reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Madlen 5 dni to już za chwilę:-) ja bym się cieszyła jakbym miała 5 dni do porodu:-)

Mama masz racje korzystaj intensywnie z urlopu, niekoniecznie przed kompem. A może wkleisz nam jakieś fotki z lokalu?

Hana ja się uczę przez internet, już jakieś pół roku, wzięłam się za to bo przez siedzenie w domu i brak kontaktu z językiem zaczęłam się cofać:-)

Joaś jak ja uwielbiam bułeczki z serem:-) podziel się plisss

Katrina oby ten paluch w końcu się wygoił bo sie wykończysz.

Bedismall a Ty gdzie jesteś?

A ja dziś mam luzik z obiadem bo wczoraj wiecej zrobiłam, tylko ziemniaczki obiorę i gotowe:-) posprzątałam w wiatrołapie, ułożyłam ciuchy Piotrusiowi bo Kamil kilka razy dopadł się do jego szafki i istny kocioł tam powstał.

reklama
hej
witam nasze 'stare' mamusie co to zapomnialy o Bozym swiecie i o bb - ze oprocz tego swiata realnego istnieje jeszcze nasza kolorowa wirtualna przestrzen. Witam kazda z osobna - sempe, mame, joas, hane, a zuze to oprocz nawolywania nas wszystkich to tez duzo nie widuje - chyba ze na fb jak azile:cool:
dziecko mi zasnelo i lezy na ramieniu mym wiec przepraszam za pisownie. Mnie faktycznie niemoc ogarnela totalna, bigos mialam gotowaci nie moge sie zmusic od paru dni, chyba mi przyjdzie nowa kapuste kupic. Patrys wczoraj biegunkowal - nie wiem co z nim sie dzieje ostatnio - wysypalo go na buzi i reszcie cialka - mielismy wczoraj zdjecia do sieciowek cala rodzina robic to zamiast tego lecielismy do tesco po chusteczki mokre do tylka, krem do pupy bo juz strasznie odparzona byla. Dzis mu lepiej.
Ja tez siedze w domu i skladam ciuchy, piore i prasuje - bo to nowosc - dawno sie za to nie bralam:zawstydzona/y:
Na razie to mam chwile dla siebie, po bezsennej nocce - Dominika nogi bolaly - Patrys sie budzil jak zawsze -2-3 razy na flaszke, Dominik sie wiercil i stekal to poszlam z nimi spac - no to nasz Jas wedrowniczek powedrowal spac do taty i tak sie tulalam od lozka do lozka, w miedzyczasie zbalamucilam meza bo juz zasnac nie moglam. Jeszcze zglodnialam i o 5 mi sniadanko do lozka nosil:rofl2:

Joas Arti zaraz 2 latka konczy!!!!! Robisz mu urodzinki? Gratki spadku wagi:tak:

Natkaa - zuch dziewczyna nagotowala na dwa dni a ja sie lenie jak malo kto

Madlen - rany, ja to bym cala chodzila jak bomba - 5 dni do porodu - wcale mi nie teskno do tego bolu a potem wiszenia na cycu - 3 wychowalam, hehe i mi styka....

Mamo co ty za dolinki lapiesz? Przeciez wszystko ci sie uklada tak jak chcialas :confused:

Zuza zostaw tego fb i do nas wpadaj i pisz

pawimi a ty to gdzie?? Swieto dziekczynienia to nie wiem kiedy ale juz chyba moglabys sie odezwac co u ciebie?

ide na drzemke dla urody...ktora sie juz doczekac nie moze na premiere sagi? Musze z kims sie wybrac do kina

własnie wróciłam od lekarza, tzn przyprowadzili mnie
unhappy.gif
poszłam rano na manicure ale po 30min nie mogła juz mi pomalować paznokci tak mnie trzęsło zaszłam do przychodni temp 38 trzęsłam się jakbym miała padaczke!!! chcieli pogotowie wzywać!! okazało się za mam prawdopodobnie grypowe zapalenie gardła i stawów... piersi ok.. nie dostałam antybiotyku, mam leżeć ale teraz stoje na stojąco bo nawet posladki mnie bolą....jutro zmienia przychodnie i lekarza...dobrze ze mama przyjechała...chyba z 5lat nie miałam gorączki czuje się jak zdechły pies...

pozdrawiam i buziaki dla wszystkich wróce niedługo

Sempe szybkiego powrotu do zdrowia.

Bedismall ja chętnie bym skoczyła na zmierzch:-)ale M. mój nie do końca przepada wiec pewnie obejrzę dopiero za jakiś czas, bo sama nie lubię chodzić do kina. Nie dziwie się że nic Ci się nie chce po takiej nocy. Oby Patrysiowi nie wróciła biegunka.

Lecę zaraz po Piotrusia. Kurcze przeszły mi mdłości a teraz męczy mnie zgaga, masakra jakaś, znacie jakieś sprawdzone sposoby na walkę ze zgagą?

