reklama
KubusiowaMama
Fanka BB :)
Ja nikomu nie powiem co maja kupic bo przychodza znajomi i sasiedzi, zadnej rodziny, wiec glupio zreszta wszystko dla Olka mamy zawsze staram sie sama zorganizowac wszystko co potrzeba nie licze tez, ze ktokolwiek bedzie mial cos dla Kuby, wiec kupilam jeden duzy prezent, ktory dostanie od dzidzi jak wrocimy ze szpitala i kilka drobnostek, ktore dostanie wlasnie wtedy, gdy beda przychodzili goscie zeby mu przykro nie bylo ze Olek cos dostaje a on nie
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Dobrze jest się zabezpieczyć przed tym.. samemu kupić parę drobiazgów i mieć ukryte jakby ktoś odwiedzający zapomniał..Ja też nie mówię co chce, kupią co uważają. Podpowiadam tylko by dla Hani też coś mieli, jakąś książeczkę, puzzle czy nawet jajko Kinder, by przykro jej nie było. Wystarczy drobnostka.
Ogólnie fajnie macie z tymi odwiedzającymi.. mnie ani nikt nie pyta ani raczej poza moim bratem i koleżanką jedną nikt odwiedzał nie będzie.. Z rodziną jakąś dalszą nie utrzymujemy kontaktów więc na nic nie liczę.
Ogólnie przy Olim od brata z bratową dostaliśmy piękny komplet taki zimowy kurtka spodnie bluzka misiowe takie i w tym do chrztu poszedł. Oni to zawsze coś kupią ale nie liczę, zeby spełniali jakies nasze zachcianki.
Koleżanka - kupi co uważa bo ja nie umiem od nikogo czegokolwiek prosić i głupio mi żeby kogoś na koszty narazać.
Ogólnie staram się być samowystarczalna. Nam na chwilę obecną brakuje karuzeli.
Miałam taką zwykłą co mój tato kupił dla Oliwiera - wtedy nawet nie wiedziałam, że można coś więcej chcieć, że to potrzebne. Miała dla mnie wartość sentymentalną. Niestety dwa lata temu oddałam kuzynce bo urodziła dziecko a ona wyrzuciła.. Teraz na coś podobnego jak Lewusek się czaję ale używane kupię.
clodi
A mi znowu strasznie sie podobają te złote branzoletki na chrzest, z reszta potem pamiątka zostaje.
A właśnie uświadomiłam sobie że ręcznika do torby nie schowałem
A co do prezentów ja też preferuje pampersy, zawsze sie przydadzą a lepsze to niż jakiś nietrafiony prezent. Z reszta wszystko mam po Kasjane wiec nic nie potrzebuje
A właśnie uświadomiłam sobie że ręcznika do torby nie schowałem
A co do prezentów ja też preferuje pampersy, zawsze sie przydadzą a lepsze to niż jakiś nietrafiony prezent. Z reszta wszystko mam po Kasjane wiec nic nie potrzebuje
dzastibasti
Dziewczyny możecie mnie uświadomić o co chodzi z jednym z pytań w planie porodu:
PYT. Poproszę aby pępowina samoistnie przestałą pulsować zanim zostanie przecięta? tak/nie
To ma jakieś znaczenie ważne, czy jak. Dzisiaj właśnie jak byłam w przychodzi to Pani mi dała plan porodu do wypełnienia, żeby mieć przy sobie w czasie porodu. I jak przeczytałam te pytania to wydaje mi się, że jakąś małą wiedzę na temat porodu mam.
PYT. Poproszę aby pępowina samoistnie przestałą pulsować zanim zostanie przecięta? tak/nie
To ma jakieś znaczenie ważne, czy jak. Dzisiaj właśnie jak byłam w przychodzi to Pani mi dała plan porodu do wypełnienia, żeby mieć przy sobie w czasie porodu. I jak przeczytałam te pytania to wydaje mi się, że jakąś małą wiedzę na temat porodu mam.
elisse
Ja jak dostałam pampersy, to od jednej babci rozmiar 4 plus jakiś smoczek dużych rozmiarów. Druga zaś kupiła takie co przeciekały :/
Tętniącą pępowiną idą jeszcze substancje odżywcze. Tętni kilka minut, więc mogą poczekać tyle. Dziecko też podobno takiego szoku nie przeżywa.
Tętniącą pępowiną idą jeszcze substancje odżywcze. Tętni kilka minut, więc mogą poczekać tyle. Dziecko też podobno takiego szoku nie przeżywa.
MłodaMama93
Ja dostałam taki plan
Nawet nie wiedziałam ze jest coś takiego jak ZNIECZULENIE TENS
Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
reklama
KubusiowaMama
"Chcialabym prosic o przygaszenie swiatel i wyciszenie w chwili gdy dziecko bedzie przychodzic na swiat" - rodzilam w nocy, wlasnie przy przygaszonym swietle. I do tej pory na mysl o porodzie mam w glowie obraz porodowki i to przygaszone cieple swiatlo strasznie mile wspomnienie do tej pory sie nad tym tak nie zastanawialam, ale to naprawde przyjemne we wspomnieniach
I Kubus lezal na mnie dwie godziny lozysko rodzilam z nim na piersiach, szyli mnie z nim. To tez mile bo kobieta bardziej skupia sie na dziecku a nie na bolu
A jak wypelnisz plan porodu to respektuja go? Czy to taki pic na wode?
I Kubus lezal na mnie dwie godziny lozysko rodzilam z nim na piersiach, szyli mnie z nim. To tez mile bo kobieta bardziej skupia sie na dziecku a nie na bolu
A jak wypelnisz plan porodu to respektuja go? Czy to taki pic na wode?