reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej Laseczki,

u mnie trochę zawirowań i weekendowych gości, dlatego nie pisałam ;-)

Witam nowe mamusie - Mamę05 i Mamę w boju :tak::-)
Strasznie się cieszę, że wątek się rozkręca :tak:

ja też się zastanawiam jak to będzie już po urodzeniu 3 maluszka, zwłaszcza że moja Amelka jest strasznie zaborcza :confused: Ale nic, nie ma co narazie dzielić włosa na czworo ;-)

Buziaki i wspaniałej niedzieli..

reklama
Ja sie boje tego trzeciego rozkrzyczanego bąbla, bo ciągle słyszałam od znajomych jakie to ich dzieci cudne- tylko jedzą, robią w pieluchę i śpią, a moje pierwsze ciągle marudziło a drugie to wogóle tak wrzeszczało i chorowało, że drugiego takiego nie widziałam (ani moja mama, która przeżyła moją kolke) to było straszne.
ZUSKUS Mamy podobną różnice wieku między dziećmi i właśnie myśle, że z Wiktorią będzie o tyle problem, że trzeba będzie tłumaczyć, że to nie lala tylko mini człowiek :-) to dosyć mądra, rozsądna dziewczynka, gorzej z młodszą, chyba w tatusia :confused: postrzelona, głośna, gadatliwa i straszny uparciuch :dry:
Wszystkie nowe mamusie na tym wątku również serdecznie witam, to naprawde super sprawa móc tak normalnie wypowiedzieć\napisać słowo "czwarte dziecko" :) no i normalnie rozmawiać o tej naszej "wielodzietności"

Ostatnia edycja:
witam sie niedzielnie i ja:tak:ja juz tak nogami przebieram zeby zaczac starania,ale jeszcze 4 m-ce i zaczynamy:-Dtez sie zastanawiam jak to bedzie,jak damy rade finansowo,jak dzieci przyjma maluszka i w ogole,ale duzo zalezy od nas rodzicow tak wiec mysle,ze dobry plan to polowa sukcesu i potem trzeba realizowac i jakos to wszystko sie pouklada:happy2:pozytywne myslenie dziala cuda;-)napisze Wam,ze bardzo duzo dziewczym w moim otoczeniu mowi o 3 dziecku i o planowaniu go za 2,3 lata tak wiec moze cos sie zmienia w spoleczenstwie i wraca model rodziny 2 + 3:tak:z czego ja bardzo sie ciesze. trzymajcie sie dzielnie i mamausi zafasolkowane piszcie jak sie czujecie,jak Wasze maluszki,jaka plec,jakie imiona wybrane.

No właśnie, imie.... spory problem, miał być Fabian, ale chyba będzie Olaf, choć nie wykluczam jeszcze zmiany decyzji...w sumie mam z tym spory problem, może wy macie jakieś ulubione typy? chciałabym raczej coś ciut innego...nie żaden Staś czy Antoś...
Gdyby nie ta ospa zrobiłabym wszystko żeby już urodzić, ale jeszcze jutro mam do załatwienia dentystke małej, przy okazji podleczam ospe (nie ma już gorączki i strupki sie pomalutku zaczynają robić), we wtorek lekarz a w środe termin i mogę rodzić ;-) a wolałabym już, bo mam strasznie spuchnięte stopy i boli. No i strasznie mi ciężko chodzić, czasem tak zakłuje na dole brzucha, czasem mocno naciśnie na pęcherz, że ledwie zdąże...ech uroki :dry:

Wpadam na chwilke ale jak zwykle w eekend pustki. My bylismy na dlugim spacerku na sankach, Maciej usnal w polowie drogi i spi do teraz, Krzys oglada bajki a M z Ania poszli do kosciola wiec ja mam chwilke tylko dla siebie

Co do imion to jak widzicie u nas tradycja wziela gore
pierwsze Anna albo Krzysztof
drugie Maria albo Krzysztof
Trzecie Maria albo Maciej
...czwarte dobrze by bylo Marysia, albo bedzie Piotr:-);-)

Pozdrawiam!:-)

Właśnie znalazłam ten wątek:):-)> Ucieszył mnie on bardzo. Ja tez mam trójkę dzieci. Powiem ze marzyłam o tym trzecim nabrdzo, ale tez sie bała. Właśnie starszaki poszły do szkoły kiedy najmłodszy miał 3 miesiące. Ale jakos poszło. Moge powiedzieć , ze dzięki trzeciej ciaży i trzeciemu dziecku na nowo zaczęłam żyć. Obudziłam sie z letargu i ciesze sie życiem. Czerpie z każdego dnia to co najlepsze i o dziwo znajduje czas na pasje:)
Własnie w te wakacje pojechaliśmy z cała trójką na Węgry, i było super!!
Polecam wszystkim dużą ilość dzieci, to daje sił:)
Pozdrawiam was serdecznie, będe tutaj zaglądać:)

Hej Azile 29 fajnie, że i ty jesteś z nami, podziel sie doświadczeniami z porodów a raczej ich szybkością i jak dwójka przyjęła trzecie dzieciątko.

reklama
Do góry