reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

ponieważ Mmati tam chodził 3 dni i w nocy mi sie budził płakał "nie dzieici nie nie mama nie" a to dlatego że te babki starsznie krzyczaly ja z nim bylam tam siedzialam obok w tej samej sali a one wciaz nie rob zostab odluz nie krzycz i tak cale 8godzin. wiec zrezygnowalam. a teraz gdzie Mati chodzi do miejskiego to jest z nim wlasnie ejden chlopczyk co chodzil do Violinka bo am panie go bily i niechcial chodzic. no i Violinek jest w trakcie rezygnacjii sie dowiedzialam bo moja kolezanka pracuje w Bajkowym Dworku na Lubiciej.

reklama
tak dlatego sa dni adaptacyjne gdzie na pozatku Ty jestes z dzieckiem a potem samo ale po 2-3 godzinki dziennie. Musze zadzwonic z zrezygnoac bo jest jeszcze zapisany w Bim-Bam-Bino na liscie rezerwowych.

ponieważ Mmati tam chodził 3 dni i w nocy mi sie budził płakał "nie dzieici nie nie mama nie" a to dlatego że te babki starsznie krzyczaly ja z nim bylam tam siedzialam obok w tej samej sali a one wciaz nie rob zostab odluz nie krzycz i tak cale 8godzin. wiec zrezygnowalam. a teraz gdzie Mati chodzi do miejskiego to jest z nim wlasnie ejden chlopczyk co chodzil do Violinka bo am panie go bily i niechcial chodzic. no i Violinek jest w trakcie rezygnacjii sie dowiedzialam bo moja kolezanka pracuje w Bajkowym Dworku na Lubiciej.

o ja pierd... :szok: córka mojej kuzynki tam chodzi :no: Jakoś ona się nie uskarżała, ale Maja to grzeczna dziewczynka, więc nie mieli z nią kłopotów...a Violinek też bliziutko mnie jest, ale nie podobało mi się, że dzieciaki nie mają 'podwórka' do zabaw, a tu koło mnie jest duży plac zabaw z daleka od ulic.

Bim Bam Bino - Start

Bardzo przypomina mi to przedszkole moją zerówkę :-)

tak dlatego sa dni adaptacyjne gdzie na pozatku Ty jestes z dzieckiem a potem samo ale po 2-3 godzinki dziennie. Musze zadzwonic z zrezygnoac bo jest jeszcze zapisany w Bim-Bam-Bino na liscie rezerwowych.

Aaa to Wy na liście rezerwowych...mam nadzieję, że się dostaniecie :-) Będę oglądać, jak się Mati bawi :-)

A za rok Alan do niego dołączy ;)

jak ja w tamtym roku chodzilam z Mati to obiecywala dyrektor ze bedzie plac zabaw bo juz zamowila tylko czekala i w czerwcu mieli zamontowac klamczucha. zalezy w jakiej grupie jest. nie pamietam nazwy grupy ale ta sala byla obok sali gdzie byly materace. podpytaj kuzynki do jakiej on chodzi.

jak ja w tamtym roku chodzilam z Mati to obiecywala dyrektor ze bedzie plac zabaw bo juz zamowila tylko czekala i w czerwcu mieli zamontowac klamczucha. zalezy w jakiej grupie jest. nie pamietam nazwy grupy ale ta sala byla obok sali gdzie byly materace. podpytaj kuzynki do jakiej on chodzi.

Wiesz co jak chodziłam Targową, to patrzałam jak się tam dzieciaki bawią - wąski pas trawy, mnóstwo dzieciaków i bawią się. Od razu mi się to nie spodobało :no: Bez huśtawek, zjeżdżalni....zero miejsca dla tych brzdąców

Ps. Jak się dobrze wpatrzysz, to na miniaturce zdjęcia przy suwaczku, za Alanem jest Bim Bam Bino w tle :)))

reklama
tak i to o wiele. ja place 149 czesne za 11 godzin od 6 do 17 ale ja go woze przed 8 i odbieram po 14 po obiadku z zcasem bede wydluzala i bede odbierala pozniej ale poki nie pracuje odbieram szybciej. i 4,70 dzienna skladka wyzewienia sniadanie obiad z 2 dan i deser no i 2 sniadanie i podwieczorek kanapki ok 16 daja dla tych dzieci co sa dluzej. no i 30 chyba albo 40 skladna na ubezpieczenie raz na rok 30 angielski ale nie daje go jeszcze za rok pojdzie , rytmika jzu w cenie ejst religia tez w cenie i logopeda tez w cenie ale nei chodzi , i tance sie placi ale nie chodzi ejszcze. za wyzewienie place 94 np za styczen.

Do góry