reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

reklama
Faktycznie aż nie chce się z domu wyjść pogoda do bani. Jak słonko wyjrzy to od razu milej :) :cool2: ale wychodzić trzeba nawet w taka pogodę, tylko wirusy szaleją, jak przymrozi to pultasy czerwienieją ale chociaż bakterie uciekają hihi

Dziewczyny ja jako doświadczona mama jeżeli chodzi o przedszkola napiszę Wam co i jak.
Więc.... radzę Wam zapisać na chwile obecną dziecko do jakiegoś prywatnego przedszkola ( ja już mam zapisanego syna na 2013 rok:-))
My byliśmy przekonani, że Natalka na pewno do Państwowego sie dostanie. Ale jak to w rzeczywistości bywa do żadnego się nie dostała.
Powód samotne matki mają pierwszeństwo. Więc jak nie jesteście w związkach małżeńskich i jesteście "samotnymi matkami" :-)) to macie szanse na państwowe przedszkole. Do państwowych przedszkoli nie ma zapisów. W kwietniu danego roku jak dziecko chcecie wysłać składacie wniosek do przedszkola.

Malinka żyjesz? Jak Gucio? zdrowy?

żyję kochana dziękuję za pamięć ale tyle klepiecie, że jak wszystko nadrobię to już nie mam czasu odpisać:zawstydzona/y: słuchaj a ile będziecie płacić za to prywatne ?, i na ile godzin ? JA to już sama nie wiem mam pod blokiem państwowe ale tak jak mikka pisze nie mamy szans się dostać, koleżanka ma tu na rubinkowie klubik malucha więc w razie co miejsce się zawsze znajdzie ale prywatne tyle kosztują :eek::confused2:

Witam nowe mamusie, ale fajnie że nas tak dużo się robi :tak: piszcie częściej :tak:

batonik wyłaź z krzaczorów :-p:-p:-p

lecę nadrabiać dalej :-D

Witamy mamusie ksawusia :)

luuuzna to do prywatnych przedszkoli juz trzeba zapisywac? ło matko myslalam ze taki pośpiech tylko w państwowych :) Czyli zapisałas synka juz na 2012 rok i jest juz przyjety tak? coś czuje ze do panstwowego nie mam co isc..

tak zapisałam i został przyjęty :tak: Mam jeszcze przyjść w marcu 2012 na 'papierkową robotę'

Witam wszystkie ;-)

... ale tu gwarno się zrobiło :tak: aż postanowiłam wyjść z krzaczorków :-D coś nie mam weny do pisania :sorry: ... szkoda że pogoda do d***, już nie mogę się doczekać wiosny :happy: może dołączę wtedy do grona specerujących

koniecznie :-) Dziewczynek u nas jak na lekarstwo :-D
No i się nie chowaj :p

witam nowe mamy:p
pisałyscie zebym dala znac jak poszlo na rozmowie hmm maja dzwonic zobaczymy:p

Nadal trzymam kciuki :-)

Dziewczyny ja jako doświadczona mama jeżeli chodzi o przedszkola napiszę Wam co i jak.
Więc.... radzę Wam zapisać na chwile obecną dziecko do jakiegoś prywatnego przedszkola ( ja już mam zapisanego syna na 2013 rok:-))
My byliśmy przekonani, że Natalka na pewno do Państwowego sie dostanie. Ale jak to w rzeczywistości bywa do żadnego się nie dostała.
Powód samotne matki mają pierwszeństwo. Więc jak nie jesteście w związkach małżeńskich i jesteście "samotnymi matkami" :-)) to macie szanse na państwowe przedszkole. Do państwowych przedszkoli nie ma zapisów. W kwietniu danego roku jak dziecko chcecie wysłać składacie wniosek do przedszkola.

eee tz że mam szanse na państwowe? W sumie żyjemy jak małżeństwo...

oo Malina :-) koło mnie czesne za przedszkole - 380 zł. Dodatkowo jest angielski i taniec ;-) 40 zł za dodatkowe zajęcie. Nie wydaje mi się dużo...
Otwarte w godzinach od 6 do 17.30.

To faktycznie nie liczę na miejsce w panstwowym przedszkolu. Słyszałam że są kłopoty z zapisami ale sądziłam że prawie dwa lata na przód można zaklepywać :) czyli na 2012 rok juz musze zapisywac synka do prywatnego? czy tam nie ma takiego ciśnienia..? Właściwie prywatne mam pod nosem na razie.. Ale skąd mam wiedzieć czy za 1,9 roku będę tu mieszkać? :))))
Skoro mikka2010 zapisałaś już na 2013 to nie mam na co czekać, jutro ruszam do Jagódki :)

Żeby nie było, że przeze mnie wszystkie do przedszkola pójdą jutro :-D
Ja po prostu zapobiegawczo poszłam i się okazało, że już trochę dzieciaków zapisano na 2012....ba na 2013 zapisują! Ale wiecie jak to jest - rodzice zapisują do kilku przedszkoli, a potem wybierają jedno :p Dlatego lista rezerwowa ma sens ;-)
Ja po prostu chciałam, żeby Alan się do tego konkretnego dostał...

Czy są przedszkola, które biorą tysiaka za miesiąc? :szok:

Wystraszyłyście mnie z tymi przedszkolami. :szok:Chyba też polatam do przedszkoli i zbadam dogłębnie sprawę. Najbliżej mam przedszkole na reja hm... ale nie wiem jak tam jest. Nic o nim nie słyszałam! Jakie przedszkole możecie mi polecić?

reklama
kupuj bo będziemy śmigać :-D

ja starałam się wybierać jak najbliżej domu...na moje nie ma co wydziwać, chyba że ma się czas i pieniądze...no bo jakby drogie było, to też bym nie zapisała go tam

Do góry