reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

Od mojego znajomy zaszczepil dziecko jakas płatna szczepionka ze niby lepsza... a wylądował w szpitalu bo krew miał w stolcu 2 tyg . Później leżał i go leczyli takiego maluszka

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
O to to. Wlasnie o tym mowie. Tak kiedys namawiali na te 5w1 i 6w1…bo jedno klocie i co z tego skoro sa o wiele gorsze i zgadzam sie z tym.ze dziecko przeciex za momemt juz o tym nie pamieta.

My bierzemy ta 6w1 gadałam ostatnio o tym z kuzynka położna i ona też ją wzięła ta 5w1 będą wycofywać a potem zaszczepimy Grzesia na pneumokoki :)

Volka a czemu sa duzo gorsze te skojarzone? Jakies artykuly, badania, dowody sa? Bo chetnie bym o tym poczytala :)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kubusiowa a wpisz sobie w google moze. Ja czytalam juz od wielu mam takie opinie. Czegos sie trzeba trzymac a calkowicie ze szczepien nie zamierzam rezygnowac na pewno. Na pneumokoki tez zaszczepie.

Akurat po wpisaniu w google wyskakuje mnostwo smieci-zwolennikow i przeciwnikow. Zadnych konkretow, zadnych dowodow. A ludzie lubia zrzucac wszystko na szczepienia. Ja osobiscie nie czuje zebym zrobila jakakolwiek krzywde Kubusiowi szczepiac go 6 w 1:) Olka tez bede tak szczepic:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

KubusiowaMama Zuzke szczepilam skojarzonymi. Teraz raczej nie...
Już Ci pisze dlaczego: po prostu chce spróbować... Większość koleżanek w wieku Zuzki ma problemy z napięciem mięśniowym. Nie jakieś duże ale niby mają. Przeciwnicy szczepionek dają m in to za przykład przeciwwskazań... a ja to chce sprawdzić na własnej skorze- no dobra skórze mojego dziecka ;)
I tyle...
Jestem farmaceutka, jestem po metodologii i doskonale wiem ile różnych!!!! czynników może mieć wpływ na to jak dziecko zareaguje na szczepionkę... więc ja bym nie wychodziła tak daleko do przodu co lepsze a co gorsze... zmiennych zależnych i niezależnych może być tysiące....

reklama
Do góry