reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie badania prenatalne

julcia7777

Fanka BB :)
Dzień dobry, proszę o poradę. Byłam dzisiaj na wizycie i moja ginekolog powiedziała mi, że nie ma powodu żebym szła na trzecie badanie prenatalne, bo ona ma taki sam sprzęt i widzi dokładne pomiary. Miałam robione dwa pierwsze i zapisałam się na dodatkowe trzeciego trymestru. Badania miałam mieć dodatkowo płatne za dwa tygodnie w innej poradni. Sama już nie wiem co robić, z góry dziękuję za porady

Ostatnia edycja:
reklama
Hej , ja pierwsze i drugie badanie prenatalne też wykonywałam u innego lekarza natomiast zapytałam mojej ginekolog o badanie 3 trymestru i też powiedziała żebym się nie umawiała, że wykonamy je u niej na wizycie

Hej , ja pierwsze i drugie badanie prenatalne też wykonywałam u innego lekarza natomiast zapytałam mojej ginekolog o badanie 3 trymestru i też powiedziała żebym się nie umawiała, że wykonamy je u niej na wizycie

Dziękuję, moja powiedziała dokładnie to samo, że to dodatkowy koszt prawie dwa razy większy. A ona robi to samo co 3-4 tygodnie na wizycie i sprzęt taki sam

Ja miałam tylko pierwsze badanie prenatalne u innego lekarza niż prowadząca ciążę. Moja lekarka ma odpowiednie certyfikaty, sprzęt, więc wykonywałam je u niej.

Hej. Ja pytałam 3 ginekologów o to. Jedna powiedziala, żeby iść (ale wykonuje je u siebie w gabinecie dodatkowo płatne więc pewnie dlatego). Druga powiedziała, że jest zalecane ale nie jest konieczne. Warto zrobić, żeby wiedzieć jaki stopien referencyjnosci szpitala wybrać w razie czego. Moja gin mówiła, że nie trzeba bo to duże koszty, a sprzęt w gabinecie dobry itp. Tyle, że ja miałam dodatkowo robione echo serca i tam dokładnie dziecko zbadali

Do góry