reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Dzięki dziewczyny :)

madlen - ja wiem, że inne starają się długo i nic i przykro mi bardzo z tego powodu; u nas jest tak, że chyba za każdym razem by się udało :eek: a to też nie jest fajne. Bo ja muszę jak widać bardzo uważać a przede mną jeszcze min. 20 lat płodności :szok:. Pisałam kilkanaście stron wcześniej, że 3-ka mi wystarczy a jak bardzo mi się zachce to tak ok 35 roku życia - jak widać los chciał inaczej. Boję się reakcji rodziny i znajomych chociaż naprawdę mam to gdzieś ale jednak. Już Maruś znajomych "dziwił" bo rodzina się cieszyła. Ale wszyscy myślą, że to był koniec... ehh

hana, mama - ano kurde mać nie wiem jak to możliwe :szok:.

Dobrej nocy :)

reklama
majqa ale to nie jest twoja wina,inne zachodza w ciaze od psikniecia,a inne musza sie starac..
mi wczesniej tez szybko sie udalo,z corka 2 albo 3 cykl,z synem jeden strzal..a teraz..cos szwankowalo..,no ale udalo sie..:happy:
a ty jak taka plodna to lepiej uwazaj,bo druzyne pilkarska bedziesz miala :-D;-)
a tym co inni beda gadac to sie nie przejmuj,to jest tylko i wylacznie wasza sprawa..wazne,ze maz sie cieszy..bedzie dobrze ;-)
a mi sie oczka kleja,ale spac nie ide..jakos dziwnie mi bez m.,tak jakos pusto,cicho..dzieci spia i ta cisza mnie dobija..
chyba sobie jakis film zapodam
a wam zycze kolorowych :-)

Witam się obolała ..

Majqa wyślij mi dhl-em trochę jajeczek...też chcę mieć dziecko!!!!!
a co do "ilości " dzieci to ja pochodzę z rodziny wielodzietnej bo jest nas 4ka
ja
brat 3 lata młodszy
siostra 6 lat młodsza ode mnie
brat 10 lat młodszy ode mnie

i jest git...
u Ciebie też będzie :)
a między Markiem a dzidza będziesz miała taką różnicę jak ja między dziećmi:)

Hanuś wstawaj ---> kawkę i sernika podaję :))

Madlen już wysyłam sernik-jest jeszcze pół blachy:)

Joaś i co zrobiłaś na deser wczoraj???

Azile jak tam kolki nie wróciły???

Katrina jak kataros??odpuścił już ?

milusiej niedzieli-u nas słonecznie :)

witam się niedzielnie i słonecznie:-)
wczoraj padłam przy usypianiu dziewczynek, przebudziłam się ok.1 podjadłam jeszcze co nieco warzywnego leczo z obiadu i jak już się położyłam to nie mogłam usnąć. Wczoraj strażacy mieli w naszej wiosce impreze z okazji 130 lecia Ochotniczej Straży Pożarnej. Impreza z potańcówką zorganizowana około 1.5 km od mojego domu, a muzykę słychać było jakby sąsiedzi szaleli. A jak tylko udało mi się zasnąć to Zochulek wstał i zabawa przez ponad godzinę:baffled:

mama to żeś poszalała wczoraj z tymi pracami w ogrodzie - teraz odpoczywaj! ja swoją złość na Hanie spożytkowałam intensywnie sprzątając i niestety też mnie wszystko rozbolało, brzuch przez noc ciągnął, a z rana dalej czułam ból, teraz trochę lepiej

miłego dnia dziewczyny:-)

czeeeeesc

jak miło gdy za oknem taka aura:-)

mamusia - dzieki za serniczek:-p ja to jestem łasuch i nijak ma to sie do mojej diety---> zawsze jest OD JUTRA:-D..szalejesz szalejesz - widze ogrodowo - no i jest czym oko cieszyć--- a jak postępy w elewacji---zrobione już???---fajnie taka liczna rodzinka---a Ty jako najstarsza to taka mamuśka byłaś- co?---i nie dziwota ze małego kogoś tam Tobie jeszcze brakuje;-)
patik---no nie można się tak przeciążać--- zrób sobie dziś dzien laby - i leż do góry brzuchem---a jak tam ---brzunio juz widać?
madlen - a u Ciebie to jak błyskawica leci---pamiętam jak wstawiłaś suwaka:szok: a tu już zaraz -albo już III trymestr;-)

ja posmażyłam naleśniki:-p
na obiadek wychodzimy---> zwykle m w weekendy gotuje - a ostatnio sie wycwanił:-D

mam pytanko---miała z któras Was wysoką prolaktynę???---jakiś dziwny ten cykl mam--- długo bolały mnie piersi--długo nie było skoku--- i ciągle boli mnie głowa:sorry2:.......czy to może być związane z hormonami?

