reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Hello!

Wpadam na moment powiedzieć DZIEŃ DOBRY LASECZKI!!!! I uciekam:-D:-D:-D:-D
Listę musiałam z poniedziałku podpisać jak nic

to ja tez podpisuje liste :-D
mielismy isc do znajomej,ale za oknem jesien..norma :wściekła/y:,smyki jeszcze spia ale jak wstana to mi nie odpuszcza..ale jak tu wyjsc zdomu,jak tak leje :confused:
a od piatku szkola..a ja biendy zuczek wszystkie bluzy i kurtki zasiasne..nawet nie wiem czy dostane cos na siebie..na takiego slonia..moze nie bedzie az tak zimno,to tyle przelece do szkoly,na zakupy czy lekarza..
Bedi ty to jestes dobra :-D,a godzenie sie to najprzyjemniejsza czesc klotni ;-)
Lenka a ty jak sie czujesz ?
ide was poczytac ;-)

Madlen znajdziesz coś na siebie na pewno
ja się wczoraj tak nawkręcałam, bo poprzednia ciąża przestała się rozwijać w 5 tc i doszukiwałam się "oznak", och głupia ja głupia. Na szczęscie dzisiaj już myślę inaczej. Chwilami ciś jakby mnie muliło, ale czy tak jest naprawdę czy sobie wmawiam to nie wiem. Tobie już tak mało zostało,ani się obejrzysz a będziesz mieć maleństwo przy sobie.:-D

Lenka tobie tez tak szybko czas zleci :tak:
i nie doszukuj sie nic zlego,bedzie dobrze ;-)
mi od srody zostana rowno 3miesiace :szok:,a niedawno test robilam :-D
boje sie tyllko o te moje p.ciala..bo na koncownce jest najgorzej..ale trza wierzyc,ze bedzie dobrze :tak:
w srode mam wiyzte,to zobcze czy wsio OK z kruszynka..najbardziej sie boje,ze moze miec anemie :-(..ale musze myslec pozytywnie..;-)

dzień dobry!
jestem jestem:tak: tylko z dziewczynkami i emkiem w domku:-) odwiedziny zakończone - Hanka się wybawiła z kolegą, a od dzisiaj odpoczywamy rodzinnie:) zaliczyłam z rana wycieczkę do laboratorium i jestem biedniejsza o 128 złotych:-:)szok: dlaczego te badania tyle kosztują???? a na koncie pustki święcą:-( muszę kasę skombinować na ten tydzień bo wypłata w następny poniedziałek:sorry: zaglądam 10 razy na dzień na stan konta bo czekam jeszcze na zaległe świadczenia - ale ani widu ani słychu:dry:

lenka piękny metrowiec:-) na święta piekłam - wszyscy się zajadali, a najlepszy chyba na drugi, trzeci dzień;-) myśl pozytywnie jak radzi madlen:tak: będzie dobrze:-)
majqa kolejna co kusi pysznościami:-D czekałam aż zrobisz suwaczek;-) niech Twoja niespodzianka pięknie rośnie:-)
mama eh wszystko co piękne kiedyś się kończy:sorry: ale te wspomnienia zostają:tak: a macie co wspominać :-D piękna karteczka - a jeszcze piękniejsza z Was rodzinka:-)
madlen rozumiem Twój ból z ubieraniem:-( ja teraz na te letnie tygodnie choć nie utyłam to i tak nie miałam się w co ubierać, bo brzuch wszystko uciska:sorry: na jesień i zimę coś tam znajdę, bo mam dużo swetrów szerokich, niezbyt one modne i wyjściowe ale przynajmniej nie zmarznę:-D
kciukasy ściskam za wizytę:tak: ja się jutro wybieram;-)
bedismall powód Twojej nieobecności jak najbardziej zrozumiały:-D godzenia nigdy za dużo:-D Twój Patryk widzę szaleje, jakby wszedł w spółkę z moją Zosią to dom rozniosą;-) moja też sie wszędzie wspina:tak: na szczęście do aktów przemocy dochodzi tylko jak walczy o jakąś zabawkę, ale na razie bez gryzienia, kopania i szczypania - u nas popychanie, wyrywanie wchodzi w grę i dziki wrzask:tak:

Dzień dobry :)

Zrobiłam sobie suwaczek choć szczerze nie wiem czy nie za wcześnie :zawstydzona/y: Termin wg kalendarza 19/21. 04.2013.

Lenka - nie doszukuj się oznak na pewno wszystko donbrze :tak: A powiedz bo o ile pamiętam przechodziłaś tokso w tamtej ciąży, brałaś jakieś leki? A w poprzednich ciążach jaki miałaś wynik? Trochę się tym stresuję ...

a dlaczego się tym stresujesz?

Ja odebrałam wyniki IgG 650, zestresowana byłam bardzo, na drugi dzuień poleciałąm zrobić IgM i awidność. Tylko że ja już wtedy czułąm ze jest źle, nie potrafię tego wytłumaczyć, tak miałam. I zaczęłam też zauważać w pewne zmiany w moim ciele, jakby wracał na tory sprzed ciąży i dlatego teraz tak się stresuję. Ale wracając do tematu, odebrałąm IgM było dodatnie, na drugi dzień wizyta u gin, zapisuje antybiotyk który zapobiega przedostaniu się tego świństwa do maleństwa, bardzo mnie uspokajał , że w 1try ryzyko zarażenia płodu jest niewielkie, ze jeszcze nic na pewno nie wiemy bo nie ma awidności, tylko że usg pokazało ze ciąża przestała się rozwijać w 5 tyg. Gin stwierdził że wątpi że to wina toxo. Dzień przed zabiegiem odebrałam awidnośc, była wysoka czyli zarazenie nastąpiło ponad 4 miesiące temu czyli przed ciaza czyli miałąm już przeciwciała czyli dziecku by nie zagrażało i nie brałabym dalej tego antybiotyku. Teraz przed staraniami miałam powtórzyć IgG czy gwałtownie nie wzrosło , czy nie ma formy przewlekłej , bo tak to trzeba by było leczyć. Wynosiło tyle samo co wcześniej więc jest ok i pozwolił się starać.Jak sobie o tym wszystkim pomyślę to aż mnie mrozi.

reklama
robiłaś toxo i masz złe wyniki czy po prostu martwisz się o maleństwo, bo jeśli druga opcja, to spokojnie, będzie dobrze, jak ja wczoraj szalałam, a jak nie będziesz się mogła uspokoić to wybierz się na usg jeśli byś miałą taką możliwośc , na dniach powinno być widać serduszko:-D i uśmiechnij się , jeśli mama zadowolona to dzidziol też;-)

Do góry