reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

tak i to o wiele. ja place 149 czesne za 11 godzin od 6 do 17 ale ja go woze przed 8 i odbieram po 14 po obiadku z zcasem bede wydluzala i bede odbierala pozniej ale poki nie pracuje odbieram szybciej. i 4,70 dzienna skladka wyzewienia sniadanie obiad z 2 dan i deser no i 2 sniadanie i podwieczorek kanapki ok 16 daja dla tych dzieci co sa dluzej. no i 30 chyba albo 40 skladna na ubezpieczenie raz na rok 30 angielski ale nie daje go jeszcze za rok pojdzie , rytmika jzu w cenie ejst religia tez w cenie i logopeda tez w cenie ale nei chodzi , i tance sie placi ale nie chodzi ejszcze. za wyzewienie place 94 np za styczen.

Wiesz może i bym się starała o państwowe przedszkole, ale my samochodu nie mamy i ciężko by nam było z dowożeniem małego...a tak pod nosem mamy miejsce, gdzie możemy go zaprowadzić....a cena umiarkowana.

Nie będę pisać jak to w tym przedszkolu jest, bo wszystko na stronie ładnie opisali ;)
Posiłki wliczone w czesne - śniadanko, drugie śniadanie, desery, obiady, no i podwieczorek dla dzieciaków, co dłużej zostają :p
Do tego wszystkie wypady do Baju np też wliczone w czesne :) Babka mi opowiadała, że często wychodzą na spektakle - co mnie bardzo ucieszyło :-) Sama mam zamiar chodzić z Alanem, jak będzie już na tyle duży, do Baju :)

reklama
no tak u nas tak samo nie placimy jak gdzies jada na wycieczki czy na do WORDU i takie inne teatrzyki przyjezdzaja do nich. ja tez nie mam samochodu jezdze autobusem. jakos dajemy rade. latem kupie sobie do roweru nosidelko i bede rowerem jezdzila przynajmniej troche kg zgubie bo jeszcze roche mi zostalo z ciazy.

oj widzę laseczki, że temat przedszkoli trwa. Moja Natalka chodzi do Małego Światka ( ten na przeciwko rynku miejskiego) płacimy 390 zł w tym już jest angielski, rytmika, logopeda, w późniejszej grupie taniec. Za nic nie dopłacam.
Państwowe sa tańsze prawda.
Są i droższe przedszkola to prawda nawet do 800 zł ale miejmy nadzieję, że to sie niedługo zmieni w życie ma wejść jakaś ustawa o dofinansowaniach do prywatnych przedszkoli może wtedy coś się zmieni.
Zaintrygował mnie temat violinka bo Natalka miała tam isc ale w ostatniej chwili udało nam sie dostac miejsce w małym swiatku. Widac nie ma czego żałować.

Witajcie dziewczyny!
Ojjj rozgorzały rozmowy na temat przedszkola, aż ja nerwacji dostalam i w przyszlym tygodniu jade do Torunia zrobic maraton po przedszkolach zlokalizowanych na Gagarina i Bydgoskim Przedmiejsciu. Moze cos o nich slyszelyscie?

Ja równiez musze kupiz spacerowke. Dzisiaj bylam ogladac w Bobasie i Smykolandii. Hm.... jeszcze musze sie zastanowic! Pewnie na allegro kupie.

oj widzę laseczki, że temat przedszkoli trwa. Moja Natalka chodzi do Małego Światka ( ten na przeciwko rynku miejskiego) płacimy 390 zł w tym już jest angielski, rytmika, logopeda, w późniejszej grupie taniec. Za nic nie dopłacam.
Państwowe sa tańsze prawda.
Są i droższe przedszkola to prawda nawet do 800 zł ale miejmy nadzieję, że to sie niedługo zmieni w życie ma wejść jakaś ustawa o dofinansowaniach do prywatnych przedszkoli może wtedy coś się zmieni.
Zaintrygował mnie temat violinka bo Natalka miała tam isc ale w ostatniej chwili udało nam sie dostac miejsce w małym swiatku. Widac nie ma czego żałować.

No to tanio :tak: oby ta ustawa weszła w życie!!! Byłoby super :)

Asienka na allegro na pewno coś znajdziesz :) masz jakieś modele na oku?

ja się na przedszkola nie napalam bo i tak pewnie lekarze nie dadzą nam pozwolenia ;/ ale może zobaczymy jest jeszcze czas

jenyyyyy mi już w domu odbija bez kitu mam dość - słonko słoneczko wracaj już - zimo spierdaczaj ino jak najdalej :<

reklama
Do góry