reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Jestem i ja!
Dzieciolki uspione tylko szynszyl gania po klatce :-D Dzieci dzis robily projekty klatki z postkami hamakami itd maz jak wroci to zrobi, na razie gniezdzi sie w malej pozyczonej.

Liza ja niestety tortu czekoladowego nigdy nie robilam bo dzieci uczulone wiec nie pomoge :no:
Weroniczka szybkiej sprzedazy &&&
Mamo powodzenia w planach &&& Ciesze sie ze Esterze cos sie jednak sprzedalo. Daj znac jak urodzi!
Bedi w formularzu ktory podpisujesz do mopsu jest malym drukiem z gwiazdka ze jesli ktores otrzymuje jakikolwieg dochod z zagranicy to masz to zglosic pod kara grzywny bo wtedy zadna kasa sie nie nalezy
Monika ja tez nie widzialam rano wszystkich suwaczkow dopiero teraz!!!

Pozdrawiam!

reklama
Witajcie,
dzieki za pomysły bedi, pawimi a linka mozesz wstawic do tego bloga bo niewiem czy to ten co znalazłam... :dry:
lenka i jak tam?????????
Wisianka kciuki zacisniete bardzo mocno.... trzymaj sie!!! :*
Monika witaj, my sie nie znamy jeszcze chyba :-)

No i dzieci w szkole, w domu niby mam ogarniete no i tyle :p Miki bajke oglada...
Pranie na dworze juz schnie.
Milego dnia babki :-)

a ja powiem tak, maluch sobie fika, ma 3 cm, serduszko bije, nt zmierzone i jest prawidłowe, póki co wszystko ładnie pięknie, fasola nawet nadgoniła te 3 dni które brakowały licząc od owu, termin na 29 kwietnia
tylko jest jedno ale...
doszedł do tych staruych wyników z tokso i wypisał mi skierownie do pani docent która zajmuje się tokso w ciąży, zeby ona to jeszcze skonsultowała,niby tak dla pewności że wszystko jest ok,i żeby on też był spokojny że z tej strony jest dodrze. Stwierdził że się mam nie martwić, no ale jak. Zresztą jestem na niego zła , bo jak byłam u niego na kontroli po zabiegu to powiedział że mam tylko powtórzyć IgG i jak nie wzrosło to można się starać a teraz jakieś konsultacje.W końcu dał mi skierowanie do laboratorium zebym zrobiła jeszcze raz te badania tylko w innym , bo te stare wyniki to takie trochę jakby na odpieprz zrobione, no i wtedy zobaczymy co dalej, chociaż wydaję mi się że bez wizyty w Poznaniu się nie obędzie. Byłam dzisiaj w labo, wyniki będą po południu,możliwe że czeka mnie branie przez całą ciąze pigułek i zamatrwianie sie czy wszystko jest dobrze, do tego multum badań po porodzie. Wmawiam sobie ze skoro w maju awidnośc była wysoka i już wtedy zarażenie było z przed tamtej ciąży i niby wtedy ju.ż nie zagrażała, to teraz tym bardziej po tych 2 miesiącach, sama już nie wiem co myśleć,
ta radośc ma w sobie gorycz, boję sie powtórki z maja, boję sie ze moje dziecko może sie zarazić

hejka :-)
Liza ja tez mysle,ze najlepiej to zrobic biszkopt i krem czekoladowy ;-)
Lenka zlecil dodatkowe badania,aby miec pewnosc,ze wsio dobrze;-)..wiem,ze sie martwisz ale nie nakrecaj sie..bedzie dobrze :tak:;-)mysl pozytywnie ;-)
Patik ja tez sie wierce w nocy..,ale jeszcze troszke trza wytrzymac :tak:
Zuza ale przeciez rodzinne chyba mozna pobierac,jesli maz przebywa za granica ,czy tez nie ?? kurcze teraz sama zaczynam sie lekac,czy czasami mnie nie beda w PL scigac..:-(
wsumie bralam krotko,bo jak M.wyjechal to ja po 4m,dolecialam z dziecmi do niego a z rodzinnego i tak zrezygnowalam szybciej bo chyba miesiac albo nawet 2przed wylotem
na razie poki co u mnie cisza..ale z nimi to nigdy nic nie wiadomo :wściekła/y:,a z opieki w tym czasie ,co go nie bylo,nie korzystalam...
Wisienka nie wiem,o co kaman,ale zycze duzo sily i spokoju ;-) &&&&&&,aby wsio bylo si :tak:
od jutra bedzie mnie mniej..moze nawet znikne na troche,ale M.zaczyna od jutra urlop,wiec po malu zaczynamy pakowanie,trza pozalatwiac troche spraw,pozmieniac adresy etc..a potem chyba bede bez neta:-(...ciezko bedzie ,ale dla mnie tak lepiej,bo nie bedzie kusil :-D
a chce jak najszybciej ogarnac ten przeprowadzkowy misz-masz i zaczac przygotowania na narodziny naszej Pysi,bo czas ucieka,a ja daleko w polu...a nigdy nie wiadomo,kiedy okruszkowi przyjdzie do glowy,aby zaczac sie rodzic :-)
pozdrawiam cieplutko i prosze o mnie nie zapomniec :-D

czesc laseczki
no wiec sprawa z urzedasami rozwiazana, choc nie pomyslnie dla nas:no: jest juz zaplacone co trzeba bylo, zeby odsetki dalej nie rosly,zadzwonie do nich w przyszlym tygodniu upewnic sie ze wszystko maja. No nic. Dostalismy po kieszeni.
Zuz - inka dziekuje za info i mialas w 100% racje niestety.Ale nasz blad. Teraz juz wiemy co i jak.
Patik dzieki za wklejenie linka.
Liza to ten blog co podała Patik. Podziel sie wrażeniami już po wypróbowaniu, hehe.

Patryk mi się całkowicie rozłożył.Robimy mu inhalacje z soli fizjologicznej ale niezbyt to pomaga:-( Ja obdzwoniłam rano urzędy to i od razu mamę i siostrę i babcię. Ta biedna się rozpłakała że w końcu dałam znak życia po 3 miesiącach. :zawstydzona/y:Kolejna paczkę nam szykuje a my się próbujemy wymigać bo nam to same problemy sprawia i praktycznie pól paczki do śmieci idzie. Eh...
Poczytam co u was

madlen ja nie chę cię martwić ale z tego co ja skumałam i co zuza mówiła to wychodzi na to że pobierałyśmy bezprawnie

lenka kurczę to jakieś niedopatrzenie ze strony tego lekarza:wściekła/y:Myśl pozytywnie ale porób wszystkie konieczne badania bo co innego można zrobić? Dzidzia najważniejsza choć nachodzić się trzeba. Ściskam cię i trzymam &&&&&&&&&&&&& za badania:tak:

reklama
bedi szkoda..ale Polak madry po szkodzie :-(
zdrowka dla syna ;-)
to jak jest wkoncu ztym rodzinnym...,jesli maz przebywa za granica i tam nie pobiera zasilku rodzinnego na dzieci to w PL nam tez sie nie nalezy???
edit
bedi nim zadalam zadalam pyt.to dostalam od ciebie odowiedz ;)
to po kiego grzyba mi babka wurzedzie miasta gadala,ze jak jedno z rodzicow pzrebywa za granica i ma legalna prace to moge wybrac gdzie chce pobierac zasilek rodzinny ??
ja pikole..kazdy gada co innego...i badz tu czlowiku madry...

Ostatnia edycja:
Do góry