reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

dzień dobry:-)
jak tam dzionek mija? ja zbieram siły na gotowanie, sprzątanie itp. Jakieś pomysły na szybkie i tanie dania? mam pustkę w głowie :sorry: a trzeba coś dać rodzince do jedzenia:-p no i jakiś porządny kop w tyłek by się przydał, bo poziom energii u mnie poniżej zera:zawstydzona/y:

dużo słonka i udanej soboty dla wszystkich:-)

reklama
hejka :-)
u nas lato dobiega konca,a tu pikna pogoda..:tak:
malz w miescie,dzieci ogladaja film o dinozarach to zagladam ;-)
sempe fryzjer i kosmetyczka potrafia zdzialac cuda :tak:,wlos zrobiony i od razu lepiej ,tez tak mam :tak:
mama kwiatki piekne..ojj jak mi sie marzy domek z ogrodkiem..a jeszcze fajnie swoj,nie wynajmowany ..u mnie do kwatkow to maz ma reke..przy mnie nie wiem czemu,wszystkie padaja..:zawstydzona/y:
patik mi tez by sie przydal kopniak..bo ostatnio jestem jakas wypluta..a pozniej wkurzam sie na siebie i lapie doly..,ze nic mi sie nie chce..:zawstydzona/y:
ja mam dzisiaj szybki obiad,kotlet z kurczka,ziemniaki i fasolka szparagowa..;-)

Cześć
Wracam

Od początku. W pn po południu zrobiłam test. Wyszły II. Przebeczałam całą noc, cały wtorek i noc. W środę było już trochę lepiej a dzisiaj jest nieźle choć szczerze jestem przerażona. Nie tak miało być. Jednak los chciał inaczej. Mężuś się cieszy a ja jednak jeszcze wszystko w czarnych barwach widzę. I nie chodzi o dzidzię tylko o to jak ja sobie dam radę ze wszystkim sama. W środę mam wizytę - trochę wcześnie ale przez wzgląd na nasz konflikt serologiczny i fakt, że Maruś ma krew RH+ - muszę bo nie wiem czy nie trzeba brać jakichś leków.

lenka - gratuluję i uważaj na siebie
mama - oby ten seksik urlopowy zdziałał cuda i przesyłam ~~~~

Pozdrawiam Was wszystkie :)

majqa :szok::szok::szok:,gratki kochana bedzie dobrze..ogarniesz wszystko,glowa do gory ;-):happy:
ja mam konflikt serologiczny,na to lekarstwa nie ma :no:
a mialas w jakies ciazy konflikt ??,jesli nie i po porodzie dostalas zastrzyk to bedzie wsio dobrze :tak:;-)

majqa ale wiadomość:-) gratuluję!!! nie dziwię się że jesteś przerażona, na początku to chyba normalne;-) uważaj na siebie teraz:) emek się cieszy to już wsparcie najważniejszej osoby masz:tak:
madlen dokładnie to samo czuję , z jednej strony momentami ciężko mi się za coś zabrać, a potem jestem zła, wkurzona, w nastroju anty na wszystko, bo nie ogarniam tego co jest wokół mnie, bo nie zrobiłam tego co miałam itp. Do tego ostatnio Hanka mnie swoim zachowaniem tak denerwuje, że aż z nerwów to mnie w środku ściska:-( odnosze wrażenie że robi mi na złość, w ogóle nie słucha, wciąż coś psuje, rzuca rzeczami, rozwala itp. A jak jej zwracam uwagę to ona mnie po prostu ignoruje albo mi mówi" nie mam czasu na bzdury":szok:, uraczałam się już kilka razy z powodu jej zachowania:-( Zaczynam myśleć czy ja w ogóle sobie dam radę jak przyjdzie na świat trzeci maluch:baffled:

majqa :szok::szok::szok:,gratki kochana bedzie dobrze..ogarniesz wszystko,glowa do gory ;-):happy:
ja mam konflikt serologiczny,na to lekarstwa nie ma :no:
a mialas w jakies ciazy konflikt ??,jesli nie i po porodzie dostalas zastrzyk to bedzie wsio dobrze :tak:;-)

sama jestem w :szok:. Nie było konfliktu w żadnej z ciąż i po Marku dostałam zastrzyk. Nie czuję że jestem w ciąży - zero objawów. W każdej ciąży jak się zagnieżdżał dzidziuś jeden dzień były wymioty (teraz nie było), piersi bez zmian jedynie sluz taki trochę ciążowy ...

