reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Joaś ,Joaś ja zaciskam &&&&&&....daj znać bo nogami przebieram ;)))

Fasolka ładny wierszyk-sliczna dzidzia :)
jakie imiona wybraliscie ??
i w ogóle skąd do nas piszesz?? :)
Polska czy zagramanica??:-D

a ja byłam dziś w Superfarmie zapytac o zastrzyki na owu
otóż:
Pregnyl kosztuje 60zł -jest domięśniowy więc trzeba od gina skierowanie na zastrzyk..
Ovitrelle kosztuje............189zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! i to jest ampułkostrzykawka i można samemu podskórnie.

zrobiłam
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

połozyłam się kobiecie na lade i pytam z czego wynika ta różnica?????????????
powiedziała,że przeliczy mi dawkę bo są podane w różnych dawkach-jutro mam zadzwonić i poda mi w którym leku jaka dawka bo qrwa czymś się różnią skoro taka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
shocked.gif

w tym wypadku nie wiem czy podejnmę się zakupu tego zastrzyku bo to jest masakryczna cena!!!!

Liza dzięki ,ale tu się chyba pomóc nie da....cana zastrzyku mnie powaliła!!!

nawet mnie nie stać na owulację:-:)-(Boże jakie to smutne...

reklama
witam
nieśmiało pukam do was babeczki z nadzieją ze może na tym wątku rozjaśni mi się moje myślenie---natrętne zresztą - wypisz wymaluj pasujące do tytułu tego wątku - trzecie dziecko i co dalej???

nigdy nie myslałam ze po drugim szkrabie będę myslała o kolejnym - ale tak jest:sorry: rozważam za i przeciw - i to co kiedyś było priorytetem - znaczy się praca zawodowa- odchowane dzieci i koniec z pieluchami - odeszło gdzieś w kąt - za to mam wrażenie ze w naszej rodzinie kogoś brakuje;-)
dodam ze wiekowo troszkę już jestem do przodu i czasami myśle czy to nie kuszenie losu...

pozdrawiam i czasami pozwole sobie tutaj zerknąć

Hana witaj śmiało:-)
zapraszamy serdecznie ;)
ja poczułam to co Ty juz ponad 2 lata temu i dzielnie pracuje ,żeby ten KTOŚ kogo brakuje do nas dołączył,ale mamy bardzo pod górkę:-(

z nami rozwieją się Twoje wątpliwości ;)

właśnie byl listonosz....
jeszcze się nie pozbierałam po wieściach ile mam zapłacić za zastrzyk a juz z drugiej strony dostałam-wracaliśmy od rodziców i strzelił mnie radar od tyłu-na 50 miałam 60!!
dostałam 100zł i 2ptn..
na domiar złego jadę zaraz na zebranie do Zuzki-znów 3 h siedzienia na mikroskopijnych krzesełeczkach-wrrrrr..

dzien dobry! moje dzieciaki jeszcze spia a ja chwila ciszy i relaksu z latte w lapie. Dzisiaj musze wyszorowac pokoj Jonathanaa i poprac jego posciel zeby dziecko;-) sobie moglo pospac w czystym lozeczku kilka ostatnich dni zanim go zamieni na dolek w piachu. Poza tym mam w planach lenistwo w zasadzie...Juz w sobote:-D:-D:-D rano o piatej bede sciskac uparciucha:tak:

Mamo - Ty szalony kierowco:szok: a szczerze to wspolczuje..jakbys nie miala na co kasy wydawac:baffled: Jesli chodzi o dlugosc @ to nie ma znaczenia...ja tez mam jedno, gora dwudniowe co mnie akurat cieszy.
Witam kolejna nowa mamusie na naszym wielodzietnym watku - trafilas na bardzo odpowiednie miejscie i obiecuje ze my Ci tu wszystko juz poukladamy jak trzeba:-)

Joas - czekam na fotke w takim razie...i oczywiscie na szokujaca informacje czy bedziesz nasza pierwsza szostka!
Bedi - Ty nasza marnotrawna...jeszcze nam znowu Maureen zaginela w akcji:confused2: Musze ja przywolac na fejsbuku jakos;-)

Ooooo....slysze tupanie z gory.....nadchodza, trzeba jakis sniadanie im zapodac.

