reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Fasolka właśnie tego obawiam się najbardziej, juz drugi poród był masakryczny a trzeciego to sobie nie wyobrażam jak ma być jeszcze gorzej. Córeczka śliczna i najważniejsze, że zdrowa.

Patik a na ile lat mieliście kredyt, może udałoby wydłużyć czas kredytowania? My teraz jesteśmy w takiej sytuacji, że spłacamy kredyt i żyjemy z jednej pensji i tych marnych groszy, które dostaję z UP ale mam nadzieję, że jakoś przetrwamy ten najgorszy okres.

Co do imienia dla trzeciego synka to nie mam pomysłu, bo już przy Kamilku był problem, mam dwa imiona które mi się podobają, ale M. nie akceptuje:angry:

reklama
Witam wieczorkiem
Ogólnie padam...
Weroniczka jak tam sprzedałaś m? Ja w ogóle nie w temacie i nie wiem czemu sprzedajecie???Jak możesz to napisz bo jestem ciekawa
Katrinka pozdrawiam
Fasolka współczucia porodu. Moja przyjaciółka też niedawno rodziła ze straszną połozną. Ma okropne obrażenia po tym porodzie.To było drugie dziecko i sporo mniejsze od 1. Złozyła skargę w szpitalu do izby pielęgniarek i połoznych a nawet do rzecznika praw pacjenta i prasy. Szpital w którym rodziła podszywał się pod akcje rodzić po ludzku a nic z tym wspólnego nie miał. Połozna traktowała ją strasznie i po prostu nie szanowała jej praw. Żadnych, nawet do korzystania z wc...straszne. Mam nadzieje, że ta okropna baba wyleci z pracy i nie skrzywdzi już nikogo a jej kolezanki bedą miały to za przestrogę
Natkaa a może Maciuś)))) U nas też z kasa krucho. Pracujemy obydwoje i zarazbiamy nie najgorzej ale opłaty nas zjadają. Po ciązy byłam na zaległym urlopie w czasie którego nie dostawałam premii bo moja premia jest uznaniowa i jako taka nie wlicza się do wymiaru wynagrodzenia za urlop. W tym czasie musieliśmy rehabilitować Milę i oczywiście zapożyczyliśmy się. Potem Mila chorowała i ja byłam z nią na l4, też bez premii i 80% dodatkowo a koszty straszne. No i cóż teraz musimy to spłacać a niestety wszystko coraz droższe i pieniędzy w portfelu coraz mniej zostaje
Miłej nocki

Wisieńko nie wiem czy sprzedałam bo ludzie najpierw oglądają potem muszą przemyśleć sprawę i dopiero dostaję odpowiedź.I to jest chyba najbardziej stresujące. To czekanie czy za kilka dni się odezwie telefon czy nie :eek::eek: A mieszkanie sprzedajemy bo kupiliśmy większe :-) I teraz to nowe próbujemy doprowadzić do ładu żeby się przeprowadzić. Problem polega na tym że mąż od wczesnego rana do późnego wieczora jest w pracy i nie ma czasu tam nic robić :-( Ale dziś była architekt i poddała nam kilka fajnych pomysłów :-)

Fasolka - mój trzeci poród był super, jedyny mały minus to taki, że tez mnie położna nie nacięła i też bardzo popękałam. Goiło się dość długo i bolało bardziej niż ran po nacięciu.
Nie mówiąc o tym, że i pęcherz miałam naderwany lub pęknięty, bo tez zszywali i sprawdzali czy "działam" jak trzeba. Ale..... było minęło!!!! Teraz mój kochany Księciunio śpi i słodko sie uśmiecha, a to najcudowniejszy widok dla matki.

Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich.

Wisienka - będzie dobrze!!!

hej hej
jade jutro z siorka do mojej kumpelki to sie zapoznaja bo sa w podobnym wieku,hehe, gadam jak ich mamuska. Wpadlam tylko podpisac liste, poczytam co u was i lulu bo nie wyrabiam na zakretach

mamo &&&&&&&&&&&&&&&& za twoje plany biznesowe
fasoleczka wpadaj do nas, zapraszamy goraco
sempe jak rwa kulszowa? zdrowka zycze
joas zapracowana kobietko co u ciebie
zuz-inka co tam na froncie? oby wyszlo wszystko na plus i tego wam zycze

poczytam was i dobranoc

WITAM!!!
Katrin, Fasolka- Wspolczuje ciezkich porodow. Niestety czesto cos sie zdarza. Dobrze ze juz jest po:)