Dodam, że tym razem zawiodło zabezpieczenie .. :baffled:

patik - rozumiem Twoje obawy ale na pewno doskonale sobie dasz radę

Majqa widzisz jak to jest..jedne musza sie starac,liczyc..a ty..i bach
ja tak mialam z synem..jeden strzal i ciaza,a teraz prawie 2lata staran..no ale wkoncu sie udalo i teraz po malu ciaza dobiega konca ;-)
jak nie mialas konfliktu i dali ci zastrzyk,to nie masz sie czego obawiac,bedzie dobrze :tak:
i pamietaj,kazda ciaza inna..moze jeszcze nie oswoilas sie z ta nowina..
ja wczesniej od poczatku,jeszcze nim zrobilam test odrzucilo mnie od kawy i fajek i wymiotowalam jak kot..a teraz..nic ..pierwsze 6albo 7tyg.czulam sie super,jak nie kobieta wciazy..dopiero pozniej wszystkie objawy przyszly..
patik dasz sobie rade..,jak bedziesz musiala,to wszystko ogarniesz ;-)
ja sie zastanawiam skad u mnie brak energii ?? powinnam fruwac,a zamiast tego sufituje i pozniej sie na siebie wkurzam..mam tylko nadzieje,ze niedlugo moj zapal wroci,bo jak tak dalej bedzie,to nie zdaze przygotowc wyprawki dla dziecka :zawstydzona/y:

majeczka- co - jak - kiedy:szok::szok::szok: wchodze a tu:szok:---GRATULUJE - DAMY RADE!!!!:-D

WITAM I SPADAM WIECZORNIE
TYM CO TRZEBA ZAPODAJĘ KOPA- dobrej nocki;-)
mamusia - na wsi fajnie---mamy blisko nad morze więc co dzień do dziwnowa jezdziliśmy---mati zakumplował się z sąsiadami i nie chciał wracać:sorry:------- w poniedziałek jade znowu--tym razem z sis i małym bruno---będe miała do kogo jadaczke otworzyć
joasia---coś doczytałam ześ się randkowała z eMem---humorek już lepszy?

buziam dobranocnie
i grzecznie tam

jestem ....padam na twarz..............

meliśmy przed domem 4 brzozy....nie ma już żadnej..miały po ponad 5 m wysokości i jak były te wichury w lipcu to bałam się ,że się złamią na płot i auto i dzis wycieliśmy ....sąsiad wziął do kominka ..
wkopaliśmy nasze 4 krzaki borówek..
przekopałam irysy
a na koniec odświeżyłam kolor na płocie drewnianym ..mamy taki cedrowy ..malowałam tyą bejcę ..zgięta w pół i teraz ledwo siedzę ..zeszło mi 2,5 h...
w między czasie spacer z dziećmi i z Bono...
piwko i sernik z brzoskwiniami..

teraz dzieci śpią ..ja kończe piwo i mykam bo mężulo obiecał masaż ..ale dzis tylko pleców :-p

Hana no to przyjemności na kolejnym wypadzie ;)) pozdrów morze ode mnie ;)

Majqa no żesz :):):))) to sie porobiło :) może ja tez będę działać z zabezpieczeniem i wtedy zajdę :-p
jestem z Toba kochana...fajnie,że mąż tak się cieszy :)
wiesz jak chłopy czasem potrafią :)

no to mamy 2 nowe ciężarówki-Majqę i Lenkę :)))

przesyłać ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~babki ..przesyłać!!

Iwet jak u Ciebie ???????

Patim ,Madlen-ściskam Was bo już nieeee mammmm siły pisać......

reklama
hana ;-)
mama
odsapnij kobito,achh kusisz tym sernikiem,wyslij kawalek do mnie :tak:
a ja dzisiaj wnocy jestem sama z dziecmi,malz wzial swoje kije i pojechal na ryby..wroci rano :-(,jakos dziwnie mi bez niego..odwyklam od samotnych nocek

Do góry