reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

No niezły numerant z Matiego.... a może sama go wyjęłas z łóżeczka przez sen i nie pamiętasz??? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
no 100 % go nie wyciągałam :) tearz tez przed chwilą się przebudził patrze a on z zamknietymi oczami wychodzi z łóżeczka...musiałam go wziąść bo jeszcze łóżo nie posłane mam, mały lunatyka mam w domu :D

Julek ciągle na maminym mleku,,, fajnie,,, ale do czasu:( znow mamy problem bo w sobote kolejne panie,ńskie kolezanki no i kawalerskie i nie ma go jak zostawić za tydzień wesele ,,, znów będzie kimał na weselu ;)

no to dorzucę swoje trzy grosze,
Rozulka w ogóle nie je w nocy, zresztą odkąd pamiętam nie jadła ;D (tzn. jak była na piersi budziła się raz)
teraz jak tak gorąco to łyknie troszke herbatki, ale to sporadycznie i dwie krople.

mam kuzynkę lunatyczkę, niezła jest :)

miyu pisze:
no 100 % go nie wyciągałam :) tearz tez przed chwilą się przebudził patrze a on z zamknietymi oczami wychodzi z łóżeczka...musiałam go wziąść bo jeszcze łóżo nie posłane mam, mały lunatyka mam w domu :D
Jak Mati wychodzi z łózeczka?? Wyciągnęłaś szczebelki? On już sam wchodzi na łóżko? jestem w szoku ::) :) Mój to czasami przez naszą nie uwagę spadnie z wyrka. Dlatego cieszę się, że Robert przesypia mi nocki w łóżeczku. Czasami w te upały się przebudzi, ale w tedy dajemy mu wodę, potem smoczka i dalej śpi. Wczoraj był wyjątek, bo obudził sie dwa razy i gdy drugi raz sie obudził (o 4 rano) trudno mi było go uspokoić, to wzięłam go do łóżka i dałam cycusia, a potem z powrotem do jego łóżeczka, gdzie spał już do 8-ej.

Karioka Matiego łóżeczko jest tuż przy moim i on wychodzi na moje łóżko, z łóżka już schodzi sam ale w nocy to poprostu przełażi i się kładzie. Marcin i tak pracuje na noc więc w sumie łóżko mamy dla siebie :) Jak nie miał wyjętych szczebelków to wstawał i darł się jakby go ze skóry obdzierali, poprostu żądzi mały gnojek :/mam nadzieje że jak będzie starszy to poprostu przestanie się budzić i będzie przesypiał noc w łóżeczku :)

Jak Mati umie już schodzić, to przynajmniej nie obawiasz się, że spadnie. Ja się muszę za mojego zabrać i go nauczyć schodzenia, bo on jak narazie to startuje tylko na główkę ;)

Wczoraj wieczorem zrobil mi sie zastoj, co robic kobitki????????????
Czekac az maly laktator uratuje sytuacje czy podjac jakies specjalne srodki bezpieczenstwa?????
Zdarza mi sie 1-wszy raz, wczesniej tylko w szpitalu w 2 dobie i polozna radzila nic nie robic i poczekac az mala wyssie co trzeba ::) ::) ::)

reklama
Misiako, ja tak miałam jak Julka cyca odstawiała, aż do tego stopnia ze miałam temperaturę, wtedy przyłożyłam do cyca butle z gorącą woda (termoforu nie miałąm, bo byłam na wyjeździe) i zawinęlam wszystko w ręcznik i czekałam jak wszystko wyleci... bolało jak cholera, ale jak się cyc nagrzał to juz było dobrze...

niektórzy tez radzą przykładać liście kapusty (rozbić liścia tłuczkiem do mięsa tak jak kotleta i na cyca przyłożyć i zawinać w ręcznik lub pieluchę), ale mi kapusta nie pomogła...

a jak nie boisz się bólu, to mozesz masować sobie piersi, tak żeby mleko wytryskiwało... to bardzo trudno i boli, ale to jedyne rozwiazanie

Osobiscie uważam ze powinno się coś z tym zrobić, bo czekanie może czasami tylko pogorszyc sprawę (może się to zrobić ropne)...

Trzymaj się

Do góry