reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

ostatnio Milenka czesto sie budzi w nocy,
zadzwonilam do poradni laktacyjnej z pytaniem co robic, bo z 2 karmien zrobilo sie 3, a jak tak dalej pojdzie to na wyjezdzie bede karmic 5 razy w nocy, zeby Milenka nie plakala godzinami i nie budzila innych w domu ::)
kobieta mi powiedziala, ze pewnie Milenka nie dojada w dzien i rekonpensuje to sobie w nocy, ale karmie ja czesto, tylko przez te upaly nie chce jesc
no i kolo sie zatacza :(
wszystkiemu winne upaly

reklama
Ineczko wiem, ze to niczego nie zmieni, ale moze Cie troche pocieszy, ze arisa ma tak samo :-[
licze na to, ze po upalach wszystko sie unormuje ::)

Tak.
Przesypiał juz całe nocki bez karmienia, a od czasów tych upałów czasem nawet dwa do trzech razy budzi się na mleczko i dodatkowo na herbatkę. ::) i tak na zmianę. Ostatnio do pracy wstawałam nieprzytomna :p

przepraszam Aniulko, wykasowalam pytanie o nocne karmienie Lukasza tak szybko, ze nawet slad nie zostal, bo przeczytalam juz odpowiedz na wrzesniu ;D

Ja mam tak samo z tymi nocnymi karmieniami.

Myslalam ze Sandra sama sie bedzie odstawiac od cycolenia, a tu przez te upaly wisi mi na cycku i w dzien i w nocy.

W dzien to po troszeczku, albo do zasniecia, a w nocy tez wstaje z dwa-trzy razy.

pocieszylyscie mnie bardzo, juz sie nie bede przejmowac,
wlasciwie to juz sa efekty
pogodzilam sie juz troszke z czestszym wstawaniem w nocy i w efekcie wstawalam i karmilam od razu, i od razu dziecko zasypialo, bez placzu, stania nad lozeczkiem i wogole
a rano wstalysmy dzis obie wyspane i szczesliwe, mimo 3 pobudek ;D

reklama
Ineczko my tez mimo czestych pobudek wstajemy zwykle wyspane :)

zwykle bo zalezy o ktorej sie mamusia polozy :p

ale ostanio moja cora budzi sie okolo 4 ::) dzis wstala 3.30 pojadla i zaczela sie smiac ipiszczec z radosci :o :o :o :o :o

A ja ledwo zylam, ale na szczescie pol godziny powojowala znow pocycolila i zasnela do 7.20 :) wiec tez sie wyspalam :)

Oj te dzieci ;D ;D

Do góry