U mnie dzis starsze dzieci ruszyly do szkoly. W domu zostal Domini i pewnie zostanie do konca tygodnia. Moze ruszy do przedszkola od poniedzialku.
Martusia ma nadal katar, ale na szczescie ciagle nie wielki, do tego jakos w nocy tez jej nie dokuczal.
Ciagle mam remon i marze o wykoczonym domu. Pewnie za pare lat zakonczymy remonty.
Pozdrawiam was wszystkie:)
LIza co u ciebie???????

kochane babki ;))) dziekować za &&&:)

wczoraj wróciłam po 21 .oo Toma zawiozłam na siatke i poprostu padłam ...
sprawa wyglada tak ...
lokal faktycznie w fajnym miejscu ..
babka ugodowa i do dogadania--->byłyśmy u Niej po oglądaniu lokalu na herbacie ...
muszę dziś zadzwonić do sanepidu i zapytać jakie są wymogi do otwarcia kosmetyki i fryzjerstwa...

a z "gorszych" rzeczy to lokal jest do remontu ....to znaczy na podłodze są plytki ,ale takie szaro bure ,że trza je zmienić ..w "moim" pokoju są na ścianach panele ścienne i trzeba je zerwać ,zamontować nidę gips albo płyty gipsowo-kartonowe i pomalować ..
u kuchni też są takie panele na scianach i też trzebaby to zmienić ..
w moim pokoju doprowadzić wodę bo muszę mieć zlew..

nakłady finansowe nie będą duże tylko masa roboty bo najpierwsz trezba zdjąć czy skuć a potem zamontować ..chcemy jeszcze w 2 pomieszczeniach na połowie dodwieszany sufit ...

P.Jola pozapisywała wszystkie postanowienia ..podzwoni ,popyta wśród znajomych kto mógłby co porobić i da nam znać ...

jeśli sie dogadamy to może zacząć remont ze spokojem bo ma czas do grudnia ...my w styczniu rejestrujemy się na bezrobociu i wystąpimy o dofinansowanie ...jak sie sprawy potoczą to sie okaże..jak nie wyjdzie to trzeba brać kredyt....:sorry2:

najważniejsze jest to ,że jeśli znajdzie odpowiednie osoby do remontu to my dopiero od 1 lutego będziemy jej płacić wynajem ...
przed zaczęciem remontu podpiszemy umowe ,że będziemy od lutego ten salon wynajmować ..

co myslicie babki ...pchać się w ten remont czy wynajmować już gotowy????

na nowych osiedlach ceny najmu to 3500-4500zł i wiecej a ta baka od nas wzięłąby 1500zł..bo ten lokal jest w kamienicy...

wszystkie Was ściskam i dziękuję za ciepłe myśli ..pisałam tego posta dłuuuugo bo ciągle mi sie połączenie z netem rozłączało .......

Weroniczka &&&&&&&&&&&&&&& za sprzedaż ..

Wisieńka wytchnienia ;)

Azile uściski dla dzieci ;)

Katrina,Bedii powitać ;)

Hana ?????????????????

Pawimi??????????????

Joaś mam nadzieję ,że znajdziesz czas na kawkę :)

Patik,Madlen,Majqa ,lenka uściki :)) i ciężarówki głaskać brzusie :)

Ciagle mam remon i marze o wykoczonym domu. Pewnie za pare lat zakonczymy remonty

Taaaaa my juz 13 laT remo0nujemy i konca nie widac tyle ze adaptujemy pomieszczenie wedlug potrzeb i rosnacych dzieci

Co do zabawek to moim dzieciom przynioslam z zaprzyjaznionego sklepu pudla kartonowe pomalowali ozdobili i w nich trzymaja zabawki. Na polkach Ania ma kolekcje aniolkow i konikow ale sama dba o porzadek bo juz starsza. Sa jeszcze szuflady pod lozkiem co tez jest super pomyslem i tam maja maskotki a w drugiej klocki. Otwartych polek u chlopakow wogole nie ma bo nawet ksiazki wiecznie rozsypane byly

Mamo cena za lokal rewelacja wiec brac!!! Remont zrobicie i bedziecie przynajmniej mialy tak jak bedziecie chcialy. Szkoda ze daleko mieszkamy bo bym Ci meza do remontu podeslala umie i plytki klasc i regipsy na hydraulice sie zna i na elektryce...nawet szafy przesuwane robi itd
Maz sie na ta zagranice zaparl i zadne blizsze adresy mu nie leza :dry:

Pozdrawiam

reklama
Jestem i ja

Mama05 - jasne ze brac super cena i zrobisz tak jak bedziesz chciala TY! :tak:
azile u mnie po staremu ;-)
Danielek chorował od poniedziałku i dzis jeszcze w domku ale jutro go puszczam do szkoly nie ma co :-)
A Miki własnie polozony spac... ;-)

Teraz postaram sie zaglądac czesciej ;-)

Do góry