reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba wyprawkowa do szpitala :)

U mnie też pod kranem myją, ale nie wyobrażam sobie żeby dziecko przez 3 dni leżało brudne z wód płodowych do których sikało i sie parzyło w tym, a na noworodkach jeszcze takie gorąco a dzieci wyzawijane szczelnie. Podobno jest jakaś warstwa ochronna na dziecku ale z tego co zaobserwowałam to z mojego syna ta biała skorka schodziła pare tygodni a kąpałem go codziennie wiec watpię żeby udało sie położnym zmyć to coś podczas 2 myć w szpitalu

reklama
Ja też bym wolała, żeby mi dziecko myli :) a co z pochwa i siusiaczkiem? Tylko używać chusteczek przez 3 dni??? To ja dziękuję bardzo... p

Mi Hani nie myli w szpitalu i wszystko jest ok, więc jak teraz bede krótko to nie muszą myć.

Ja tam wole miec czyste dziecko a nie w jakiejs mazi plodowej. Cale szczescie u nas myja dziecko zaraz po urodzeniu tylko wycieraja a przed obchodem polozna je myje.

W szpitalu gdzie będę rodzić można decydować, czy dziecko ma być kąpane. Jednak babka na zwiedzaniu porodówki od razu powiedziała, że ona sobie nie życzy i szczepionki będzie miała swoje. Ja jednak wole jak wykąpią dziecko.

My szczepionki tez bedziemy miec swoje- kupimy w aptece. A co do kapieli, to wyjdzie w praniu. Tu akurat nie mam zdania co lepsze a co nie.

reklama
Bursztynek a na jakie szczepionki się zdecydowaliście?
I czy już pierwsze szczepienie to obejmuje czy dopiero od drugiego szczepienia poza szpitalem?

Do góry