Bedii
jaaaaaaaaaaaaaaaa się nie mogę doczekać premiery ;)))
mam w domu wszystkie filmy na dvd(prezent od męża )
i czekam na tą ostatnią część..
a książki czytałaś ?? bo ja wszystkie jednym tchem hahahahaaa...czuję sie jak nastolatka ;))

mówisz,że zbałamuciłaś mężą nad ranem ;))) mój ostatnio mnie wykorzystał po północy --> ja juz spałam a tu nagle zanim sie ogarnęłam akcja w pełni :-D:-D

Natka
oby się udało wyjść na Zmierzch ;)

Bedii,Madlen
remon w toku ..narazie jeszcze kolorów nie wybieram bo czekamy aż elektrycy zmienią prąd bo jest za małe natężenie i żeby nam korki nie strzelały trzeba zmienić ..doprowadzić 5 zlewów ..potem nida gips na sciany ,płytki na podłogę ,podwiesić sufity i dopiero malowanie :)
także jeszcze trochę przed nami ;)

pozdrawiam i mykam po Mikusia...obecnie wystawia moją cierpliwość na próbę ...jakiś dziwny okres ma teraz--> takiej wrażliwości jakiejś...
jak Mu coś powiem nie tak to zaraz mówi-"tak ,bo ty mnie nie kochasz mamo"
nie wiem skąd mu się to wzięło ??????????
trzeba przetrwać --> jakie mam wyjście ..zapewniam ,że kochan i przygryzam zęby ..

Hanuś
zdrówka dla synka...przyda Ci się trochę odpoczynku w domku:))

Azile ???????????????

Sempe
o matko!! trzymaj się kochana i zdrówka życzę ..ale Ci się porobiła ..
ehhh ta jesień i choroby ..

ja powiedziałam moim domownikom ,że leki drogie i wprowadzam zakaz na chorowanie i póki co skutkuje :-p

hejka! wlatuje na chwile bo zaraz musze dzieci odebrac z harcerstwa i pilki bo jak ciemno to sie bojaisc same.
prosze mnie nie obgadywac. z fb korzystam z komorki a na bb nie moge na komorce dopisywac postow wiec zostaje tylko komp

pozdrawiam

Hej :)

No jakoś daję radę z moim metrażem już kilka ładnych lat ale teraz skoro mogę sobie ulżyć - jestem na tak

Przepraszam, że nic nie odpiszę ale mam mało czasu.
Pozdrawiam.

Mama mój M.też często się tak "podłącza" w nocy:-) i nie powiem żebym miała coś przeciwko:-)
Powiedziałam M. że od piątku puszczają w kinie ostatnią część zmierzchu a on "ja to za tym nie przepadam" także nic się w tej materii nie zmieniło.
M. znów na górze, ja już po kolacji i zmykam spać.
Dobrej nocy

e to ja dziewczyny w zeszłym roku szłam na sagę spita wińskiem, zostawiłam męża z 3 dzieci i znajomymi, i poszłam w tango, znaczy się do kina z paczką - babski wieczór typowo. Z racji że mój małżonek ma inne zainteresowania raczej rzadko wychodzimy razem i wcale o to nie zabiegam, nawet mi jego towarzystwo przeszkadza...dziś wpadł po całym dniu, zabrał pilota, warknął na wszystkich i zasiadł pan i władca przed tv na meczyk. Jeszcze rzucił do mnie że nie będę teraz serialu kończyć bo on nie chce po nocach meczów oglądać. No! Także nie wiem o co kaman ale znowu jakąś wojenkę prowadzi:eek:

sempe zdrówka!!

mamo jak samopoczucie

zuza no dobra będzie ci wybaczone;-)

bigos podgotowany, obiadu nie było za to i chęci do gotowania tyż nie:no: Zrobiłam dzieciom jacket potatoes z tuńczykiem i kukurydzą a Patryś i tak na diecie. Mąż zadowolił się kanapką. Ja zdycham bo jak zwykle mam mdłości wieczorne. Prysznic i resztę znowu trza na rano przełożyć, eh:baffled:

reklama
witajcie Mamusie

Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka życzę, niestety teraz pora sprzyjająca chorobom - Sempe trzymaj sie dzielnie kochana i szybciutko zdrowiej.

Mama - no dzisiaj to juz przeszłam sama siebie!! przejechałam po paluchu kółkiem od wózka ta dam!!!!

Madlen - no ja mońdra sobie zrobiłam kujjjj nożyczkami i zrobiło się takie brzydkie coś, co boli i sie paprze. Ale chyba idzie ku lepszemu.
Kochana za Ciebie trzymam kciuki, bo to prawie JUŻŻŻŻ

Natkaa - chciałabym już mieć NORMALNY palec taki jaki był przedtem i dążę do tego.

Jeszcze raz dużo zdrówka i miłego dnia Wam życzę.

Do góry