dziewczynki meldować się
azile, fasolka, liza -------bedi!!!!
i reszta
pawimi, joasia, wisienka?????

witam
melduje ze jestem ale ochoty na pisanie brak
majqa :szok::szok::szok::szok::szok::szok: o! o takieoczy zrobilam!! GRATULACJE!! Kochana, bedzie dobrze, zobaczysz...

ja po kapieli, ogolona tu i tam, nasmarowalam sie maslem kakaowym zakupionym wczoraj, pachnie cudnie...i siedze na bb a moj m w.....y na maxa maluje przedpokoj - bo dostal niezlego kopa na zaped, pomoglabym mu ale za 'nieroba' i 'grubasa' to mnie sie juz nic nie chce, najchetniej wpakowalabym doopke w samolot i mamusie odwiedzila a tak to buuuuuuuuuuuu!:-(

mama - gdybym mogła to już dziś bym wysłała; między Izą a Natalią jest 19 m-cy (historia się powtarza tyle, że tu będzie aż 22)

bedi - uwierz ja też takie oczy zrobiłam, kurde no nie tak miało być ale czas się pogodzić z tym, że los chciał inaczej ...

Obiad dochodzi. A popołudniu idziemy na urodzinowego grilla mojej chrześnicy :-)

witajcie

Majqa - Gratulacje!!!! Będzie dobrze!! Na pewno na początku bedzie ciężko, ale poradzisz sobie - jak to śpiewa Rynkowski - "... no bo kto da radę jak nie Ty??..",
Ja tez sobie nie zdawałam sprawy jak to jest mieć dwoje dzieci na raz, było trochę ciężko na samym początku, bo Alinka była zazdrosna, bo miałam dużo więcej pracy, a doba jakby się skurczyła, ale teraz dajemy radę. Uwierz, że będzie dobrze i spróbuj sie cieszyć swoim stanem. Trzymam kciuki.

Mama - ja mogę Ci oddać wszystkie moje jajeczka, które mi zostały (nie wiem ile), bo ja limit wyczerpałam i już nie potrzebuję... katar jako gratis dorzucę!!

Miłego dnia!!!!

jestem na chwilę...mąż dmucha.......basen:-Di zaraz dzieci doopki zamoczą :)

Majqa dobre podejście ...pokaż krechy :))))

Patik no narobiłam się ...ale lubię to;-)tylko czasem boli:baffled:

Hana ja też z dietką różnie ..jak mam ochotę to zjem słodkie...na 1 dzień się złamie a potem łatwiej mi się trzymać --->zawsze jest tak ,że chce się tego czego nie można ...
a z elewacją wchodzą jutro...oby..

Katrina dzięki ..chcę jajeczka bez gratisu :-p
zdrówka skoro nadal Cię męczy..

Bedii no ten Twój mąż to czasem tak przegina ,że :no:
lej jak trzeba ! ....

idę z piwem do męża..dobrze ,że przed domem mamy cień bo dziś wszędzie ponad 30 stopni to ciężko wysiedzieć ...

reklama
Hej dziewczyny, wpadam na chwilę, bo weekend, niedziela etc.
Majqa - wielkie gratulacje, różnica wieku bedzie ok 2 lat więc bedzie super, choć na bank nie tak lekko na początku :-) Ale nik nie powiedział, ze będzie lekko. U Ciebie Maruś dziwił, u nas ludzie się dziwią że 6tki nie ma jeszcze ;-)
Nie poczytałam za bardzo co naskrobałyście.
Mamo - czy Ty miałaś pozwolenie na wycięcie takich drzew dużych? jak nie to d... blada... Możesz mieć problemy, niestety... Mam nadzieję, ze nie psuję CI humoru.
Na oczy dziś nie widzę, bo mam rzut alergii i niestety szkła musiałam odłożyć na bok a od okularów głowa mnie boli. Ściskam mocno.

Do góry