reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie badania prenatalne

julcia7777

Zaangażowana w BB
Dzień dobry, proszę o poradę. Byłam dzisiaj na wizycie i moja ginekolog powiedziała mi, że nie ma powodu żebym szła na trzecie badanie prenatalne, bo ona ma taki sam sprzęt i widzi dokładne pomiary. Miałam robione dwa pierwsze i zapisałam się na dodatkowe trzeciego trymestru. Badania miałam mieć dodatkowo płatne za dwa tygodnie w innej poradni. Sama już nie wiem co robić, z góry dziękuję za porady

Ostatnia edycja:
reklama
Hej , ja pierwsze i drugie badanie prenatalne też wykonywałam u innego lekarza natomiast zapytałam mojej ginekolog o badanie 3 trymestru i też powiedziała żebym się nie umawiała, że wykonamy je u niej na wizycie

Hej , ja pierwsze i drugie badanie prenatalne też wykonywałam u innego lekarza natomiast zapytałam mojej ginekolog o badanie 3 trymestru i też powiedziała żebym się nie umawiała, że wykonamy je u niej na wizycie

Dziękuję, moja powiedziała dokładnie to samo, że to dodatkowy koszt prawie dwa razy większy. A ona robi to samo co 3-4 tygodnie na wizycie i sprzęt taki sam

Ja miałam tylko pierwsze badanie prenatalne u innego lekarza niż prowadząca ciążę. Moja lekarka ma odpowiednie certyfikaty, sprzęt, więc wykonywałam je u niej.

Hej. Ja pytałam 3 ginekologów o to. Jedna powiedziala, żeby iść (ale wykonuje je u siebie w gabinecie dodatkowo płatne więc pewnie dlatego). Druga powiedziała, że jest zalecane ale nie jest konieczne. Warto zrobić, żeby wiedzieć jaki stopien referencyjnosci szpitala wybrać w razie czego. Moja gin mówiła, że nie trzeba bo to duże koszty, a sprzęt w gabinecie dobry itp. Tyle, że ja miałam dodatkowo robione echo serca i tam dokładnie dziecko zbadali

Do góry