reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Iwosz - pierwszy raz miałam robione to badanie, ale tez nie specjalnie przypadło mi do gustu. Na szczęście, mimo trzech kłuć, nie mam żadnych siniaków, ani nic. Tyle dobrze.A synuś.... aniołeczek. Jeszcze raz GRATULUJĘ

A co do namiocików - to miseczka DD i mam nadzieję, że juz tak zostanie.

reklama
jejku jaki kochany malutki chłopczyk, jejku uwielbiam takie malusie chłopaczki, cud miód i orzeszki

moje dziecię właśnie zasnęło - 22.00 - idę spać tylko zmywarkę rozpakuję...wiecie że ja czasami wolałabym to pozmywać sama i się odprężyć niż schylać do szafek i to układać na miejsce - nie cierpię tego.
Melduję że antydepresanty zakupiłam i biorę - jakieś takie żółte zielsko w tabletkach , mam nadzieję że mniej więcej odpowiednik polskiego deprimu i zioła na sen. Jestem o niebo spokojniejsza ale @ mi się zbliża.
Z sąsiadką sobie odpowiednio załatwiłam sprawę, ona córkę ofukała i znów się razem bawią. Zobaczymy jak długo. Zastanawiam się na jaki kolor salon pomalować na wiosnę...mam drewniane komody, czarną sofę i ciężkie zasłony w kolorze zgaszonego fioletu. Co myślicie o pastelowej żółci?
Vanessa dała psu kości i zwymiotował....a mówiłam że dostał tabletkę na odrobaczenie i nie wolno psa karmić

Ewuniaf - wracaj do zdrowia
mama - współczuję przeżyć - może witaminki na wzmocnienie - a jesteś pewna że nic nie jest na rzeczy?!

PAWIMI, AZILE, WISIENKA, MAJQA, WERONICZKA???????????????

Ostatnia edycja:
Witajcie!!
Iwosz Lech piękny Zazdroszczę tego super biustonosza. a rozmiar przy karmieniu i dobrym dobraniu biustonosza wcale mnie nie dziwi, choć bardzo imponujący. Mąż pewnie mega zadowolony;-)
Mamo trzymam kciuki cykl bardzo obiecujący:)
Juz nie pamiętam co komu miałam napisać:-(

Podczytywałam was , ale potrzebowałam przetrawić pewni wieści. Teraz z wami mogę się już podzielić.
U mnie z Domisiem ok, wszystkie objawy same minęły. Węzły chłonne już normalne, gardło ładne. (moja diagnoza):-p.
Ja wczoraj byłam i ginekolog i sie załamałam . Choć dziś już patrze na to wszystko z dystansu. Okazało sie ze mam po badaniu obciążeniowym glukoza cukrzyce ciążową. Potem że mam żelazo za niskie (mocno spadło w 2 tygodnie). A na dodatek sugestia , ze mogę mieć cholestaze. Po tych diagnozach to zaniemówiłam. Dziś mam nadzieje ze ta cholestaza to raczej pomyłka;-). W poniedziałek zrobię wyniki, idę do poradni cukrzycowa też z nadzieja ze powtórzą wyniki i będzie ok.
Pozdrawiam

cześć dziewczyny!

Dominik wstał, pobawili się z Vanessą i potem śniadanie podałam i jak co rano ta sama śpiewka. On nie będize TEGO jadł, on chce pić, on chce z sokiem owsiankę itd itp. Potrafi godzinę siedzieć i nawet łyżki nie ruszyć. Postawiłam go do kąta, to zaczął wyć. Nie chce rozmawiać tylko wyje. Dostał karę i siedzi i wyje. Nie chce się ubierać. Dobrze że dziś nie idzie do przedszkola ale ostatnio to myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok, bo nie mam czasu a on bunt i koniec!:wściekła/y:

Mam nadzieję że u was lepiej jest z rana.....
pozdrawiam was wszystkie i później wlecę bo mam parę spraw dzisiaj do załatwienia

witam...no ja niestety nie jestem przy śniadaniu Tosiolindy, Jej pora jedzenia śniadanka to ok. 8.00 i niania się już wtedy nią zajmuje, ale w weekendy jest fajnie, wspólne śniadanko:)
mama jak się dzisiaj czujesz? już lepiej?

hmm, ja jestem przy sniadaniu swoich dzieci ale ciezko to nazwac pokojowa, relaksujaca atmosfera:no: raczej jest to okres pospiechu, krzykow, jekow i placzow,.....nawet w sumie w niedziele bo tez do kosciola sie spieszymy a moje dzieci zawsze czas maja i jako niejadkowie z urodzenia generalnie niechetnie podchodza do podawanych potraw.

Mamo ale mialas przygode przy badaniach, w sumie ciekawe dlaczego tak odlecialas?
azile - wspolczuje stresu zwiazanego z chorobami, kurcze nieciekawe wiesci, mam nadzieje ze nie jest az tak jak mowia diagnozy. Kobieta to musi przejsc cale pieklo zwiazane najpierw z donoszeniem potomstwa a pozniej jego wychowaniem...

