reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej dziewczyny, mąż jeszcze śpi, więc szybko mykam na komputer.
Mały nie dał dziś dłużej pospać, bo narobił w pieluche i go gryzło :dry: a taka super okazja była, bo dziewczynki nocowały dziś poza domem- jedna u koleżanki a druga u babci.
Mały od kiedy pozwalam mu na gryzienie rączek i cmokanie palców jest spokojniejszy, wczoraj skończył 3 miesiące i pierwszy raz sie bawił (pochylałam sie nad nim a on sie śmiał :-D )

maureen jestem podobnego zdania co Joaś daj sobie troszke czasu, na hormony, na te niedospane noce, na marudne dni- to wszystko jest ciężkie, ale dasz rade, tylko pomalutku !!! znajdź sobie jakąś swoją przyjemność- karmi, kawe, ciacho.... - usiądź chwilkę spokojnie i weź głęboki oddech, wszysko co ciężkie mija i znowu jest dobrze!!! jak tam dziewczynki w nowej sytuacji, starsza troszke pomaga?

mamo dokładnie- wy już testujcie jak pocznie sie dzidziuś, będziecie mieć wprawe ;-) a tak poważniej to mama mówiła mi że ginekolog mówił jej, że po najlepiej poleżeć ok. pół godz. z nogami lekko do góry, nie wiem ile w tym prawdy, ale grawitacja chyba też ma znaczenie....:blink:

zuskus fajnie, że odpoczęłaś :-) współczuje komunijnego zamieszania, mnie to czeka już za 2 lata :baffled:

sempe współczuje bólu, nie wiem z jakiego powodu je masz, ale mama na ból biodra bierze Altrostop i bardzo pomaga, moż ei tobie by pomógł. A na zmęczenie z witamin polecam wit. MgB6 i żeń szeń, no i winko jak lubisz, choć ja piwoszka raczej :tak:

No i Gaja zabójcza :-) śliczne takie bobasy

A z karą śmierci jak i aborcją jestem za - mówcie co chcecie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
nie takiej spokojnej tylko zacznijcie juz powaznie praktykowac!!!:rofl2:
PAWIMI- my juz powaznie praktykujemy:tak::tak:;-);-);-)znalezlismy nowa dla nas pozycje-mężowi BARDZO odpowiada(mi tez;-)) i cwiczymy,cwiczymy:tak::tak::tak:
mamo dokładnie- wy już testujcie jak pocznie sie dzidziuś, będziecie mieć wprawe ;-) a tak poważniej to mama mówiła mi że ginekolog mówił jej, że po najlepiej poleżeć ok. pół godz. z nogami lekko do góry, nie wiem ile w tym prawdy, ale grawitacja chyba też ma znaczenie....:blink:
AnnaS- tez coś co tym slyszalam i zrobie wszystko zeby sie udalo a mąż sam do mnie mowi-nogi do gory a ja :szok: a On-no tak,cwicz bo niedlugo zaczynamy:tak:;-)tak wiec jestesmy zwarci i gotowi:-D:-D:-D:-Dchoc staram sie bardzo podejsc na luzie bo wiem ze to polowa sukcesu.... no zobaczymy. Ania bylam na zamknietym-sliczna kobietka jestes a Fabianek-slodkosci kochane:-)i cudownie jak juz sie usmiecha-serce rośni ,prawda???:tak:ukochaj Go od cioci!!

Oj tak mały to słodziuch, lubi sie dużo uśmiechać :-)

Ja bardzo chciałam Oliwie i udało mi sie podejść z luzem, po prostu wiedziałam że będzie a nerwy nie potrzebne :tak:udało sie za trzecim podejście mimo ogólnego sprzeciwu męża, więc i tbie tego życzę

Witam w ten paskudny deszczowy dzień. My już prawie pływamy ale niektóre części Krakowa już pływają :/ Staś nie poszedł do przedszkola bo deszcz bez ustanku leje. Do tego w nocy jeszcze była straszna wichura. Masakra. A ja w domu nie mam nic do jedzenia na obiad i będę musiała zamówić pizzę ( ku radości mojej rodziny :) ).

ale dzis pogoda ... słoneczka Wam i sobie zycze choc promyczek :-)
dzis kolejny dzien kiedy obiecuje sobie, ze wezme sie za porzadki w garderobie :/

WERONICZKA,IZA- witam Was,u mnie nie pada-padalo wczoraj,ale jest okropny wiatr!!!!!!!!!!!!!!!!!wczoraj poszlam na ogród przywiązac drzewka do plotu bo balam sie ze mi sie polamią:szok::wściekła/y::wściekła/y: .....niby od polowy tygodnia ma byc cieplej-nie wierze:no:-dopóki nie zobacze. ja mieszkam w domu i mam ogrzewanie gazowe,ale w blokach dawno juz nie grzeją i niezazdroszcze:no:....
IZA- powodzenia w zbieraniu sil na pożądki w garderobie:tak:;-)
WERONICZKA-widzialam wcz.w pogodzie co tam sie dzieje u Was:-:)-(zycze ,zeby w koncu przestalo padac:sorry:

ja nie dalam dzis Zuzy do przedszkola bo po pol roku zdrowia w weekend rozkulal im sie taki kaszel ,ze dzis ide na 12.15 do pediatry-teraz szaleja u gory i nie wiem czy wichura czy oni rozniosa mi dom:-Dchoc w sumie to nie jest smieszne:sorry::eek: :-)

Mama u nas grzeją i to moim zdaniem troszkę zbyt mocno bo jest gorąco w mieszkaniu. Życzę zdrówka i żeby dom prztrwał zabawy dzieci.

WERONICZKA-TO DOBRZE,ZE MACIE CIEPLUTKO:tak::tak: a moje krasnale teraz przeniosly sie na dol i robią skakanke z szalika:szok:;-)juz mam tak dość tego zamkniecia w domu-tyle dni bez spaceru:eek:no nic czekamy do konca tyg.moze sie poprawi.

pozdrawiam pozostale kobietki!!!

reklama
już 9:40, ni ebędę się brała za te porządki, bo i tak chyba nie zdążę..:-p

wczoraj mówię do męża, że przed wakacjami musze się pozbyć wałeczka na brzuchu, a mój syn mówi: "to dziwne, jesteś grubsza niż przed ciążą a ciągle nosisz te same bluzki. Tylko one teraz są wypełnione"
:dry::-D
później się tłumaczył, że moje bluzki przed ciążą to puste były całkiem, no ale i tak go to nie uratowało i musiał inatychmiast śc odrabiać lekcje :-D

no i nei wiem, czy się odchudzac, czy iść na zakupy po nowe bluzki.... :cool2:

Do góry