reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala!

Oj chyba czas zacząć sie pakować ;) dziewczyny te co muszą wziąść ubranka dla dziecka do szpitala to ile czego bierzecie? bo tego na mojej liście nie ma ::) i nie bardzo wiem co pakować.Kumpele mi doradzała,żeby nie body,żeby nie drażnić pępuszka,ale wiem,że kobiety biorą body i nic sie nie dzieje ::) jak myslicie?

reklama
No właśnie mam taki malutki,że nie sięgnie ;D ale bez żartów, sama nie wiem co lepsze.

Ja tez się zmieszczę do jednej torby. Ja do szpitala biorę dwa komplety ubranek i mam kaftanik. Właściwie ubranko potrzebne jest dopiero na wyjście bo w szpitalu dziecko leży w pampersie i rożku, ale wezmę dwa komplety ubranek na wszelki wypadek.

Ja spakowałam 3 kompl. kaftanik+śpiochy. Edi miałam zamiar spakować body, bo wydaje mi się, że dziecku jest w body najwygodniej ale też o tym pępku pomyślałam. Ale jak wrócimy ze szpitala, to i tak ją będę w body ubierać, bo nie po to kupowałam, żeby leżało. ;)

zaczynamy panikowac czy mi sie wydaje :D ja juz spakowana dla dziecka mam tylko pieluchy i chusteczki reszta poukladana na szafce w razie czego maz dowiezie;

ja jestem zapakowana w dwie torby - walizka lotnicza na kółkach z rzeczami dla mnie i reklamówka z rzeczami dla Franka - dzięki tej strategi ( co już raz przerobiłam) poporodzie ani w jego trakcie nie bęę musiała grzebać w walizce szukając rzeczy dla malucha.. poprostu dam położnym całą reklamówę w której sa ubranka na pierwszy raz, pieluchy, rożek i pielucha tetrowa (do ułożenia pod główką)..

Ja się cieszę, że dla maluchów nic nie muszę mieć oprócz awaryjnie paru pieluch i chusteczek bo bym sięchyba nie dała rady spakować...

reklama
Ja muszę dokupić ten krem F18 dla dzidzi i zastanawiam sie czy kupić sobie coś na gojenie krocza bo jeszcze nie mam i nie mam też spirytusu do pępka a w szpitalu go mieć nie muszę. A bierzecie maluchom smoczek do szpitala????

Do góry