reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Pawimi się dzieje u Cię ;)))

Lenka od 3 dni?? przecież dopiero wczoraj teściora robiłas ...chyba,że te 3 dni temu też sikałaś..najwazniejsze ,że już jest si ...

Hana wracaj w te pędy:sorry:

Joaś jak Twój hybrydowy?? ja mam dzis zrobiony taki atramentowy-ni to granat ni to fiolet-ładny ,taki głęboki kolorek:)

Azile,Katrina,Sempe spijcie dobrze :)

Bedii...nasza szalona Bedii...dziki sex ,potem kłótnia ...to żeby nudno sie było...

Madlen -witaj ponownie ;))

DOBRANOC:)) KARALUCHY:):):))

reklama
Jestem! Wreszcie cisza w domu. Ufff. Maja juz w brzuchu od 18 do 21 dzikie harce uprawiala a przez reszte dnia spala i teraz jest tak samo tyle ze w brzuchu mi to nie przeszkadzalo a teraz...akurat jak trzeba kolacje dzieciom, kapiel, ukladanie do snu to ona nie spi, malo tego jak tylko probuje polozyc to w ryk musi byc na rekach. Ja wkurzona, zmeczona...w koncu krzykne na dzieci na Maje...a potem kac moralny. Gdyby maz mial inna prace i wracal do domu to by sie zaja a tak wszystko SAMA...ehhhh.

Dobra pojeczalam i ide spac.

Pozdrawiam :-)

PS Z Marysia na razie ok i mam nadzieje ze bedzie dobrze

PS2 Potrzebuje nosidelka dla Malej i krzeselko do karmienia ma ktoras na zbyciu chetnie odkupie

Ostatnia edycja:
Ta godz i jeszcze nikogo nie ma

Mamuś dni Ci uciekają test robiłam we wtorek a wczoraj był czwartek, och 3 dni:baffled:

fajnego dnia Wam życzę

jestem podpisać listę ;))

niedawno wstałam ..kawę sączę ..męża i syna odprawiłam na autobus-Tom musi zrobić rtg zęba i pojechali do Poznania z Domisiem ..my z Zuzą zaraz bierzemy się do mycia okien..

Lenka aaaa..bo ja na urlopie i dni nie liczę :))
jak dzis samopoczucie ??

Madlen opowiadaj jak było...

Zuz Inka ja też juz nie mam tych sprzętów...ale wiesz co wejdz sobie na tablice.pl ..na Twoje miasto i na pewno coś znajdziesz..tam ludzie za grosze wystawiają ..ja Zuzi bmx z 16 calowymi kołomi kupiłam za 150 zł gdzie w sklepie ponad 500!! mama kupiła córce a córka nie jeżdziła i chciała choż za tyle sprzedać byle NOWY rower nie stał w garażu ...polecam..tymbardziej ,że możesz podjechac i przed kupne oblukać ..

Joaś jak tam u Ciebie ?? co dzis dobrego robisz????
mam przepis na świetnego sernika z brzoskwiniami :))))))))))) matko!!! raj:):):)

u nas dzis pochmurnie ,ale ciepło..
miłego mamusie :):***

mama to pospalas dzisiaj :-D
okna mowisz..moje juz tez mnie wolaja,ale jakos nie moge sie za nie zabrac i mysl,ze mieszkam tu jeszcze troszke ponad miesiac,a na nowym mieszkaniu czeka mnie sprzatanie od a do zet..to juz w ogole nie mam ochoty ich myc,patrze na te moje okna i tak se mysle..''az tak zle nie wygladaja,juz chyba sobie je odpuszcze '':zawstydzona/y::-D
a wakcje super..zalecielismy do Holandii,potem pojechalismy do Niemiec,z tamtad do Polski..nad nasze polskie morze..potem znowu Niemcy i wylot z Holandii.
miala byc Chorwacja,ale ze pogoda dopisala,to padlo na nasze morze :tak:
plan byl taki,aby dzieciaki mialy duzo rozrywki..no i mialy,ale ja juz padalam..:-D,ale wazne ze smyki wrocily do domu zadowolone ;-)

Madlen no to się nalataliście z doopkami:-D

ja muszę umyć bo mąż ostatnio umył na dole jak ja byłam na zakupach ..to teraz jak On pojechał załatwiać sprawy ja chcę umyć na górze ...

lecę ..słonko wyszło bedzie się lepiej sprzątać ;)

Hello!

Witam się dość późno z moją kawą. Nie moje drogie, nie spałam, nie ma tak dobrze. Zajęta byłam tym i owym ;-) Napiszę na :ninja2:
Joaś jak tam u Ciebie ?? co dzis dobrego robisz????
mam przepis na świetnego sernika z brzoskwiniami :))))))))))) matko!!! raj:):):)

No to dawaj ten przepis koniecznie!!! Jutro syn wraca z obozu sportowego, jedziemy od razu na obiad do znajomych, mam przywieźć deser. Ot wyzwanie dla mnie :-D

Pawimi - dobrze żeś rozchwytywana, u Ciebie zawsze dużo sie dzieje. Baaaardzo duzo
Zuz-Inka - miałam dwa, jeden oddałam, z drugiego jeszcze korzystam
Madlen - dobrze ze masz taką super opiekę!!! ja uwielbiam myć okna ale jakoś czasu nie starcza ;-)

Dziś mamy z małżem i znajomymi wyjście muszę się pięknić ;-)
A co do hybrydowego, mamo droga, to ja mam normalnie żel na paznokciach i maluję już co drugi dzień sama - szaleję ;-) Dzisiaj będą w barwach Barcy Barcelona - ku radości męskiej części rodziny:-D:-D:-D:-D:-D

Zmykam, pa!

reklama
Madlen dzięki ..
juz pomyte i lśnią :) słonko wyszło i widzę ,że smug brak..

Joaś a no to już podaję przepis:

ciasto:
3szkl.mąki
1 kostka margaryny
3 lyżki cukru
5 żółtek(białka przydadzą się później)
3 łyżeczki proszku do piecz.

z tych składników wyrabiamy ciasto.mniej niż pół rozłożyć na blesze-tak pouciskać ;-)pozostałą część zawinąć w folię i do zamrażarki.

masa serowa:
1/2 kg sera do sernika-może być ten z Jana co urzywamy do tego naszego sernika....ja ostatnio dałam 3/4 kg
1 całe jajko
1 budyń śmietankowy w proszku
1/2 szkl.cukru pudru
1/2 kostki masła
1 puszka brzoskwiń
piana z tych 5 białek
1 szkl.cukru do białek.

ser,jajko,budyń w proszku,cukier puder i masło dobrze utrzeć.
ułożyć na surowym cieście na blasze.
na masę poukładać brzoskwinie-ja pocięłam wzdłuż na 3 części-koła..

z białek ubij pianę,gdy będzie sztywna dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać

tą pianę wylać na brzoskwinie
na wierzch zetrzyj to zchłodzone ciasto z zamrażarki..

ponieważ sernik robi się szybko więc ciasto nie schłodziło mi się super..dlatego ja nie tarlam na tarce tylko brałam mniejsze kawałki w dłonie i walcowałam;-)małe kawałki spadał na masę i też było si.:tak:

pieczemy w 150stop z termoobiegiem
około 30-35min.

potem czekasz aż wystygnie....najlepiej zrobić rano i wieczorem można jeść ..
jak wystygnie możesz polać lukrem..

z tych składników wychodzi ta duża blacha...

lecę po produkty na to ciasto bo od kilku dni znów za mną chodzi:-p

Do góry