reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

witajcie

Bardzo intensywny dzień dziś mieliśmy. Był u nas kolega, który kiedyś mieszkał koło nas, a teraz mieszka i pracuje w Dublinie. Chłopaki wczoraj trochę porządzili, a dziś kolega zaspał na autobus.... wiedziałam, że tak będzie. Wieczorem miał być w pracy i tu nasunęło sie pytanie - co teraz???
Odwieźliśmy go do miasta niedaleko naszego Town, bo stamtąd miał więcej połączeń autobusowych (spóźnił się tylko godzinkę, ale wcześniej zadzwonił i dał znać, że będzie później).

A my przy okazji będąc już we MIEŚCIE zrobiliśmy zakupy. Kupiłam dla Kubuli kombinezon na zimę i śpiworek do wózka, bo przesiedliśmy się już do spacerówki (gondolka za mała).

reklama
azile współczuję nerwów...Biedny twój m....zdrówka życzę i jak będziesz mogła to skrobnij czasem jak się czujecie...i gratki rosnącej panny:tak: Trzymaj się kochana

witajcie ..ja wczoraj dostałam @ i już wiem czemu takie nerwy miałam ...

Natka
powiem szefowej..nie chcę sie zniżać do jej poziomu z zachowaniem ...w umowie mam ,że 2 tyg .przed wygaśnięciem umowy jedna bądź druga strona ma poinformować co i jak...
a Max oki:)

Azile
o kurka ...mam nadzieję ,że z ręką M bedzie wszystko dobrze ..&&&&&&!!

Bedii
uściski poranne :)

Hana
jak tam ..co tam ??

my za 1..1,5h na basen ..to znaczy rodzinka bo ja nie:sorry:
miłego dnia choć aura za oknem nie powala :eek:

jest 11 godz a już jestem padnięta a porządki prawie nie ruszone. Teściu organizuje zabawe dla AA i chciał żebym mu upiekła placek i oponki, więc jestem cała w mące, ostatni raz coś takiego , więcej już się nie dam w kopać, oczywiście ja mam tylko upiec a on wszystkie składniki mi przywiezie, ta jasne, nawet się nie zapytał czy czegoś nie potrzebuje, ba co chwilę wpada po coś , a tego nie masz , a tamtego, czy ja hurtownia jestem. Z tym obiadem na Wszystkich Swiętych pewnie będzie podobnie, tylko koszty przygotoania takiego obiadu i ciasta są wysokie, ja za wszystko płacić nie będę, ja chce coś takiego organizować to dostanie paragon i niech kasę wraca. Na dodatek mu odbija, bo dwie osoby przyjadą same więc aż o 3 osoby będzie mniej to on sobie wymyslił że zaprosi syna swojego brata, ocipiał, od razu mu powiedziałam że jak chce to niech sobie zaprasza ale nue 1 listopada. Nie dosyć ze tyle osób, będę musiała zachrzaniać, do tego problem z miejscem do siedzenie a on chciałby wszystkich zapraszać. a pomóc mi nie pomoże. On to by postawił pętełko kiełbaski i kromke chleba, a do stołu goście będą na zmianę siadać żeby się najeść. no mam dosyć, ja umyje podłogę a on sobie wejdzie w obsranych kaloszach , sorki, i sobie chodzi po kuchni i ma to gdzieś bo przecież on ma czyste:szok:, a mog.ę sobie mu mówić ile chce, nie ma rreakcji., podobnie z łazienką.

no szlag mnie trafia, a jak coś to on taki biedny, do niczego nie dopuszczony, o niczym nie wie, wiecie wielkie tajemnice przed nim mamy, robia się taki jak jego mama aż się boję co będzie dalej. Zresztą sie chyba robie coraz bardziej wredna, a jak bedę miałą spory brzuch to będę miałą doskonałą wymówkę, idę upiec resztę, a po poł€dniu mam zamiar jechać do rodziców.

mam nadzieję ze macie lepsze humory
pozdrawiam

lenka - ja Cię doskonale rozumiem. U nas też 1-go będzie sporo osób a każdy liczy na obiad, kawę i ciasto. A ja ze wszystkim sama. Tyle, że tato kupi wędlinę i mięso. I dzieci przypilnuje a co! I też np. wychodzi na ogród w pantoflach a potem po dywanach chodzi :/ Męskie rozumowanie... A brzuszek też mam podobnie duży :)

azile - współczuję, oby wszystko się zagoiło i przeszczep nie był konieczny - ehh ta nasza służba zdrowia ...

mama - no to humorek usprawiedliwiony ;) A taki odkurzacz ma mój kumpel ale nie jest specjalnie zadowolony, że szybko się rozładowuje i nie wszędzie odkurzy. On ma z firmy POWERMED. Oby Twój lepiej się spisywał. Ja czekam aż pójdę na L4 wtedy zafunduję sobie karchera piorącego :-)

katrina - ja jutro wybieram sie po obuwie zimowe for all ... a nie lubię w niedzielę ... Za duży tłok ale mężuś nie da rady inaczej :/

bedi - co do psa ja do swojego ostatnio nie mam cierpliwości ... Póki co mieszka na podwórku cały dzień na noć idzie spać do garażu (ocieplony z ogrzewaniem). Śmieci mi okropnie wrrr.

