reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Katrina - gratulacje!!!
Zuza - to nic trudnego, to mocno skwaszone i pelnotluste mleko (tak jak prosto od krowy i niepasteryzowane) po prostu przelewam przez gaze oddzielajac serwatke i po kilku godzinach jak juz ostatnia kropla spadnie utworzony ser miele recznym mikserem z truskawkami i miodem, albo z jakims innym owocem ktory mam pod reka, lub ze szczypiorkiem i czosnkiem na taka gladka mase i tym smaruje im bulke czy kromke chleba. Moje dzieciaki uwielbiaja. Ostatnio sami sie upominali zeby im zrobic. Ten ser moja tesciowa i ciotka m. uzywaly do pierogow, podobno bardzo dobre mleko wg. nich kupuje od gospodarza, jest naprawde super tluste i nawet grudki masla same sie odkladaja na tym "twarogu" bez ubijania. To jest jakas specjalna odmiana krow, nazywaja sie Guernsey (takie mleczno-brazowe) i karmione sa wylacznie trawa bez zadnej sztucznej karmy stad ponoc wyjatkowa jakosc mleka. No ale Ty sie pewnie lepiej znasz ode mnie, ja to tylko wyczytalam u ekspertow , nie mam praktycznej wiedzy;-) Mozecie sie smac ale czasem widzac jak zanieczyszczona jest ta zywnosc ktora nam oferuja mam ochote na swoje kury i krowke na mleko. Niestety maz mnie wysmial :-D

reklama
dzieńńńńńńńńńńń dobryyy

choć dziś to bardziej ---> bry:confused2:
u nas taka mgła,że świata nie widać :eek:jechałam 10 na godzinę bo normalnie mleko..
ale dzieci porozwożone,ja już po śniadanku..kuchnie ogarnęłam ,teraz biorę się za resztę..

Pawimi
witaj :) i przyjemnej wizyty życzę :)

Zuz inka
jak tam u Was walka?? zakończona??
a Estera jeszcze 2w1..już ma serdecznie dość:sorry:

Wisieńka
a co się stało ,że P.wyjazd nie wypalił????? nic nie mówiłas jak wczoraj rozmawiałyśmy ....
kurka siwa no.....

Katrina
Kubula był dzielny na szczepieniu???
a Ty??

Natka
Patik
Majqa
Lenka
Joaś
Weroniczka
Hana
Sempe
Madlen
Azile
i reszta Gangu Olsena
piszcie jak tam u Was???

smacznej kawy,herbaty,drinka ---> co tam która lubi;-)oby tylko dzień był miły ;)

pa lejdis ;)

hej!

melduję się z rana:-) Mój Zosiaczek znowu wojował w nocy, chyba ją rączka bolała, bo po szczepieniu zrobił jej się rumień i ma opuchliznę:-( teraz jeszcze odsypia nockę...

ja mam w planach spacerek bo słoneczko pięknie świeci, choć zimno ale co tam;-)no i jak zwykle mam problem co z obiadem, nie potrafię nawet stwierdzić na co mam ochotę:sorry::baffled:

Katrina Gratulacje:-):-):-)

Miłego dzionka:-)

Witam i ja z tego zimnego rańca... :crazy:

Masakra ale rano bylo -3 prawie, do tego mgła która jest do tej pory.... wrrrr.....

Hymm...
Ja dzis w domu z Mikim, po mame bede jechac chyba...
dzieciaki w szkole....
Jak mama wróci ziemniaki bedziemy przebierac :tak:
Takze zleci troszke dzien, zreszta dzis juz piątek :szok:

Buziaki,
sorrka ze tylko o sobie ale jakos zamotana jestem.
Nadrobilam a niewiem co odpisac :-D

Dzień drobny!!! Tak, tak rozmienia mi sie na drobne, niestety siadłam przy kompie. Zimno, mgła LISTOPADOWO, brrrrrrrrrrrrrrr
Mój Marcin wczoraj miał 10te urodziny!!!! Tak kochane od 10 lat jestem mamą :-)
Wpadałam napisać Wam, a szczególnie BEDISMALL - ten film Hope Springs - Dwoje do poprawki to tylko z facetem trzeba obejrzeć. Niesamowite jest to, ze słowami Kay - głównej bohaterki - można wytłumaczyć co dzieje sie z kobietą, co ona czuje i jak czuje.
Bedismall - więc jeśli możesz obejrzyj to ze swoim chłopem - może jako część łamania lodów, dokładnie wiesz jakich.

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Zajęcia dodatkowe moich dzieci:
- Karolina gimnastyka artystyczna i basen, koło plastyczne
- Marcin - piłka nożna, basen, mówi o kole matematycznym :-)
- Bartek - basen, koło plastyczne

Basen - całkiem prywatnie, Starsi chodzą już 3 rok, mają karty pływackie, Bartek ma lekcje indywidualne. Koło plastyczne, gim.art.. piłka nożna - po lekcjach w szkole ale dodatkowo płatne. Marcin gra w szkolnej drużynie, ma mecze ligowe raz w tygodniu :-)

Dzięki Joasiu. Kamień z serca. Choć szczerze bardzo zawiodłam się na mężu. Ach... ale to dłuższe opowiadanie nie na główny.

A u nas zajęcia dodatkowe wygladają skromnie ale cóż kasa nas trzyma:
Staś- zajęcia dodatkowe z matematyki i basen darmowo ze szkoły oraz zuchy 4 zł miesięcznie :-)
Tadzio - basen i piłka nożna
Małgosia basen i Klub Kubusia Puchatka czyli zajęcia rytmiczno- ogólno rozwojowe 100 zł semestr.

reklama
Do góry