reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Iwet sprzątanie to bardzo ciężka praca...
pracujesz-a to nie powód do wstydu...
zarabiasz uczciwie-to powód do dumy!

wiem,że kazda ma aspiracje...że nie raz wyobrażałyśmy sobie swoje zycie inaczej-ale jest jak jest-najważniejsze,że zdrowie dopisuje....wszystko inne rzecz nabyta..

przytulam skoro masz doła..podaję gorące kakao:tak:

reklama
Hej mamusie.

Oj daaaaaaaaaaaaawno mnie nie było :( Ale brak weny, brak czasu swoje robi. U nas bez zmian. Mąż poszukuje dalej pracy. Bo jest tak jak ostatnio Sempe pisała: praca jest ale po 12- 13 godzin dziennie sześć dni w tygodniu za 18000 - 200- zł na rękę. Więc mąż dalej szuka czegoś puki sa jeszcze pieniądze na koncie. Jak zacznie brakowac to bedzie musiał pujśc do takiego obozu pracy :(

Przepraszam że tylko o sobie ale musze zmykac szykowac Stasia do szkoły. Miłego dnia moje kochane.

Dzień dobry.....

Iwet - nie myśl tak, proszę. Mam panią do pomocy, której jestem mega wdzięczna za pomoc. Irytuje mnie, wręcz cala się gotuję jak ktoś mnie pyta, jak tam moja sprzątaczka. Gotowa jestem oczy wydrapać. To kwestia szacunku do tego co robi i jaka jest. I nienawidzę takiego określenia "sprzątaczka", pejoratywne jest i tyle. A osoba, która sprząta po nas, za nami należy się jak największy szacunek do jej pracy. Bo to praca ciężka i niestety z gatunku "po 24 godzinach nic nie widać". Kochana, przedstaw swoim dzieciom to w ten sposób, że Ty pomagasz ludziom - mają czysto - a z drugiej strony oni w pewien sposób pomagają Wam, bo masz pracę o która w każdym miejscu obecnie jest b.trudno. Mi pomaga pani Asia, która ma 27-28 lat, jest Polką, ukończone rózne szkolenia w zakresie fryzjerstwa, a obecnie od roku pomaga mi, za co jestem jej niesamowicie wdzięczna.

Dziękuję za komplementy, owszem pasuje mi metamorfoza ;-) BARDZO
Niedługo pewnikiem coś wrzucę

........... i do widzenia!

Uciekam, bo zajęć mam giga dużo. Pa!

Ostatnia edycja:
Hej
Wróciłam do żywych ;P
Ale chyba nawet nie zauwazyłyście ze mnie nie bylo
eek.gif

Neta nie mialam.

Nie nadrabialam, bo gdzie tyle...ostatnie strony przeleciałam tylko wzrokiem ;P
Ogólnie u na do d**y, Miki w sobote zaczol mocno harczec, plakał nie mógł zasnąc, a w piatek mial tylko katar....
unhappy.gif
wieczorem wszytsko sie wkumulowało, i decyzja ze do lekarza prywanie jedziemy, bylismy u niej o 18:30 i sie okazalo ze ma zapalenie oskrzeli :( nie dosc ze wizyta kosztowala to i leki... ale dzis juz na szczesciej jest lepiej i widac poprawe, zreszta juz w niedziele byla różnica... ale noc z soboty na niedziele zaliczam do najgorszych z mozliwych :( nie zycze tego zadnemu z waszych dzieci, naprawe, miki plakal nie mogl spac, ani na rechach ani na wózki, ani w łózku
unhappy.gif
plakalam z nim, dobrze ze maz mi pomagal a starszaki byli u tesciow.... ehhh

Pozdrawiam i caluje ciążówki nasze i wogole was wszystkie,
powoli wróce do pisania :*

no witam z bóle głowy!

dobrze ze slonce swieci może mi się nastój poprawi..
a gdzie to mozna było podpatrzeć Joaś??? a powiedz mi Joaś ile razy w tyg i na ile godzin przychodzi do Was ta Pani???
kurcze mąż mówi ze tez powinnam miec takiego kogoś a ja sobie wmawiam ze nie mam takiej potrzeby.

Iwet i dokładnie jak pisze Joaś porozmawiaj z dziecmi o Twoim pomaganiu innym:-)

Liza zdrówka dla synka:-)

Zuinka jak ten czas zleciał!! zaraz będziesz juz miała dzieciątko!!! jejku mnie tez tak te tygodnie lecą... ale mam stracha..

idę się pokrzatać po domu...i chyba apap wezme..

miłego dnia

witam po pracy:0

Liza zdrówka dla synka i cierpliwości..

Sempe i jak tam głowa?? pewnie przez to wiatrzycho tak boli..

Joaś -wrzucaj ,wrzucaj -popatrzymy ,pochwalimy:)

a ja dziś po 10.00 dostałam @ więc się cieszę ,że przyszła i mam nadzieję "zabrała" ze sobą torbiele-licze ,że po hormonach pękły!!

Weroniczka weny życzę i pracy dla męża !

Iwet - moja pani, ktora "pomaga" mi od 12 lat jest po architekturze z Polski i jestem jej niezmiennie wdzieczna za to co dla mnie od tylu lat robi bo bez niej nie mialabym czasu zapewnie zasiasc w formie relasku do komputera. Wybij sobie z glowy takie myslenie...Zarabiasz ciezko pieniadze i to nie zaden wstyd!

Ja nie widzialam zdjecia Joas....a co to za dyskryminacja?????????:szok:

Witam postanowiłam dołaczyc ,jesli pozwolicie:-).Jestem mama Szymona lat14 ,Dorotki lat12 ,Paulinki aniołka mojego
[*] i jestem w 16 tyg ciazy .Moj brzuszek zacza byc widoczny i ..zaczeło sie'' trzecie dziecko w tych czasach" zaliczyliscie wpadke " takie duze dzieci i znow pieluchy itp Dodam ze wszystkie moje dzieci sa zaplanowane i wyczekiwane ale dla innych to patologia troje:szok:Wnerwia mnie to strasznie ale na przekór tym docinką ja dumnie nosze moj brzuszek :-).

reklama
witaj fasolka na tym jakze patologicznym watku, jak sie rozgoscisz to sie przekonasz ze my z nasza trojka niestety do mniejszosci nalezymy:-D

Do góry