Natomiast widze moje drogie panie ze rozmary macie imponujace przy moim ledwie B:szok: Bylo owszem duuuo uuzwiecej, zwlaszcza po ostatnim dziecku ale niestety z utrata wagi ogolnej i wrocenia do mojej starej formy ta czesc ciala tez sie obkurczyla i to w pierwszej kolejnosci. Duzo pozniej dopiero malal brzuch .... Dobrze ze skore w tym miejscu mam elastyczna bo wizualnie nie wyglada to najgorzej pomimo takich gwaltownych zmian rozmarowych w ta i spowrotem:-D

ewunia - zycze szybkiego powrotu do formy.
iwosz - piekne to Twoj malenstwo jest, az czlowiek z zazdroscia spoglada. Dzis widzialam takiego maluszka kilkudniowego w sklepie. Byl prawie perfekcyjny i takie fajne minki stroil. Ciezko uwierzyc z z takich slodziaczkow wyrastaja pozniej stare zbuntowane pyskacze:-D

sempe - kolejna corka mowisz? a widzisz u mnie sie nie udalo ani jednej;-) szczesciara z Ciebie.

No nic, jutro polska szkola, znowu trzeba rano wstawac i jechac w sina dal..Pozdrawiam i milego weekendu zycze.

Hej.
Mama kurcze wspolczuje omdlenia.... mi sie nigdy nie zdarzylo....:*
iwosz ale suoer slodziak :-)
azile daj znac jak bedziesz znala wyniki! trzymam kciuki by bylo wsio oki jednak!!&&&&&&&&&&&&&&&

Co do biustonosza to ja teraz mam DD? ;/ w kazdym badz razie dobranie mi bluski to wyczyn;/ nienawidze tego, musze schudnac by biust tez zmniejszyl sie troszku na zwykle D badz duze C;-)
Lece dom sprzatac, przeziebienie mie bierze, dzieciaki kaszla...:-( ehhhhhhhhhhhhhhh
Milego weekendu!:*

Czesc dziewczyny!!!

Mama no to mialaś przygody..... Masz juz te wyniki?? Bo umknęlo mi kiedy mialas je dostac?? Jak sie czujesz ogólnie?? Ja to ciagle tylko spogladam na twoj wykres z nadzieją...... trzymaj sie kochana

Iwosz -ja jak ty czesciej bywam po tej drugiej stronie igly:-D:-D i szczerze mówiac bardzo mnie to cieszy:-D:-D bo teraz przez te zpare dni w szpitalu to byl dla mnie taki maly koszmar.
Twoj Lechu to sama slodycz - az zazdroszcze jak patrze na takiego maluszka.... szczerze mowiac to powoli zapominam kiedy Hania byla takim slodkim aniolkiem (teraz bardziej przypomina diabelka:szok:)

Sempe gratuluje dziewuchy!!!!!

Bedismall no to widze ze my od poczatku jedziemy na tym samym wozku...... Ja tez wrocilam do antydepresantow i teraz jeszcze od czasu zabiegu do lekow nasennych bo nie spalam juz w ogole i chodzilam jak zombie. Teraz mój małżonek musi sie wykazac cierpliwoscia i teraz to on wstaje do Hani w nocy (i tak nie moge jej na rece wziac i do tego od ostatniej niedzieli przezstalam juz calkiem karmic piersia:-:)-:)-() Tak wiec trzymaj sie dzielnie kochana ja cie wspieram myslami!!!!

Pawimi hahaha wiesz u mnie biust to takie super male B i jakos tak tez za kazdym razem jak chudne to najpierw kurcza sie moje dwie cytrynki a potem dopiero brzuch i doopka:-D:-D:-D tak wiec rozumiem cie doskonale tylko zazdroszcze tej sprezystej skory bo u mnie z tym niestety nienajlepiej......
Co do niejadkow masz na nich jakies wypróbowane metody???? chetnie wykorzystam!!!!

Azile mam nadzieje ze po powtórnych badaniach okaze sie jednak ze nie jest tak zle ... A jak sie czujesz w ogole??

Zuz-Inka jak twoje zdrowie?? I Jak sie ma Kruszynka???? Poglaskac prosze brzusia!!!!

Katrina wspolczuje testu obciazenia bleeeeee najgorsze badanie jakie robia w ciazy....... Dobrze ze dobrze to znioslas:-):-)

Ach,,,,, MOj malzonek mial wczoraj urodzinki wiec przedwczoraj zebralam sie w sobie poprosilam o pomoc moje najstarsze dziecie i upieklysmy torcicho... Ledwie zylam po skonczonej robocie ale czego sie nie robi dla chwili radosci swojego ukochanego chlopa:-D:-D najgorsze jest to ze jak sie troche poschylam i za duzo pochodze to mnie zaczyna wszystko w srodku bolec... Hania nie rozumie czemu jej na rączki wziac nie moge i chodzi za mna wyciaga rece i placze (a ja zaraz razem z nia) no i tak nam mnijaja dnie cale.... staram sie lezec poki co ale wiecie jak to jest w domu przy gromadce dzieci.... niewykonalne:-:)-:)-(

Sciskam mocno i wlece pozniej jak juz obiadek jakis wykombinuje

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!!!
Dziękuje kochane za troskę. Jest mi bardzo potrzebna. Sypie się psychicznie.
Widzę moja bezradność na wiele spraw. Zmęczenie moje m. Czuje nie zrozumienie ze strony rodziny(mąż jest kochany).
Obawiam się ze ta cholestaza to jednak trafiona diagnoza. dzis w nocy 3 h nie spałam bo tak mi ciało swędziało. W poniedziałek robię badania ale wyniki będę miała we czwartek, bo tak mam wizyte u gina. W poniedziałek tez ide do poradni z ustaleniem diety cukrzycowej.
Pozdrawiam was wszystkie i przepraszam ze tylko o sobie, ale sił nie mam na wiecej.
Wybaczcie:-:)-:)-(.

Do góry