reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

a ja dzis kompletnie niewyspana, obudzilam sie o 2 w nocy i nie moglam zasnac do 5.30....koszmar, walesalam sie po chalpie jak cien, zlazlam w koncu na dol i siedzialam w kuchni na lapku, teraz lece nosem w stol a tu trzeba sie na imprezke szykowac :sorry2: Jak dzieci rano do mnie przyszly do sypialni to ledwie kontaktowalam, nawet mi jakies zdjecia nastukaly we snie :-D
no nic, ide tylek myc i gacie szykowac, jakiegos loka na lbie tez trzeba ukrecic. Milego weekendowania zycze.

reklama
helołłł

a co to za puścizna:szok:

mamusia:-) jaka ładna;-) a pan mąż - fiu fiu:rofl2::rofl2::rofl2: a dzieci;-):-):cool2: nie dziwota ze więcej chcecie - jak takie pikne wychodzą:-p - córcia -śliczny usmiech!!!

lenka - jakież to ciasto upiekłaś?:-p
katrinka miłego odpoczynku z rodzinką;-)
majeczka - jak tam się czujesz?---widze już suwaczek:-p
pawimi - a cóz to za łazikowanie po nocach---dobrze ze lapik a nie lodówka:-D
joasia - dzieki za info o bajce

pozdrawiam babeczki
my tradycyjnie na obiadek wychodzimy

Ostatnia edycja:
witajcie niedzielnie

Mamusia - sąsiad Marcin jest z łodzi, a wczoraj grał widzew z ruchem i widzew wygrał, więc kolega był happy (sorki, że wszystko z małej literki, ale mały śpi na mojej jednej ręce i mam do dyspozycji tylko jedną),

Jedziemy do znajomych na kawkę, zajrzę wieczorkiem. Miłej niedzieli.

a zrobiłam metrowca Zdjęcie0460.jpgZdjęcie0457.jpgZdjęcie0458.jpgZdjęcie0459.jpg

witajcie ..mnie dzis tak głowa naparza ,żem do niczego ..pospałam po południu...kawa nic nie daje ..szlag!!
a jutro juz do pracy-urlop minął ..
siedzimy na tarasie i mówię do Toma ,że jakoś nie czuje chęci poworotu z tego urlopu ..a On na to
no tak ..kochany mąż w domu ...
piękna elewacja zrobiona...
pysznie gotujemy ,pieczemy ..
dziki sex ...
dzieci ..
nie ma nic co przemawiało by za powrotem :-D
ale ..trzeba będzie się jutro o 9.00 stawić w pracy..

Lenka dzięki :)
a ciasto :szok::-p
daj trochę .............:sorry2:

Hana dzięki :)
a Zuza ma uśmiech po... :-D:-D tak,tak ..po mnie :-pi charakter też :sorry2:
miłego wyjścia na obiad ...yyyyy..to znaczy pewnie juz w domu jesteście ,więc mam nadzieję ,że było miło;))

Majqa ooo..pikny suwaczek niespodziankowy:)

Pawimi ...ja tez coś ostatnio nie moge spać po nocy i nie wiem czemu...
ostatnio to nawet sobie 100tkę walnęłam przed spaniem ...nie pomogło..po 2.00 w nocy oczy :eek:..

pozdrawiam wszystkie mamuski ..jutro będę dopiero wieczorkiem na bb:sorry:
będę tęsknić ..

bardzo proste :)

ciasto

- kostka margaryny
- szkl cukru pudru
- 2 szkl mąki
- 6 jaj
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki mleka
- 2 płaskie łyżki kakao
- kg jabłek

Margarynę, cukier, żółtka utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem i nadal ucierać, dodając mleko. Ciasto podzielić na 2 części. Z białek ubić pianę.
Do jednej części ciasta dodać 2/3 piany, a do 2 części ciasta dosać kakao i resztę piany.
Jabłka obrać podzielić na ćwiartki.

Do foremki wylać ciasto jasne. Na nie delikatnie wylać ciemne. Jabłka układać na wierzchu, grubszą stroną lekko wciskając. Piec w temp. 160-180 st ok. 40 min.

krem:

- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
- 2 łyżki cukru pudru
- kostka masła
- olejek waniliowy

Ugotować budyń wg przepisu. Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać zimny budyń. Ddać olejek waniliowy. Masę wyłożyć na zimne ciasto zalać polewą.

polewa

- pół kostki margaryny
- pół szkl cukru
- 2 łyżki wody
- 2 łyżki kakao

Składniki zagotować.

Przepis siostry Anastazji.
Ja wszystko ucierałam mikserem.

SMACZNEGO

zagladam na chwilke ,zyczyc dobrej nocy :-)
kusicie tymi slodkosciami,oj kuscicie :tak:
majqa sliczny jest ten twoj nowy suwaczek :-D
jutro rano wlece z kawulcem i was poczytam..;-)
kolorowych ;-):-)

reklama
czesc
ja sie z mezem godze znowu:cool2: wiec wiecie....nie ma mnie na bb
przedpokoj pomalowany, podloge musze paznokciem skrobac:wściekła/y:bo pan maz sie 'spieszyl' i folii nie zakladal. Ja juz w oczach rozwod a tu tak nam pieknie i w ogole miodzio. Najwazniejsze ze po burzy nastala chwila na rozmowe i przemyslenia,nareszcie
joas - ja nawalona po mojito to sie nie boczcie ze brzydko pisze. Moja Vanessa na Ice Age 4 chce isc, a zasluguje to i isc trzeba.

Patrysiu sie makabra zrobil, bije, kopie, szczypie, gryzie,itd wlazl na biurko po krzesle i dorwal dwie pary okularow Dominika, tak powykrecal ze urwal metalowa czesc zawiasu. Po raz trzeci ida do naprawy a maja raptem 14 tygodni, wow normalnie

Do góry