Milego popoludnia Wam zycze:)

Witam nową mame :-)
Joas :-D wow, czekam na wiesci :-) ;-)
pawimi uwielbiam cie czytac, niewiem czemu... taki spokuj od ciebie bije i zrozumienie do wszystkich :tak:
mama05 strasznie drogie te zastrzyki :szok: :no:

Kurcze oglądam RwT... straszne to wszystko i nie rozumiem jak mozna dziecko zabic :-( rozumiem te przypadki ze kobiety byly w szok, ale kurcze ehhh :-( smutne to wszystko...
Tyle kobiet sie stara o dzieci i nie moze miec (mama :***) a inne tak poprostu konczą zycie malutkich szkrabików... :-( smutne strasznie... :-(

niezmiernie mi milo Liza ze w ten sposob odbierasz moje posty. Moze dlatego ze stara jestem i jakas tam minimalna wiedze zyciowa juz posiadam na swoim koncie ?;-)
Moja mlodziez sie pozywila, poniewaz juz blisko godziny lunchowej to tylko cos przekasili lekkiego a za godzinke dostana konkretny posilek. A ja mam kuchniany dylemat. Otoz musze przygotowac menu na dwudniowa huczna impreze ktora odbedzie sie w nastepny weekend. Swoje aktualne urodziny spedzam z synem i rodzinka w ten weekend ale przyszly tydzien moja bliska znajoma zarzadzila impreze zbiorowa lacznie z Wielkanoca, pozegnaniem mojego syna i celebrowaniem moich urodzin. Udostepniela swoj dom, sprosila mase gosci i szkopul w tym ze ja mam to wszystko zorganizowac od czesci dekoracyjnej i jedzeniowej:szok: Szczerze to nawet w nastroju nie jestem bo moje mysli skupione bardziej na moim doroslym dziecku...a tu takie wyzwanie mnie czeka! Towarzystwo mieszane, kuchnia musi byc uniwersalna i atrakcyjna oczywiscie no i na taka ilosc osob zdecydowanie tylko w postaci bufetu. Musze naprawde usiasc i posegregowac swoje przepisy bo moj mozg ma tymczasowe zaciemnienie :confused2: Musi byc kilkanascie przekasek, conajmniej kilka roznej masci salatek mniej i bardziej tresciwych, no i ze 4 rodzaje potraw miesnych pewnie... Jakby ktoras z Was miala pomysly na orginalne saltki to wszelkie sugestie mile widziane. A ja zmykam przegladac swoje notatki...

Mama05 Wiec pisze od nowa..jestem z polski a dokładniej Katowickie:-).
Imion nie mamy wybranych ,wojna domowa chyba bedzie bo zadnej zgodnosci w tym temacie ,losy chyba bedziemy ciagnac:-p moze jak poznam płec to bedzie łatwiej:tak:.
A tak pozatym to dostaje swira powoli w domu ,jestem od poczatku ciazy na l4 bo ciaza zagrozona musiałam lezec ,teraz nie musze juz ale robic nic nie moge:baffled: dobrze ze dziecka duze to mamusie wyreczaja z lepszym lub gorszym skutkiem:crazy: a nagadaja sie przy tym ,jedno na drugie zwala:wściekła/y:.
Dzidzia trzecia miała byc po 30-stce ale najpierw odkładałam bo nowa praca ,a jak sie zaczelismy starac to nie umiałam zaskoczyc:eek: po drodze ciaza obumarła i tak z 30-stki zrobiło sie 36 l prawie nie wiadomo kiedy:szok:.
Całe lato z brzuszkiem bede sie kulac bo termin mam na 15 wrzesnia choc jakos tak mam przeczucie ze sierpien to bedzie ....nie wiem czemu.

pawimi możliwe :-) ze masz to doswiadczenie, ale stara - o nieeee;-) gupoty piszesz :tak: fakt jest taki ze z tego co piszesz- ja chcialabym byc w przyszlosci taka dla swoich dzieci :-) no i zapamietuje twoje rady na przyszlosc ;-)
Co do imprezy za tydzien podziwiam, i jestem ciekawa co wymyślisz :-) jak u was tak cieplo to mozna nawet grilla pewnie zrobic ;-) sałatek mam sporo przepisów w zeszycie ;-) gyros jest dobry na takie imprezy, i w miare szybki :-) zalezy tez do czego te sałtki do grilla, czy do takich oiadowych, czy do wedlin ;-) ;-) mam tez pyszny przpis na swoj sos tatarski na swieta wielkanocne zawsze robilam i moze postac dlugo przy czym jest pyszniejszy :tak:

fasolka taaak lubi tutaj wcinac czasem posty :-D mi tez sie to zdarzalo ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej.

Widzę że nowe mamusie dołączają do nas :-) Witajcie :-)

mamusiu Ty nasza kochana. Ty wiesz że jestem z Tobą myślami ciągle.

Joaś widzę że Ty tez trak masz jak ja, że przed każdą @ zastanawiasz się czy przypadkiem nowy ludzik nie będzie gościł w naszym życiu ;-) Może kiedyś. Oby kiedyś...

Do góry