reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

Od mojego znajomy zaszczepil dziecko jakas płatna szczepionka ze niby lepsza... a wylądował w szpitalu bo krew miał w stolcu 2 tyg . Później leżał i go leczyli takiego maluszka

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
O to to. Wlasnie o tym mowie. Tak kiedys namawiali na te 5w1 i 6w1…bo jedno klocie i co z tego skoro sa o wiele gorsze i zgadzam sie z tym.ze dziecko przeciex za momemt juz o tym nie pamieta.

My bierzemy ta 6w1 gadałam ostatnio o tym z kuzynka położna i ona też ją wzięła ta 5w1 będą wycofywać a potem zaszczepimy Grzesia na pneumokoki :)

Volka a czemu sa duzo gorsze te skojarzone? Jakies artykuly, badania, dowody sa? Bo chetnie bym o tym poczytala :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kubusiowa a wpisz sobie w google moze. Ja czytalam juz od wielu mam takie opinie. Czegos sie trzeba trzymac a calkowicie ze szczepien nie zamierzam rezygnowac na pewno. Na pneumokoki tez zaszczepie.

Akurat po wpisaniu w google wyskakuje mnostwo smieci-zwolennikow i przeciwnikow. Zadnych konkretow, zadnych dowodow. A ludzie lubia zrzucac wszystko na szczepienia. Ja osobiscie nie czuje zebym zrobila jakakolwiek krzywde Kubusiowi szczepiac go 6 w 1:) Olka tez bede tak szczepic:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

KubusiowaMama Zuzke szczepilam skojarzonymi. Teraz raczej nie...
Już Ci pisze dlaczego: po prostu chce spróbować... Większość koleżanek w wieku Zuzki ma problemy z napięciem mięśniowym. Nie jakieś duże ale niby mają. Przeciwnicy szczepionek dają m in to za przykład przeciwwskazań... a ja to chce sprawdzić na własnej skorze- no dobra skórze mojego dziecka ;)
I tyle...
Jestem farmaceutka, jestem po metodologii i doskonale wiem ile różnych!!!! czynników może mieć wpływ na to jak dziecko zareaguje na szczepionkę... więc ja bym nie wychodziła tak daleko do przodu co lepsze a co gorsze... zmiennych zależnych i niezależnych może być tysiące....

reklama
Do góry