Ja już się odsprzątałam. Zostało umyć podłogi. Ugotować obiad i skoczyć na zakupki spożywcze. No i poprasować (?).

Miłej soboty :)

Lenka
nie daj sie teściowi ..
wygarnij co trzeba ..bez przesady kurcze mać ...

życzę chwili odpoczynku u rodziców:tak:

Majqa
mój Max daje radę ..ja nie mam wielkiego dom więc naładowanie baterii w zupełności wystarczy ;)
poza tym ja lubię minimalizm i nie ma dużo mebli ... a te co mam są na tyle wysokie ,że sobie pod nie wjedzie...
póki co mi pasuje wsio..

powodzenia na zakupach---> oby dla każdego udało sie coś kupic i miec już to z głowy ;)

a my na basenie od 12.45...
mąż i dzieci szaleją a ja za szybą bo mam @...
była kumpela z pracy i pogadałysmy przy kawce prawie 2 h i teraz odpaliłam sprzęt bo pewnie jeszcze trochę tu posiedzę --> niech sie dzieci wyszaleją :-)

miłego popołudnia :))

Lenka
narobiłas mi smaka na oponki ..idę szukać przepisu ;))

chata ogarnieta więc mi też lepiej
miałam jechać ale nie chcę mi się , co dopiero skończyłam sprzatać i leń mnie ogarnął .Zaraz pójdę do wanny się zrelaksować:tak:

Mamuś tu masz fajny prze[is, takie bardziej pączki ale pycha Moje Wypieki | Amerykańskie doughnuts - pączki z dziurką

Majqa no to prawie ten sam etap mamy , tylko ja póki co dwójeczkę, no nic , to sił życzę.

Ja to byłam nauczona że miejsce psa jest na dworze i tak szczerze to nie wyobrażam sobie mieć go w domu, dla mnie po prostu śmierdzi i ta sierść. U nas są dwa duże psy, mają budy, ale spuszczane są regularnie, wiem że dla niektórych to jest nie do pomyślenia , no ale cóż, i mamy małą suczkę co sobie biega i śpi w oborze.Miała 6 szczeniaków , jeden już wydany, szukamy chętnych na resztę.

lenka - u nas zawsze pies mieszkał na dworze z tym, że jak zimno bardzo to wpuszczamy do garażu też mnie ta sierść wkurza. Lubię psy i koty ale od kiedy mam dzieci wkurza mnie jak mam sierść tu i tam :/

Ja jeszcze babkę upiekłam bo nic do kawy nie mam :( Dzieciaki już po kawałku zjadły :)

majqa - ja i mąż buty mamy, Kuba na tę zimę nie potrzebuje, a Alince kupię w czwartek ( w Lidlu maja być zimowe buty, kurtki i spodnie takie jak narciarskie). A powiem Wam, że tutaj buty zimowe to tylko z wyglądu zimowe przypominają, zero w nich ocieplenia. Te z Lidla śniegowce jeszcze są najlepsze.

reklama
hej wieczorkiem moje miłe
sącze kawke-ale taką pyszniutką z expressu - latte:-p w nałóg wpadnę---ale na rocznicę sobie zafundowaliśmy i ciągle o niej marze:-D

byłam u babciuniki---tak mi szkoda:-(gdybym to była ja:-(---to ja już bym chciala do Tego na górze... straszne to wszystko---mama i ciocia starają się jak mogą i bardzo wspołczuje cioci i podziwiam ile serca wkłada i chcialabym pomoc...ehhhh

lenka - smakowitości tam robisz---sliczny brzuniu i sporawy już:tak:
mamusia- no to nerw usprawiedliwiony-to się rodzinka wymoczyła:-D--- robocika takiego sprytnego masz---fiu fiu --- mi m tez chciał nabyć ale ja wole po swojemu---a poza tym odkurzając rozgrzewam się---a w zimie to jak znalazl.... co tam teraz porabiasz?
azile - współczuje wypadku m ---matko jedyna:szok:
majeczka - też popiekła- to się wpraszam:-p---ja nawet chleba nie mam:-p trzeba resztki powyjadać- a jutro świezy nabede:confused:
katinka, bedi, joas zuzia, pawimi, natka, patik--- i wszystkie - pozdrawiam
miłego wieczorku

Do góry