reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala!

Oj chyba czas zacząć sie pakować ;) dziewczyny te co muszą wziąść ubranka dla dziecka do szpitala to ile czego bierzecie? bo tego na mojej liście nie ma ::) i nie bardzo wiem co pakować.Kumpele mi doradzała,żeby nie body,żeby nie drażnić pępuszka,ale wiem,że kobiety biorą body i nic sie nie dzieje ::) jak myslicie?

reklama
No właśnie mam taki malutki,że nie sięgnie ;D ale bez żartów, sama nie wiem co lepsze.

Ja tez się zmieszczę do jednej torby. Ja do szpitala biorę dwa komplety ubranek i mam kaftanik. Właściwie ubranko potrzebne jest dopiero na wyjście bo w szpitalu dziecko leży w pampersie i rożku, ale wezmę dwa komplety ubranek na wszelki wypadek.

Ja spakowałam 3 kompl. kaftanik+śpiochy. Edi miałam zamiar spakować body, bo wydaje mi się, że dziecku jest w body najwygodniej ale też o tym pępku pomyślałam. Ale jak wrócimy ze szpitala, to i tak ją będę w body ubierać, bo nie po to kupowałam, żeby leżało. ;)

zaczynamy panikowac czy mi sie wydaje :D ja juz spakowana dla dziecka mam tylko pieluchy i chusteczki reszta poukladana na szafce w razie czego maz dowiezie;

ja jestem zapakowana w dwie torby - walizka lotnicza na kółkach z rzeczami dla mnie i reklamówka z rzeczami dla Franka - dzięki tej strategi ( co już raz przerobiłam) poporodzie ani w jego trakcie nie bęę musiała grzebać w walizce szukając rzeczy dla malucha.. poprostu dam położnym całą reklamówę w której sa ubranka na pierwszy raz, pieluchy, rożek i pielucha tetrowa (do ułożenia pod główką)..

Ja się cieszę, że dla maluchów nic nie muszę mieć oprócz awaryjnie paru pieluch i chusteczek bo bym sięchyba nie dała rady spakować...

reklama
Ja muszę dokupić ten krem F18 dla dzidzi i zastanawiam sie czy kupić sobie coś na gojenie krocza bo jeszcze nie mam i nie mam też spirytusu do pępka a w szpitalu go mieć nie muszę. A bierzecie maluchom smoczek do szpitala????

Do góry