reklama
dzastibasti
Fanka BB :)
Izik a ja byłam dzisiaj u położnej w poradni przyszpitalnej w Żorach i ona mi dała plan, bo na internecie nie umie wydrukować. I w tym planie jest pytanie co o nie pytam.
chrobek
Lepiej mieć plan porodu, choć wiadomo że różnie to bywa i nie wszystko da się spełnić. Ale np znam z naszego szpitala wiele przypadków że lekarz, położna nie informują o postępie porodu, zwłaszcza męża, lub np idą do rodzącej z nożyczki i nacinaja krocze lub robią masaż szyjki macicy. A jak masz plan porodu to wygląda to inaczej.
KubusiowaMama
No wlasnie ja sama wiem po sobie, ze nie wszystko na porodowce idzie tak, jak czlowiek sobie wymarzy
U mnie chcieli unkinac naciecia, pamietam te olejki i gorace kompresy (matko! to byla tragedia) a i tak nacieciem sie skonczylo. Swoja droga naciecie dla mnie nie bylo czyms strasznym po nacieciu dwa parcia i dziecko na swiecie i tak perfekcyjnie zrobione, ze po kilku godzinach bez problemu siadalam i chodzilam zadnego wiekszego dyskomfortu.
Ale taki plan porodu to moim zdaniem fajna sprawa przynajmniej ma sie poczucie, ze ma sie na cos wplyw
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
U mnie chcieli unkinac naciecia, pamietam te olejki i gorace kompresy (matko! to byla tragedia) a i tak nacieciem sie skonczylo. Swoja droga naciecie dla mnie nie bylo czyms strasznym po nacieciu dwa parcia i dziecko na swiecie i tak perfekcyjnie zrobione, ze po kilku godzinach bez problemu siadalam i chodzilam zadnego wiekszego dyskomfortu.
Ale taki plan porodu to moim zdaniem fajna sprawa przynajmniej ma sie poczucie, ze ma sie na cos wplyw
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Plan porodu też muszę wypełnić
Ja jak coś to proszę o jakieś zabawki bo tego nie mamy wogole mój brat chrzestny kupuje ten bujaczek co wam kiedyś pokazywałem a chrzestna jeszcze nie wiem czekam albo zapyta albo coś sama wymyśli tak to raczej wszystko mamy
Ja jak coś to proszę o jakieś zabawki bo tego nie mamy wogole mój brat chrzestny kupuje ten bujaczek co wam kiedyś pokazywałem a chrzestna jeszcze nie wiem czekam albo zapyta albo coś sama wymyśli tak to raczej wszystko mamy
reklama
dzastibasti
Izik chciałam wrzucić zdjęcie planu co dostałam ale pisze mi, że za duże zdjęcia... może jutro to ogarnę... Ale jak zdążę do 20.02 (a grzecznie słucham się Fanti więc pewnie zdążę ) to chce na dzień otwarty porodówki iść to może dostane plan jak Ty Izik