reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Misiako, ja chyba ze 2 lub 3 razy mialam zastoj :( , zawialo mi chyba piersi i sie kanaliki podkutczyly, blokujac mleko
robilam sobie wtedy cieple masaze prysznicen, lekko oklepywalam i przystawialam czesto Milenke do piersi

reklama
Ja nigdy zastoju nie miałam.

Dziś Maciek mnie rozśmieszył bo mu powiedziałam, że jeszcze z 2 miesiące i mama jaż mu nie da cyca, na co on zrobił podkówkę jakby coś zrozumiał, szybko go przytuliłam i dałam tego cyca.

Dzieki za rady Piersiowki :D :D :D
Przylozylam wczoraj kawal zimnego miecha, potem cieply prysznic i mala obcyckala mnie w nocy z 3 razy i jest lepiej :D :D
Juz nie boli jak wczoraj, ale i tak jest dosc nieprzyjemnie ;D ;D
Zastanawiam sie czy to nie dlatego mialam zastoj ze Majka ukasila mnie z 2 razy zebolami ::) ::) ::)

Ineczka pisze:
Misiako, ja chyba ze 2 lub 3 razy mialam zastoj :( , zawialo mi chyba piersi i sie kanaliki podkutczyly, blokujac mleko
robilam sobie wtedy cieple masaze prysznicen, lekko oklepywalam i przystawialam czesto Milenke do piersi
ja miałam równie często jak Ty Ineczko zapalenie piersi, mimo, że miałam w tym doświadczenie nie uniknęłam tych zastojów :mad: Postępowałam podobnie jak TY,a dodatkowo po każdym karmieniu okłady zimniej rozgniecionej tłuczkiem kapusty
Misiako jeszcze pewnie prze kilka dni będziesz czuła pierś, dopóki Majka wszystko nie wyssie :)

Na szczescie fabryka mleka znowu wznowila produkcje i jest ok, moj maly ssaczek uratowal sytuacje, najlepsze sa jednak naturalne laktatorki :D :D :D
Juz mam cykora bo za 2 miechy chce ja odstawic i z karmieniem w dzien mysle ze nie bedzie scen, ale o nocy, az sie boje myslec. Zamierzam Majke karmic do roku, ale moja kumpelka pzrez karmienia nocne musiala przedluzyc o 2 miesiace ::) ::) ::)

a ja w dzien nie karmie a dzis postaram sie rozpoczac oduczanie od nocnego karmienia
a zastojow tez nie mialam na szczescie

Joanka chyba uczciwie kicuki trzymałas. bo nocka minela super. Iga obudzila sie 2 razy ale udalo mi sie ja calkiem szybo uspic i spala do 9.20!!!!chyba cisnienie i deszcz pomogly bo jeszcze nigdy tak dlugo nie spala ;D ;D ;D ;D ;D
takze pierwsza noc bez cyca zaliczona.

reklama
Do góry