie grupy... tak bym chciała isc.. chyba wezme ibuprofen i pójde tylko jak zacznie mnie akurat telepać to nawet nie ustoje!!

Madlen to juz tuż tuż:-) cudowne uczucie prawda??

joaś - fajne dzieciaczki a słodkości mniam!
sempe - Ty to może wyleż się porządnie
katrina - ojjj ałłłł

Co do storczyka - skoro wypuścił listki to tylko czekać aż wypuści łodygę z pąkami :tak:

U nas ok. Zdrowi wszyscy póki co. Porządki pełną parą - też m.in. sortuję ubranka ;-)

cześć kochane ..ja wyszłam o 8 z domu ,pozawoziłam dzieci i od razu do Poz.na zakupy ubraniowe..

kupiłam w Orsayu moim ulubionym sklepie spodnie rurki dżinsowe takie atramentowe--> się wynagrodziłam za to hulanie :-p
i jeszcze granatową spódniczkę a'la biznesłomen i miętowy sweterek..jestem :-)

dzieciom w hm bluzeczki
Zuzi słownik ortograficzny bo potrzebuje jutro na koło ort.
i witaminy w superfarmie.

500zł wypłaciłam ..500 zł poszło :sorry2:

Natka
mówisz ,że Twój tez taki nocny marek w tych sprawach :)))

Madlen
no zaciskam zęby i przetrzymuję ..tłumaczę ..
trza czekać ..

Hana
zdrówka i wiesz przecież ,że dom tak szybko brudem nie zarasta:-p jak 2 dni sobie odpuścisz to Ty nabierzesz sił a dom aż tak nie ucierpi;-)
ściskam Cie mocno :-)
Oponki serowe - Przepis
ja ostatnio robiłam te oponki i z połowy składników wyszło baaardzo dużo -45 szt ..
poszły w mig :))

Joaś
apetyczne bułeczki ,że hohoo..
dzieciaki super ;) ukochać a starszym przybić 5:tak:

Sempe
tak ,jeśli wypuszcza listki to znaczy ,że żyje..
postaw tam gdzie kot nie sięgnie i niech dochodzi do siebie ..
no i zdrówka !!

Bedii
:blink: monż wali focha ....
nie daj się :-p

miłego popołudnia babki..
ide troche pohulać i jade po dzieci ..

hejka, ja dziś też chatę ogarniam, ale już opadłam z sił...
Jestem happy bo zakupiłam dwa malusie kaktusiki kwitnąće do kuchni i pięknie bedą zdobić okno jak im pąki się całkiem rozwiną - taka fuksja....

mamita - mój storczyk wypuścił dwie łodygi a trzecia dogorywała - jest super i za to go kocham. A nie wiesz jak mam go przesadzić czy coś - bo wypuszcza takie korzenie od spodu to chyba mu ciasno?

Zrobiłam na obiad schabowczaki bo dawno nie było, będzie marchewka ze śmietaną i ziemniory i git, wyprałam psa w szamponie ziołowym, wyszesałam gałgana - odkurzyłam chatę, wstawiłam pranie, w lidlu byłam to chyba odpoczynek się należy

Joaś mamo dzięki za przepisy - sempe!! litości dla własnego ciała nie masz!! Wyleż chorobę a do przedszkola wyślij mamę - też będzie radość i zdjęcia niech porobi - choć pewnie za późno już to piszę...:sorry2:

Bedii
ja obcinam te dolne korzenie ...storczyków sie nie przesadza generalnie ..ja jeszcze ani razu nie przesadzałam ..
smacznego obiadku:)

Katrina
matko ...niech sie w końcu ten palec zagoi bo jeszcze Ci ropą podejdzie i sie bieda narobi i trzeba będzie paznokcia ściągać ....

reklama
hej mamuski, pewnie zostane zwolniona z watku ze nie pisze ;-) ale jakos tak ten czas przelatuje przez paluchy niewiadomo w zasadzie kiedy. Mialam wolne 4 dni - dlugi weekend,to chcialam jak najwiecej zrobic cos w domciu i pobyc z dzieciakami, mialam tez migrene przez kilka dni - u nas niestety w ciagu kilku godzin temperatura spadla z 21 na plusie do minus kilka a ja wiadomo jak ten barometr, wiec swoje odcierpialam.
Swieto Dziekczynienia w przyszly czwartek, ja juz od srody wolne bo dzieci maja mini ferie wiec tez sobie troszke pobalujemy w domciu. W sobote jedziemy na imprezke do znajomych, w niedziele na dziecinne urodziny, maz z mlodszym na polnoc a ja ze starszym w kierunku Chicago o tej samej godzinie :sorry2: W kazdej chwili wolnej zajmuje sie dekorowaniem domku i jadalni na nasze indycze swieto. No i musze zabrac sie za konkretne planowanie menu. Wiadomo - indyk w roli glownej, ale co do tego? to wszystko trzeba obmyslec.

Joas - dzieciaczki jak zaczarowane, przyznaj sie ze im cos dalas na oduzenie przed tym zdjeciem :rofl2: siedza tak grzecznie ze ciezko uwierzyc. Ale fakt, jesli zaczely wlasnie ogladac tv to chyba jedyny mozliwy moment do uchwycenia takiej spokojnej pozy. No i jak spia pewnie tez sa spokojne co? bo moje wlasnie wtedy sie wyciszaja:-D Tak a propos Twoja najstarsza panna piekna dziewczyna sie robi.
I na drugi raz prosze mi takich smakowitosci nie wklejac bo slina sama do ust naplywa. Ja nie jadam macznych produktow wcale juz o cukrze nie wspominajac wiec jak mi tu takie piekne zdjecia wklejasz do zoladek zaczyna przyrastac do kregoslupa :nerd:

Bedi - u Was to jak sinusoida ten zwiazek, albo wielkie cacy albo dolujace beeee.

Katrina - az mnie palec rozbolal jak to doczytalam. A Ty wiesz ze moja mamusia kiedys przytrzasnela sobie palec ciezkimi drzwiami frontowymi i miala z nim powazne problemy. Bardzo dlugo nie mogl sie zagoic, lacznie ze sciaganym paznokciem i niemozliwoscia chodzenia przez jakis czas. Bacznie to obserwuj zeby Ci sie jakies paskudztwo tam nie wdalo.

Sempe - zdrowka zycze, mam nadzieje ze jakos w koncu sie wykurujesz i wrocisz do formy. Rosolki domowej roboty, herbatki z miodem i duuuuzo czosnku na zywca kochana sie klania.

mamus mowisz ze sie urlopujesz i odpoczywasz psychicznie.Hulaj kochana, hulaj jak ruszycie z biznesem na calego to nie bedzie czasu na poopie usiasc :tak:

hana, majqa, madlen, zuza i cala reszta - pozdrawiam i milego zycze.

A ...zuzinka - co Ty za bzdurki piszesz ze z tel nie na sie na bb odpowiadac na posty???:tak::-) przylapalam na klamstwie ooooo! :szok:

Do góry