reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

Baska, moja torba wcale nie jest mała i jest juz pełna, a jeszcze muszę dopakowac kosmetyki swoje, szlafrok, papcie, dokumenty i rożek. U mnie 1/3 torby zajęły wkłady poporodowe 2 opakowania, no i ręczniki, koszule, pampersy, chusteczki, tak się zdaje, ale jest tego trochę. ;)

reklama
Krem F18 to jest taki kremik pielęgnacyjny i kosztuje moim zdaniem niewiele bo jakieś 7zł,dostepny tylko w aptekach.

Krem F18
pielęgnacyjno-ochronny
działa łagodząco na skórę niemowląt,skutecznie likwiduje odparzenia,chroni przed mrozem,wilgocia i wiatrem

czyli nie tylko do dupci ;D

kurczę, zaczynam myśleć , że chyba za mało spakowałam, bo wszystkie moje i Emilki rzeczy zmieściły sie do jednej torby... hmmm.... tylko, że starałam się ograniczyć i np. nie brałam całej paczki pampersów tylko z 20 sztuk itp

Reene29, dobrze mnie ostatnio zrozumialas! U nas trzeba miec swoje zyletki! To brzmi jak zart!

Ale to jeszcze nic, troszke zmienie temat, ale powiem, ze jak bylam raz na pierwszej wizycie u nowego ginekologa(z funduszu zdrowia rzecz jasna) gdy jeszcze mieszkalam nad morzem, to on na wejsciu spytal mnie czy mam swoj wziernik!!! A mnie zamurowalo! Mowie, ze nie, na to on, ze on wprawdzie ma tu na stanie ale lepiej miec swoj, i ze mam zejsc pietro nizej do apteki i kupic za kilka zl(kosztowal chyba niecale 5zl), taki plastikowy, jednorazowy!!! Ja nawet nie wiedzialam, ze takie rzeczy mozna bez problemu kupic! I ze trzeba miec z soba! Ale to zdarzylo mi sie tylko raz, choc czesto zmienialam miejsca zamieszkania a w zwiazku z tym i lekarzy! I za co my(albo nasze rodziny) placimy skladki!!!

Thea, nie martw sie, ja tez sie zmiescilam do jednej torby! A jak czegos nam braknie, to rodzina doniesie!

reklama
No to teraz Royanno już mnie zamurowało!!!! :o :o :o To jest po prostu żenujące i zakrawa na kpinę!!! Ja to w ogóle nie znoszę badania z użyciem wziernika, to jest okropne! :mad: Na szczęście moja gin używa tylko paluszków ;) ;D

A wracając do tych żyletek (ale się uczepiłam! ;D), to ja jeszcze rozumiem maszynkę jednorazówkę, ale żyletkę???? ??? To czym one tam golą.??? Dobrze, że brzytwy Ci nie kazali przynieść!! ;D ;)

Do góry